Share This

BLOG

Dan maar de studio in

Posted by on Sep 11, 2020 in In the studio | 0 comments

Dan maar de studio in

Oké, we hebben het geluk gehad dat we na de ‘intelligent lock-down’ nog één optreden hebben kunnen doen, maar wat een ellende om zooooo lang niet meer te kunnen optreden. En hoeveel podia gaan deze ellende overleven? We zijn er goed ziek van (nee, geen COVID-19, maar toch) en vrezen het ergste voor de cultuursector. Het goede niews: we zijn nog steeds druk bezig met nieuw werk. Gisteren weer tot in de nacht aan het werk geweest met een nieuwe track. Die wordt psychedelisch, of zoals Thomas zei nadat hij vanochtend de werkmix had beluisterd “psychedelicate”. Tja, geen optreden? Dan maar de studio in. We hopen de nieuwe song binnen enkele weken te kunnen releasen.

3 pagina’s over Lemon

Posted by on Aug 15, 2020 in Press | 0 comments

3 pagina’s over Lemon

Een artikel van maar liefst 3 pagina’s over Lemon in het augustusnummer van online magazine HomeCooking Share. Super enthousiast verhaal. Een quote: “A mix of Britpop, some psychedelic influences and a lot of Dance influences, Lemon offers a refreshing and euphoric cocktail.” De journalist stelt ook terecht (!) dat we niet zomaar klakkeloos de Madchester sound kopiëren maar dat we een contemporary sound hebben (in het Nederlands klinkt het een beetje lullig – een hedendaagse sound – maar een geluid dat dus niet gedateerd is).

Griekenland radio

Posted by on Jul 27, 2020 in Radio | 0 comments

Griekenland radio

Bizar hoe muziek zich kan verspreiden in de wereld. Deze week is onze laatste release Stuck In The Middle With You in Griekenland op de radio te horen. Check de volledig show van gisteren de Persona Grata show op Rodon FM hier. Greece, we love you too 🙂

By the way: ons eerste optreden na de lockdown (in Beverwijk) was een feestje. Wat hadden we een mazzel met het weer. Het was wat wennen in een semi-akoestische setting, maar doordat we buiten stonden konden er wel zo’n 100 mensen meer van ons optreden genieten dan wanneer we binnen hadden opgetreden. Camille, we love you too :-))))

Nieuwe release

Posted by on Jul 23, 2020 in New Release | 0 comments

Nieuwe release

Wie had er gedacht dat wij ooit de uitgekauwde song Stuck In The Middle With You van Stealers Wheel zouden coveren? Precies! Daarom brengen we die cover vandaag uit op Spotify en op YouTube (vanwege rechten issues kunnen we hem niet op andere platforms releasen). Uiteraard hebben we er een stevige Lemon-twist aan gegeven. Luister maar eens op Spotify. Of check de coole nieuwe video op YouTube.

Eindelijk weer optreden

Posted by on Jul 15, 2020 in Concerts | 0 comments

Eindelijk weer optreden

Man, man (vrouw, vrouw) wat hebben wij dit gemist: optreden! Eindelijk mogen we weer eens de planken op. Onze eerste post-Corona-crisis gig gaat zondag 26 juli plaatsvinden in Beverwijk. Hopelijk werkt het weer mee, dan kunnen we er een outdoor event van maken. Het wordt wel een semi-akoestisch optreden, want het mag natuurlijk niet te wild worden allemaal. De mosh pit zullen we dus moeten missen. Maar knallen gaan we. Zie je de 26e rond 15.30 bij Café Camille in Beverwijk.

