Share This

BLOG

Nu ALLE releases online

Posted by on Aug 14, 2018 in Online | 0 comments

Nu ALLE releases online

Tadaaa! Vanaf vandaag zijn alle Lemon albums en EP’s online te beluisteren. Op Spotify, iTunes, Deezer, Google Play etc. etc. Inclusief onze eerste, allang uitverkochte, CD Wallpaper. Heb je al eens ooit “Wasting Time” van dat eerste album beluisterd? Of  “Showers”? 4 albums en 2 EP’s, best een serieuze discografie. En we zijn nog niet klaar want begin volgend jaar verschijnt ‘gewoon’ ons vijfde album! Luister, geniet, en… DEEL!

read more

Nieuw album onderweg

Posted by on Jul 31, 2018 in In the studio | 0 comments

Nieuw album onderweg

Alle Lemon-mannen zijn vanaf gisteren terug van vakantie en we beginnen het najaar (okay, het is nog hartje zomer, maar toch) ambitieus. Op 18 augustus duiken we de studio in om 3 songs op te nemen. Als die 3 songs zijn afgemixt, hebben we samen met de 6 songs die we eerder hebben uitgebracht voldoende materiaal voor een nieuw Lemon album. Met andere woorden: als alles goed loopt, zullen we begin volgend jaar de opvolger van ‘Perfect It Will Never Be’ uitbrengen.

read more

Studioplannen

Posted by on Jul 11, 2018 in In the studio | 0 comments

Studioplannen

We meldden het al eerder: we zijn lekker bezig met nieuw werk. En nieuw werk moet natuurlijk ook worden vastgelegd 🙂 Vandaar dat we alweer plannen aan het maken zijn om de studio in te duiken. Met een beetje passen en meten gaat dat eind augustus gebeuren. Daarna uiteraard afmixen en masteren, dus we zullen je niet direct eind augustus iets kunnen laten horen, maar verheug je maar alvast op een paar fijne nieuwe songs. Misschien zelfs een compleet album begin 2019.

read more

Gebroken schouder

Posted by on Jun 21, 2018 in Personal | 0 comments

Gebroken schouder

Onze drummer Paul heeft een hobby die zich soms wat lastig laat combineren met het spelen in een band. Hij houdt van mountainbiken. Een paar jaar geleden moesten we al eens een tijdje een vervangende drummer inhuren omdat hij een vervelende val had gemaakt met zijn fiets. Nu heeft hij dat kunstje herhaald en heeft hij zijn schouder gebroken. Geluk bij een ongeluk: onze concertagenda is vanwege niet zo goed met elkaar afgestemde vakantieplannen in juli en augustus leeg en we hoeven dus geen optredens af te zeggen of een vervangende drummer in...

read more

Nieuwe songs en 5 sterren

Posted by on May 22, 2018 in New songs | 0 comments

Nieuwe songs en 5 sterren

Zoooo lekker bezig het afgelopen weekend. Het lijkt er op dat we alweer de tekst en compositie voor drie nieuwe songs bijna hebben voltooid. De een ging wat makkelijker, de ander had wat meer schaaf- en schuurwerk nodig. Verder hoorden we nog dat het concert dat we op Koningsdag in Apeldoorn gaven door de programmeur (v) met 5 sterren werd gewaardeerd. Voor ons op het podium voelde het als 5 sterren. En de reacties van het publiek waren zo enthousiast dat we bijna begonnen te zweven. Anywayz: het blijft telkens weer heel erg goed voelen om...

read more

Koningsnacht video

Posted by on Apr 29, 2018 in Concerts | 0 comments

Koningsnacht video

Yes baby, we hebben stevig gefeest de afgelopen dagen: tijdens de Koningsnacht (van 20u tot 21u, het was nog licht) op de Noordermarkt in Amsterdam en op Koningsdag bij Café de Flierefluiter in Apeldoorn. Gelukkig geen druppel regen en heel veel dansende en zingende mensen. Check de video die is opgenomen tijdens het optreden in Amsterdam.

read more

Koningsnacht in Amsterdam

Posted by on Apr 5, 2018 in Concerts | 0 comments

Koningsnacht in Amsterdam

Elke show die we geven is een feestje. Ja echt, elke! Maar sommige optredens zijn nog net een tikje bijzonderder dan andere. En optreden op de Noordermarkt in Amsterdam tijdens Koningsnacht is zo’n optreden. Het was al supercool dat we op Koningsdag op het buitenpodium bij de Flierefluiter spelen. Nu dit er nog eens bij. Duimen dat het een paar mooie lentedagen worden en tot in Amsterdam of Apeldoorn.

