Share This

BLOG

Laatste mix af

Posted by on Feb 12, 2018 in EP | 0 comments

Laatste mix af

Het is mooi geweest! Net terug uit de studio en de 4e song voor onze EP afgemixt. De tracklist: 1) Party Man, 2) Fake It (Till You Drop), 3) New American Dream, 4) Feel What I Feel. Deze week nog even masteren en dan eind deze week submitten voor de release op Spotify, Deezer, iTunes etc. etc. Releasedatum is drie weken daarna. Yay!

read more

Bjorn Hanssen rules!

Posted by on Jan 26, 2018 in In the studio | 0 comments

Bjorn Hanssen rules!

Ongelooflijk! Dat schreef Culucu gisteren op Facebook over het optreden van afgelopen zaterdag daar gaven: “Was ne Party, was ne Band, unglaublich!”. Maar nog ongelooflijker is het dat onze allergrootste fan Björn Hanssen vandaag het Lemon-logo op zijn arm heeft laten tatoeëren. Op hetzelfde moment dat wij in de studio de laatste track van onze binnenkort verschijnende EP aan het afmixen waren. Wat een dag! Een dag die wij echt nooit meer gaan vergeten. Respect Björn!

read more

3 op een rij

Posted by on Jan 24, 2018 in On the road | 0 comments

3 op een rij

Wow, wat een weekje was dat. Afgelopen donderdag stonden we in ‘t Nonnetje in Amersfoort, zaterdag in Culucu in Kleef (Dld) en zondag in De Harmonie in Edam. Dat waren 4 dagen plezier op en naast het podium. Hoogtepunt was de gig in Kleef, het afscheidsoptreden van toetsenist Ronnie ‘Woodstock” Keeris. Het publiek stond vanaf de eerste song te swingen en mee te zingen. En de laatste vier songs speelde de opvolger van Ron: Thomas Gense (toetsen, gitaar en percussie) nog even gitaar mee. Over twee weken staan we weer in...

read more

Nieuwe muziekvideo klaar

Posted by on Jan 5, 2018 in Video | 0 comments

Nieuwe muziekvideo klaar

Eind februari verschijnt onze nieuwe EP. Intussen hebben we al een videoclip gemaakt voor een van de songs van die EP. De song heet ‘Party Man’. Hij staat al online, maar is op dit moment nog even alleen toegankelijk voor mensen die hem weten te vinden en het wachtwoord kennen 🙂 Wil je een preview: stuur ons een mailtje en wij delen de URL en het wachtwoord met je. Cheers.

read more

Derde gig in Duitsland

Posted by on Dec 8, 2017 in On the road | 0 comments

Derde gig in Duitsland

Nu mogen we toch echt wel zeggen dat we ook regelmatig internationale optredens doen: we hebben net onze derde boeking binnen voor een optreden in Duitsland! Op vrijdag 29 juni staan we samen met Hello Luke in de Kulturrampe in Krefeld. Affengeil!

read more

Interview op Maasland Radio

Posted by on Nov 22, 2017 in Press | 0 comments

Zoals eerder gemeld zijn we in de studio druk aan de slag met onze nieuwe EP. Dat trok de aandacht van Maasland Radio (Limburg) en daarom zijn we aanstaande vrijdag op die zender te horen. Met wat songs en een interview. Het wordt ergens tussen 18u en 19u uitgezonden en nog eens herhaald tussen 22u en 23u. Luisteren!

read more

Nieuwe Lemon-man

Posted by on Nov 20, 2017 in The Band | 0 comments

Onze toetsenist Ron, aka Ronnie Woodstock, heeft helaas besloten uit de band te stappen, omdat hij het niet meer kon combineren met zijn agenda voor betaalde klussen als pianist. Balen, want we hadden zowel op als achter het podium veel lol met Ron, maar als muziek je bron van inkomsten is, dan krijg je met Lemon niet veel brood op de plank. Het goede nieuws is dat we dit weekend voor het eerst hebben gerepeteerd met een opvolger voor Ron. Een muzikant die vanaf januari de toetsenpartijen voor zijn rekening zal nemen, maar ook regelmatig zal...

read more

Work In Progress

Posted by on Nov 15, 2017 in New songs | 0 comments

Yay, we kunnen je alvast een klein fragmentje laten horen van één van de songs waaraan we momenteel werken: Party Man. Het is Work In Progress, dus we zijn nog aan het sleutelen, maar we konden het niet langer voor ons houden 🙂 Check de Party Man snippet op SoundCloud.