Madchester monument

Posted by on Jun 28, 2020 in Press | 0 comments

Madchester monument

Wow, even een kippenvelmomentje vandaag. Niet meer verwacht, maar tóch weer een super review van Love Can Take You Places. Deze keer op STASIS. Veel meer dan alleen een review eigenlijk. Muziekjournalist Theo Ploeg beschrijft ook ons eerdere werk en onze link met Madchester. Je moet dit stuk echt even helemaal lezen op STASIS (het staat nu nog op de homepage, maar anders even scrollen of de zoekfunctie gebruiken). Hierbij een fragment uit het artikel om je een indruk te geven: And now Lemon is back with an awesome new song. ‘Love Can Take You Places’ is a monument for both Nedchester and Madchester. It embodies the essence of the sound, the blend of northern soul and indie rock, the idea that maybe life isn’t fair but that we still have our music. The ultimate escape.

 

Vanavond bij Alternative FM

Posted by on Jun 25, 2020 in Radio | 0 comments

Vanavond bij Alternative FM

Onze nieuwe release krijgt meer aandacht in het buitenland (met name de UK) dan in Nederland. De video van Love Can Take You Places was natuurlijk Clip van de Dag bij Pinguin Radio op de dag dat de song werd uitgebracht. Daarnaast gaf Radio Capelle aandacht aan de release met een uitgebreid interview (zie het vorige bericht op deze pagina). Vanavond zijn we te horen bij Alternative FM. Op hun Facebook-pagina schrijven ze: “Muziek is er van Lemon Amsterdam wat in Nederland onderbelicht blijft”. Bedankt voor de aandacht Alternative FM!

Interviews

Posted by on Jun 11, 2020 in Radio | 0 comments

Interviews

Benieuwd hoelang onze nieuwe release de aandacht blijft vasthouden. Gisterenavond werd er weer een uitgebreid interview gepubliceerd, deze keer op de populaire Engelse muziekblog Turtle Tempo. Lees het hier. Aanstaande zaterdag worden we gebeld door Radio Capelle voor een live interview in het programma Zwaardvis. Het wordt uitgezonden tussen 12.00 en 13.00 uur. Mocht je de zender dus kunnen ontvangen: tune in.

Meer reviews en interview

Posted by on Jun 9, 2020 in Press | 0 comments

Meer reviews en interview

Keep it coming! Opnieuw een fijne review van onze nieuwe release. Muziekblog Come Here Floyd schrijft “Cath Coffey’s vocals, wherever it goes, is synonymous with Stereo MC’s and it give this single the zest that equally deserves. Hi-definition drums and percussion, with the iconic bounds of such vibes of excitement, takes you to an exalting mountain and never let’s you go.” Op Surviving The Golden Age  worden we vergeleken met Primal Scream en The Charlatans”. En The Other Side Reviews deed een uitgebreid interview over de release en meer.

Arrive in Nethchester

Posted by on Jun 5, 2020 in Press | 0 comments

Arrive in Nethchester

Onze nieuwe release staat vandaag in de ‘Friday Feels’ Spotify playlist van de Engelse muziekblog Right Chord Music. Een blog die op de 8e plek staat in Feedspot’s Top-25 van onafhankelijke muziekblogs in de UK. Quote op de website zelf: “Turn this one up loud, get ready to smile and arrive in Nethchester this weekend!” Klinkt als een goed advies: pump up the volume en ga even lekker uit je pannetje bij Love Can Take You Places.

Takes you to another world

Posted by on May 31, 2020 in Press | 0 comments

Takes you to another world

De release van Love Can Take You Places gaat niet ongemerkt voorbij. Hij is opgenomen op een aantal Spotify Playlists en influencer @iamjessenia deelde hem in een Instagram story met haar meer dan 500.000 volgers! De review van Independent Music Reviews is ook heel erg fijn. “A track that carries wonderful energy and a brilliant danceable beat that carries the listener to another world.” Wij vinden daar geen woord aan gelogen, haha!

Videoclip al gezien?

Posted by on May 29, 2020 in Video | 0 comments

Videoclip al gezien?

Bijna vergeten te vermelden: we hebben ook een coole videoclip voor onze nieuwe release gemaakt. Bekijk hem op de Pics en Vids pagina of op YouTube.

Biggest hidden gem?

Posted by on May 29, 2020 in Press | 0 comments

Biggest hidden gem?