read more

Release EP 23 maart

Posted by on Mar 9, 2018 in EP | 0 comments

Release EP 23 maart

Eindelijk is het zover. Onze EP is af. De titel: How We Feel. De 4 songs die er op zullen staan: 1) Party Man (hiervan verschijnt ook binnenkort een video), 2) New American Dream (met guest artist Donald Trump), 3) Fake It (Till You Drop) en 4) Feel What I Feel. Vanaf 23 maart zijn ze allemaal te beluisteren op Spotify, Apple Music, Deezer, Amazon etc. etc. Op de cover de tattoo van onze grootste fan Björn Hanssen. Doe ons een plezier en volg ons op Spotify.

read more

Koningsdag in Apeldoorn

Posted by on Feb 26, 2018 in On the road | 0 comments

Koningsdag in Apeldoorn

Op Koningsdag staan we op het buitenpodium bij Café de Flierefluiter in Apeldoorn. Intussen hebben we wat problemen met het masteren van de opnamen die we in de afgelopen maanden maakten. De release van de nieuwe EP is daardoor iets vertraagd 🙁 We hopen dat we deze week het werk kunnen afronden zodat de EP in de tweede helft van maart kan verschijnen.

read more

Vierde keer Duitsland!

Posted by on Feb 23, 2018 in Concerts | 0 comments

Vierde keer Duitsland!

Het wordt nog wat met Lemon in Duitsland. Zoals we eerder schreven waren we daar dit jaar al 2x geboekt voor een optreden. Intussen kunnen we daar nog een 3e en 4e aan toevoegen. Op 7 september staan we in Flöz-K in Werne, op 28 september in Die Kulturrampe in Krefeld. Vooral Werne is best een stukje rijden, maar als het daar maar half zo leuk wordt als in Culucu Kleve, waar iedereen op de tafel stond (Quote van de eigenaar: “Was ne Party, was ne Band, unglaublich!”) dan rijden we daarvoor zelfs graag naar de noordpool!

read more

Laatste mix af

Posted by on Feb 12, 2018 in EP | 0 comments

Laatste mix af

Het is mooi geweest! Net terug uit de studio en de 4e song voor onze EP afgemixt. De tracklist: 1) Party Man, 2) Fake It (Till You Drop), 3) New American Dream, 4) Feel What I Feel. Deze week nog even masteren en dan eind deze week submitten voor de release op Spotify, Deezer, iTunes etc. etc. Releasedatum is drie weken daarna. Yay!

read more

Bjorn Hanssen rules!

Posted by on Jan 26, 2018 in In the studio | 0 comments

Bjorn Hanssen rules!

Ongelooflijk! Dat schreef Culucu gisteren op Facebook over het optreden van afgelopen zaterdag daar gaven: “Was ne Party, was ne Band, unglaublich!”. Maar nog ongelooflijker is het dat onze allergrootste fan Björn Hanssen vandaag het Lemon-logo op zijn arm heeft laten tatoeëren. Op hetzelfde moment dat wij in de studio de laatste track van onze binnenkort verschijnende EP aan het afmixen waren. Wat een dag! Een dag die wij echt nooit meer gaan vergeten. Respect Björn!

read more

3 op een rij

Posted by on Jan 24, 2018 in On the road | 0 comments

3 op een rij

Wow, wat een weekje was dat. Afgelopen donderdag stonden we in ‘t Nonnetje in Amersfoort, zaterdag in Culucu in Kleef (Dld) en zondag in De Harmonie in Edam. Dat waren 4 dagen plezier op en naast het podium. Hoogtepunt was de gig in Kleef, het afscheidsoptreden van toetsenist Ronnie ‘Woodstock” Keeris. Het publiek stond vanaf de eerste song te swingen en mee te zingen. En de laatste vier songs speelde de opvolger van Ron: Thomas Gense (toetsen, gitaar en percussie) nog even gitaar mee. Over twee weken staan we weer in...

read more

Nieuwe muziekvideo klaar

Posted by on Jan 5, 2018 in Video | 0 comments

Nieuwe muziekvideo klaar

Eind februari verschijnt onze nieuwe EP. Intussen hebben we al een videoclip gemaakt voor een van de songs van die EP. De song heet ‘Party Man’. Hij staat al online, maar is op dit moment nog even alleen toegankelijk voor mensen die hem weten te vinden en het wachtwoord kennen 🙂 Wil je een preview, stuur ons dan een mailtje en wij delen de URL en het wachtwoord met je. Cheers. Update maart 2018: hier is de link naar de video.