read more

Weer trots op 5-sterren review

Posted by on Oct 18, 2017 in On the road | 0 comments

Weer trots op 5-sterren review

Gisteren opnieuw een 5-sterren review ontvangen voor een van onze optredens. Nee, het is niet de eerste, maar we blijven trots op elke nieuwe review die zo positief is. En: als de programmeur ons vijf sterren geeft, hebben wij ook een topavond gehad 🙂

read more

Nieuwe EP komt eraan

Posted by on Oct 15, 2017 in In the studio | 0 comments

Nieuwe EP komt eraan

Zoooo, dat was een heel fijne opnamesessie in de Ei Studios gisteren. Een beetje pech dat onze toetsenist Ron moest afhaken vanwege privé-omstandigheden, maar dat halen we wel weer in. Aanstaande vrijdag gaan we de vocalen doen en nog wat gitaar overdubs. We zijn super enthousiast over de vier songs die we hebben opgenomen. Zo snel als we iets kunnen laten horen (al is het maar een fragmentje) ben jij de eerste die het hoort 🙂

read more

2 Gigs in Duitsland

Posted by on Sep 29, 2017 in On the road | 0 comments

2 Gigs in Duitsland

Tof, samen met onze Duitse vrienden van CATCH 22 staan we begin volgend jaar tweemaal in Duitsland op de planken. Op 20 januari in Kleef, op 10 februari in Duisburg. Een echte internationale tournee 😀 Zet het in je agenda. Oh, en de opnamen die voor aankomende zaterdag stonden gepland in de Ei Studios zijn een week opgeschoven omdat we aanstaande vrijdag in Assen op de planken staan.

read more

Smaakmarkt feestje

Posted by on Aug 19, 2017 in Concerts | 0 comments

Smaakmarkt feestje

Jee, dat was een fijn feestje op de Smaakmarkt in Wijk aan Zee gisteren. Als je de foto goed bekijkt, zie je ons daar achter in die tent. Heerlijk weer en het publiek was heel erg happy. Eh…, niet iedereen want we hoorden van de geluidsman dat sommigen vonden dat we iets te luid waren. Met zo’n divers publiek (ergens tussen de 800 en 1000 mensen) is het waarschijnlijk ook niet mogelijk om iedereen tevreden te stellen. De bezoekers die voor ons podium stonden werden juist het meest enthousiast van onze wat heftigere songs, dus het...

read more

Opnamesessie

Posted by on Aug 16, 2017 in In the studio | 0 comments

Opnamesessie

Hoog tijd om weer de studio in te duiken! In de afgelopen maanden zijn er een paar coole nieuwe songs geschreven die nodig moeten worden vastgelegd. Nog een paar keer repeteren en dan – om precies te zijn op zaterdag 7 oktober – als een speer naar de Ei Studios. We zijn super enthousiast en kunnen niet wachten. Misschien is het ons enthousiasme, maar het kon wel eens ons beste werk ever zijn.

read more

Summer Breek stress

Posted by on Jul 23, 2017 in On the road | 0 comments

Summer Breek stress

Pfoe, dat was even schrikken. Een uur voordat we de bus zouden inladen om naar het Summer Breek Festival te rijden, kreeg onze bassist Mark een paal tegen zijn hoofd en moest hij naar de eerste hulp. Negen hechtingen in zijn hoofd hebben hem niet weerhouden om later die dag een mooie show neer te zetten in Oosthuizen. Superleuk festival, super sfeer en super weer. Na de heftige show van Hallo Venray, reden we  – ook Mark, ondanks wat hoofdpijn – tevreden naar huis. Rock ‘n Roll!

read more

Yay! Vandaag EP release.

Posted by on Jul 7, 2017 in EP | 0 comments

Yay! Vandaag EP release.