En direct op de dag dat we onze nieuwe track Love Can Take You Places uitbrachten (in drie uitvoeringen, zie de post van gisteren) werd er een eerste review geschreven. Op de Engelse music blog It’s All Indie. Misschien wel de meest positieve review die we ooit hebben gehad!

Quote: “With splashes of Brit-Pop and Psychedelic the band have really made a track that I loved from the first play, with even more plays coming after. It’s just a highly addictive song that you’ll find yourself ramming into your playlists as soon as you hear it. Lemon could quite be one of the biggest hidden gems within the kingdom of The Netherlands, we can’t wait for more.”

Lees de volledige review hier.

Stereo MC’s’ Cath Coffey gastzangeres!

Posted by on May 28, 2020 in New Release | 0 comments

Stereo MC’s’ Cath Coffey gastzangeres!

Het viel niet mee het geheim voor ons te houden, maar vandaag kunnen we het eindelijk verklappen, want vandaag verschijnt onze nieuwe release Love Can Take You Places in maar liefst 3 uitvoeringen: de radio edit en 12″edit met een dance feel, de Nedchester edit met een band feel. We hebben al een aantal keren verteld dat het een bijzondere release zou worden. En we vinden dat daar geen woord aan gelogen is want we hebben samengewerkt met niemand anders dan Cath Coffey van de Stereo MC’s. Wat een feestje was dat! We zijn trots als een pauw, dus spoed je naar Spotify en luister zelf hoe lekker dat klinkt. En zet hem vooral op repeat, want hoe meer streams, hoe groter de kans dat Spotify ons in een playlist opneemt.

Clip van de Dag

Posted by on May 6, 2020 in Radio | 0 comments

Clip van de Dag

We zijn eergisteren gestart met de promotie van onze aankomende release en we kregen al direct goed nieuws: op de dag dat Love Can Take You Places uitkomt (donderdag 28 mei dus) is de videoclip Clip van de Dag op de website van Pinguin Radio. Het station dat zich de “Nr. 1 Alternative music community in Europe” noemt. Benieuwd of er nog meer in het vat zit!

Release 28 mei: Love Can Take You Places

Posted by on May 5, 2020 in New Release | 0 comments

Release 28 mei: Love Can Take You Places

Yay! 28 mei is het zover: onze nieuwe song Love Can Take You Places wordt uitgebracht op Spotify en alle andere grote online muziekplatforms. En samen met een coole videoclip op YouTube. De song wordt uitgebracht in drie versies: een radio-edit, een 12″edit en een Nedchester-edit. De eerste twee zijn meer Dance-achtig, de laatste is meer band-achtig. We kunnen niet wachten totdat het zover is en hopen natuurlijk dat hij goed zal worden ontvangen. Zet de datum in je agenda, haast je die dag naar Spotify en zet hem de hele dag op repeat 🙂

Teaser nieuwe release

Posted by on Apr 26, 2020 in Video | 0 comments

Teaser nieuwe release

Eindelijk is de mix van onze nieuwe single klaar. De nieuwe song – getiteld Love Can Take You Places – zal voor het eind van de maand worden uitgebracht. Dan kunnen we je eindelijk vertellen wat er zo bijzonder is aan deze release. Intussen hierbij alvast een korte teaser video. Je hoort snel meer.

Nog heeeeel even

Posted by on Apr 7, 2020 in In the studio | 0 comments

Nog heeeeel even

Ondanks de crisis werken we door aan de mix van onze binnenkort te verschijnen songs. Misschien iets minder binnenkort dan we hadden gepland, maar ze komen er aan. Afgelopen vrijdag hebben we tot diep in de nacht gewerkt aan een bijzondere track. Die is nu op een haar na gevild. We kunnen niet wachten totdat we hem met jullie kunnen delen. Corona shizzle of niet. Take care!