read more

Derde gig in Duitsland

Posted by on Dec 8, 2017 in On the road | 0 comments

Derde gig in Duitsland

Nu mogen we toch echt wel zeggen dat we ook regelmatig internationale optredens doen: we hebben net onze derde boeking binnen voor een optreden in Duitsland! Op vrijdag 29 juni staan we samen met Hello Luke in de Kulturrampe in Krefeld. Affengeil!

read more

Interview op Maasland Radio

Posted by on Nov 22, 2017 in Radio | 0 comments

Interview op Maasland Radio

Zoals eerder gemeld zijn we in de studio druk aan de slag met onze nieuwe EP. Dat trok de aandacht van Maasland Radio (Limburg) en daarom zijn we aanstaande vrijdag op die zender te horen. Met wat songs en een interview. Het wordt ergens tussen 18u en 19u uitgezonden en nog eens herhaald tussen 22u en 23u. Luisteren!

read more

Nieuwe Lemon-man

Posted by on Nov 20, 2017 in The Band | 0 comments

Nieuwe Lemon-man

Onze toetsenist Ron, aka Ronnie Woodstock, heeft helaas besloten uit de band te stappen, omdat hij het niet meer kon combineren met zijn agenda voor betaalde klussen als pianist. Balen, want we hadden zowel op als achter het podium veel lol met Ron, maar als muziek je bron van inkomsten is, dan krijg je met Lemon niet veel brood op de plank. Het goede nieuws is dat we dit weekend voor het eerst hebben gerepeteerd met een opvolger voor Ron. Een muzikant die vanaf januari de toetsenpartijen voor zijn rekening zal nemen, maar ook regelmatig zal...

read more

Work In Progress

Posted by on Nov 15, 2017 in New songs | 0 comments

Work In Progress

Yay, we kunnen je alvast een klein fragmentje laten horen van één van de songs waaraan we momenteel werken: Party Man. Het is Work In Progress, dus we zijn nog aan het sleutelen, maar we konden het niet langer voor ons houden 🙂 Check de Party Man snippet op SoundCloud.

read more

Weer trots op 5-sterren review

Posted by on Oct 18, 2017 in On the road | 0 comments

Weer trots op 5-sterren review

Gisteren opnieuw een 5-sterren review ontvangen voor een van onze optredens. Nee, het is niet de eerste, maar we blijven trots op elke nieuwe review die zo positief is. En: als de programmeur ons vijf sterren geeft, hebben wij ook een topavond gehad 🙂

read more

Nieuwe EP komt eraan

Posted by on Oct 15, 2017 in In the studio | 0 comments

Nieuwe EP komt eraan

Zoooo, dat was een heel fijne opnamesessie in de Ei Studios gisteren. Een beetje pech dat onze toetsenist Ron moest afhaken vanwege privé-omstandigheden, maar dat halen we wel weer in. Aanstaande vrijdag gaan we de vocalen doen en nog wat gitaar overdubs. We zijn super enthousiast over de vier songs die we hebben opgenomen. Zo snel als we iets kunnen laten horen (al is het maar een fragmentje) ben jij de eerste die het hoort 🙂

read more

2 Gigs in Duitsland

Posted by on Sep 29, 2017 in On the road | 0 comments

2 Gigs in Duitsland

Tof, samen met onze Duitse vrienden van CATCH 22 staan we begin volgend jaar tweemaal in Duitsland op de planken. Op 20 januari in Kleef, op 10 februari in Duisburg. Een echte internationale tournee 😀 Zet het in je agenda. Oh, en de opnamen die voor aankomende zaterdag stonden gepland in de Ei Studios zijn een week opgeschoven omdat we aanstaande vrijdag in Assen op de planken staan.

read more

Smaakmarkt feestje

Posted by on Aug 19, 2017 in Concerts | 0 comments

Smaakmarkt feestje

Jee, dat was een fijn feestje op de Smaakmarkt in Wijk aan Zee gisteren. Als je de foto goed bekijkt, zie je ons daar achter in die tent. Heerlijk weer en het publiek was heel erg happy. Eh…, niet iedereen want we hoorden van de geluidsman dat sommigen vonden dat we iets te luid waren. Met zo’n divers publiek (ergens tussen de 800 en 1000 mensen) is het waarschijnlijk ook niet mogelijk om iedereen tevreden te stellen. De bezoekers die voor ons podium stonden werden juist het meest enthousiast van onze wat heftigere songs, dus het...