Het was even wachten, maar vandaag is ie te beluisteren via Spotify, Deezer, Tidal etc. etc. en is ie te downloaden via iTunes, Amazon etc: onze nieuwe EP “3 Songs About Confusion And Hope”. Yay! Nou, iedereen als een idioot dag en nacht ons nieuwe werk beluisteren en voor je het  weet zijn we wereldberoemd 😀

read more

7 juli verschijnt onze nieuwe EP

Posted by on Jun 19, 2017 in Spotify | 0 comments

7 juli verschijnt onze nieuwe EP

Masters klaar, artwork klaar, oftewel: onze nieuwe EP “3 Songs About Confusion And Hope” is klaar. Vanaf 7 juli online beschikbaar op Spotify, iTunes, Deezer, Amazon etc. etc. Tracklist: 1) Silence Ain’t Sexy (Not Today), 2) What Are We Waiting For?, 3) Your Mind Is Free (Let It Be). Het artwork dat we onlangs op deze pagina plaatsten is het dus niet geworden. We vonden namelijk nog een betere foto. Gemaakt door Stefan Berndt uit Berlijn (te vinden op https://www.flickr.com/people/fototypo/ ). Oh ja, en de geplande release...

read more

EP release voor eind juni?

Posted by on Jun 12, 2017 in EP | 0 comments

EP release voor eind juni?

Yay! Het mixen van onze EP ‘3 Songs About Confusion And Hope’ is eindelijk afgerond. Later dan gepland, maar…, het wachten meer dan waard 🙂 We hopen hem nog voor het eind van deze maand te kunnen releasen op Spotify, iTunes etc. De foto boven deze post is een eerste schets voor de cover art. Het uiteindelijke artwork wordt dus misschien anders.

read more

Rollende Keukens

Posted by on May 24, 2017 in Concerts | 0 comments

Rollende Keukens

Tof, we spelen op zaterdag 27 mei op de Rollende Keukens in Amsterdam (Westergasfabriek). Hopelijk wordt het mooi weer. Aan het eten zal het in elk geval niet liggen 🙂 Rock ‘n Food!

read more

Verbijsterd

Posted by on May 14, 2017 in Reviews | 0 comments

Verbijsterd

Cool, een nieuwe review van een van onze shows op Gigstarter.nl. Geschreven door José Schuit van Café Camille, na de show die we in het café gaven op Koningsdag. José geeft die show 4.5 uit 5 sterren en daar zijn we natuurlijk best trots op. Haar woorden: “…ik was wederom verbijsterd hoe goed ze zijn”. Check haar review en die van andere programmeurs hier.

read more

Verjaardag!

Posted by on Apr 2, 2017 in On the road | 0 comments

Verjaardag!

“Happy Birthday to Bus, Happy Birthday to ons Busje”. Onze bus is 450.000 km oud geworden. Gefeliciteerd ouwe jongen! Het is jammer dat je een stinkende dieselmotor hebt waarmee we niet meer alle steden in mogen, maar bedankt dat je er nog steeds altijd voor ons bent. Keep up the good work.

read more

CrookedTrump video

Posted by on Mar 3, 2017 in Video | 0 comments

CrookedTrump video

Ha! Toen we eind vorig jaar, vlak voor de de verkiezingen in de US onze single “What Are We Waiting For?” uitbrachten, hoopten we nog dat #crookedtrump niet aan de macht zou komen. We zijn inmiddels een paar maanden verder en…, nou ja, als zelfs de makers van South Park opgeven Trump-grappen te bedenken omdat de werkelijkheid te grotesk is, dan is dat grappig, maar eigenlijk vooral treurig. Enfin: stoppen met grappen maken, of verder je mond maar houden omdat ‘het toch allemaal geen zin heeft’ gaat volgens ons...

read more

Germany, here we come!

Posted by on Feb 14, 2017 in Concerts | 0 comments

Germany, here we come!

Het blijft telkens leuk om buiten de landsgrenzen op te treden. Vorig jaar stonden we ook al eens in België en in Duitsland, en op 31 maart is het weer zover: samen met onze vrienden van Catch 22 reizen we af naar Moers. Hadden we al eens verteld dat we tijdens een van onze gigs in Duitsland de meeste CD’s verkochten die we ooit tijdens één gig verkochten? Okay, in De Melkweg verkochten we er bijna net zoveel, maar daar nog net een paar meer. CU in Moers?

read more

Nieuwe songs plenty

Posted by on Jan 12, 2017 in New songs | 0 comments

Nieuwe songs plenty

Soms zit je ineens op een golf die zo lekker is, dat je voor dat je het weet ineens een vijftal nieuwe songs in de grondverf hebt staan. We kunnen niet wachten dat we met dat nieuwe werk de studio in kunnen duiken, maar intussen moeten we eerst nog de derde song van onze EP afmixen. Jammer, want we zijn nu natuurlijk weer te enthousiast over die nieuwe songs. Maar first things first: Silence Ain’t Sexy. Voor het geval je het niet wist, dat is dus de titel van die derde song van de EP.