read more

Opnamesessie

Posted by on Aug 16, 2017 in In the studio | 0 comments

Opnamesessie

Hoog tijd om weer de studio in te duiken! In de afgelopen maanden zijn er een paar coole nieuwe songs geschreven die nodig moeten worden vastgelegd. Nog een paar keer repeteren en dan – om precies te zijn op zaterdag 7 oktober – als een speer naar de Ei Studios. We zijn super enthousiast en kunnen niet wachten. Misschien is het ons enthousiasme, maar het kon wel eens ons beste werk ever zijn.

read more

Summer Breek stress

Posted by on Jul 23, 2017 in On the road | 0 comments

Summer Breek stress

Pfoe, dat was even schrikken. Een uur voordat we de bus zouden inladen om naar het Summer Breek Festival te rijden, kreeg onze bassist Mark een paal tegen zijn hoofd en moest hij naar de eerste hulp. Negen hechtingen in zijn hoofd hebben hem niet weerhouden om later die dag een mooie show neer te zetten in Oosthuizen. Superleuk festival, super sfeer en super weer. Na de heftige show van Hallo Venray, reden we  – ook Mark, ondanks wat hoofdpijn – tevreden naar huis. Rock ‘n Roll!

read more

Yay! Vandaag EP release.

Posted by on Jul 7, 2017 in EP | 0 comments

Yay! Vandaag EP release.

Het was even wachten, maar vandaag is ie te beluisteren via Spotify, Deezer, Tidal etc. etc. en is ie te downloaden via iTunes, Amazon etc: onze nieuwe EP “3 Songs About Confusion And Hope”. Yay! Nou, iedereen als een idioot dag en nacht ons nieuwe werk beluisteren en voor je het  weet zijn we wereldberoemd 😀

read more

7 juli verschijnt onze nieuwe EP

Posted by on Jun 19, 2017 in Spotify | 0 comments

7 juli verschijnt onze nieuwe EP

Masters klaar, artwork klaar, oftewel: onze nieuwe EP “3 Songs About Confusion And Hope” is klaar. Vanaf 7 juli online beschikbaar op Spotify, iTunes, Deezer, Amazon etc. etc. Tracklist: 1) Silence Ain’t Sexy (Not Today), 2) What Are We Waiting For?, 3) Your Mind Is Free (Let It Be). Het artwork dat we onlangs op deze pagina plaatsten is het dus niet geworden. We vonden namelijk nog een betere foto. Gemaakt door Stefan Berndt uit Berlijn (te vinden op https://www.flickr.com/people/fototypo/ ). Oh ja, en de geplande release...

read more

EP release voor eind juni?

Posted by on Jun 12, 2017 in EP | 0 comments

EP release voor eind juni?

Yay! Het mixen van onze EP ‘3 Songs About Confusion And Hope’ is eindelijk afgerond. Later dan gepland, maar…, het wachten meer dan waard 🙂 We hopen hem nog voor het eind van deze maand te kunnen releasen op Spotify, iTunes etc. De foto boven deze post is een eerste schets voor de cover art. Het uiteindelijke artwork wordt dus misschien anders.

read more

Rollende Keukens

Posted by on May 24, 2017 in Concerts | 0 comments

Rollende Keukens

Tof, we spelen op zaterdag 27 mei op de Rollende Keukens in Amsterdam (Westergasfabriek). Hopelijk wordt het mooi weer. Aan het eten zal het in elk geval niet liggen 🙂 Rock ‘n Food!

read more

Verbijsterd

Posted by on May 14, 2017 in Reviews | 0 comments

Verbijsterd

Cool, een nieuwe review van een van onze shows op Gigstarter.nl. Geschreven door José Schuit van Café Camille, na de show die we in het café gaven op Koningsdag. José geeft die show 4.5 uit 5 sterren en daar zijn we natuurlijk best trots op. Haar woorden: “…ik was wederom verbijsterd hoe goed ze zijn”. Check haar review en die van andere programmeurs hier.

read more

Verjaardag!

Posted by on Apr 2, 2017 in On the road | 0 comments

Verjaardag!

“Happy Birthday to Bus, Happy Birthday to ons Busje”. Onze bus is 450.000 km oud geworden. Gefeliciteerd ouwe jongen! Het is jammer dat je een stinkende dieselmotor hebt waarmee we niet meer alle steden in mogen, maar bedankt dat je er nog steeds altijd voor ons bent. Keep up the good work.

read more