read more

Onze eerste kerstsingle

Posted by on Dec 9, 2016 in New songs | 0 comments

Onze eerste kerstsingle

Haha, een kerstsingle! Het moest er eens van komen, toch? Nee hoor, geen jingle-bells, geen “Ho-Ho-Ho” of andere gezelligheid, maar een song over zorgen over de wereld en die zorgen even van je laten afglijden. Your Mind Is Free (Let It Be): onbeschaamd meer dan 6 minuten lang. Onze muzikale versie van ‘slow food’. Je vindt hem op YouTube en op onze Facebook-pagina. Enjoy!

read more

Spotify Release Radar

Posted by on Nov 21, 2016 in Spotify | 0 comments

Spotify Release Radar

Kijk, da’s toch cool als mensen onze nieuwste single krijgen voorgesteld in de Spotify Release Radar. Zo ontzettend benieuwd bij hoeveel mensen dat dan gebeurt! Als jij hem tegenkomt op Spotify, laat het ons horen. En ook: heeeeel veel beluisteren 🙂

read more

Subbacultcha

Posted by on Nov 1, 2016 in Press | 0 comments

Subbacultcha

Subbacultcha.nl, dat zichzelf omschrijft als: “an independent, Amsterdam-based music and art platform devoted to emerging artists” heeft onze nieuwe single/video opgepikt. Een quote uit het artikel over de song:  ‘What Are We Waiting For?’ is an unapologetically sincere call to action, and one that has me churning out the words you’re reading with gritted teeth and feverish intensity… suffice to say my keyboard’s taking a beating. Subbacultcha zegt nog meer fijne dingen over Lemon. Check de site maar eens uit.

read more

Nieuwe single en video

Posted by on Oct 31, 2016 in Video | 0 comments

Nieuwe single en video

Yay! Onze single is vandaag verschenen. Vanaf deze week is hij dus beschikbaar op Spotify, iTunes, Deezer, Amazon, YouTube etc. etc. ‘What Are We Waiting For?‘ is afkomstig van onze nieuwe EP ‘3 Songs Of Confusion And Hope’ die precies dat biedt wat de titel belooft. Die EP zal vlak voor Kerstmis verschijnen. In de videoclip kun je een aantal beruchte wereldleiders herkennen die deze boodschap endorsen. Nou ja, een soort van 🙂

read more

Voor de verkiezingen in de US

Posted by on Oct 16, 2016 in Video | 0 comments

Voor de verkiezingen in de US

Pfoe, wat een klus die video. Het lijkt zo makkelijk, maar met al die zware bestanden heb je equipment nodig die heel snel is. Sneller dan de equipment die wij thuis hebben staan. Het duurt dus iets langer dan gepland voordat we onze nieuwe video kunnen releasen, maar dat gaat zeker gebeuren voordat de Amerikaanse verkiezingen plaats vinden (8 november). Wat hebben die verkiezingen te maken met onze nieuwe video? Binnenkort weet je het.

read more

Work in progress

Posted by on Sep 28, 2016 in Video | 0 comments

Work in progress

Afgelopen vrijdag video-opnamen gemaakt. De cameraman is enthousiast over de shots die hij heeft gemaakt. We hebben de opnamen zelf nog niet gezien. Naast de opnamen die hij maakte, hebben we ook nog beelden gemaakt met 6 GoPro camera’s. Het plaatje bij dit bericht is een shot van een van die GoPro’s. Waarom de verborgen gezichten? Stay tuned!

read more

Music video

Posted by on Sep 11, 2016 in Video | 0 comments

Music video

We zijn de opnamen aan het afmixen die we een paar weken geleden maakten in de Ei Studios. Aanstaande vrijdag moet de eerste song zijn afgemixt want de week er op gaan we daarvoor een video opnemen. Een video met daarin een paar heel bekende koppen! En daarmee bedoelen we uiteraard niet de koppen van de bandleden 🙂 De titel van de song: What Are We Waiting For? We hopen de song en video heel snel te kunnen delen. Het monteren van de beelden kost altijd meer tijd dan je denkt, maar we gaan de video uiterlijk eind oktober releasen. Nog heel...

read more