Corona annuleringen

Posted by on Apr 1, 2020 in Concerts | 0 comments

Corona annuleringen

We balen er wel ontzettend van dat inmiddels al 6 concerten zijn afgelast vanwege de Corona crisis. Inclusief het optreden op het Vrijhaven Festival tijdens Koningsdag. We zouden bijna zeggen: we zijn er goed ziek van, maar laten we dat maar niet doen. We wensen je het beste in deze rare tijden en tot ziens na de ‘intelligent lock-down’. Keep rockin’.

Corona sh**

Posted by on Mar 19, 2020 in Concerts | 0 comments

Corona sh**

Zolang we niet doodziek zijn mogen we eigenlijk niet zeuren, maar toch is het balen dat ons optreden voor vanavond in Amsterdam is gecanceld. We hopen dat de drie superleuke optredens in april wél door zullen gaan, maar we maken ons wel enigszins zorgen. Als zelfs het NDSM Vrijhaven festival aan het eind van de maand (Koningsdag) nog wordt gecanceld, zijn we misschien niet doodziek, maar zijn we er toch wel een beetje ziek van. We wensen iedereen veel sterkte en goede muziek in deze rare tijd en hopen je snel weer te zien tijdens een van onze concerten.

Duycker video

Posted by on Mar 10, 2020 in Video | 0 comments

Duycker video

Eigenlijk zouden we nog multitrack-opnamen ontvangen van het optreden dat we vorige maand in Poppodium Duycker in Hoofddorp gaven, maar we hebben de hoop opgegeven, vandaar dat we vandaag maar een video op YouTube hebben geplaatst met audio van wat mindere kwaliteit. Dat mag de pret hopelijk niet drukken want je kunt toch wel zien dat het een super avond was. En dan hebben we het eindapplaus nog niet eens in de video verwerkt! Geloof het of niet, het publiek vroeg gewoon om meer, ook al waren we ‘maar’ het voorprogramma voor de Stereo MC’s.

Party, party, party

Posted by on Mar 1, 2020 in Concerts | 0 comments

Party, party, party

Jee, we lijken ineens een dans en showorkest! Binnen enkele weken zijn we maar liefst 4x geboekt voor een privé feest. Eigenlijk zou de kopregel van deze post moeten zijn: private party, private party, private party, private party, maar dat is een tikkeltje te lang. Dans en showorkest? Zeker niet! We spelen lekker ons eigen werk en zetten de tent op stelten. Op een van de feesten stonden we al eens eerder en daar zullen we nooit genoeg van krijgen: wat een open minded publiek en wat een sfeer. We kunnen niet wachten. Als je nu denkt “wat balen dat ik daar niet bij kan zijn”: je hoeft niet te balen want we geven nog genoeg shows op ‘normale’ podia. Check onze concertagenda en zie je bijvoorbeeld over 2 weken in Amsterdam.

Stereo MC’s Magic

Posted by on Feb 9, 2020 in Concerts | 0 comments

Stereo MC’s Magic

Wat een feest gisterenavond in Poppodium Duycker in Hoofddorp. Onze show werd zó goed ontvangen dat we achteraf in de zaal door allerlei Engelse bezoekers werden aangeklampt die met ons op de foto wilden. Ze waren de avond tevoren naar Liam Gallagher in de Ziggo Dome geweest en wilden nu met ons ‘Rockstars’ op de foto, haha. De Stereo MC’s waren zoals altijd weer steengoed. Nadat ze 4 toegiften hadden gegeven hebben we nog een fles Champagne met ze opengetrokken in hun kleedkamer. Supertoffe mensen. Net als het team van Duycker overigens. Alles strak geregeld, lekker gegeten en top geluid. Binnenkort delen we wat videoshots die van onze show zijn gemaakt.

Binnenkort…

Posted by on Jan 20, 2020 in Uncategorized | 0 comments

Binnenkort…

Soms valt het niet mee om je lippen op elkaar te houden. We hebben echt super cool nieuws te melden, maar we kunnen het nog niet vertellen ook al zouden we het van de daken willen schreeuwen. Tja, wat moet ik nou met zo’n berichtje, denk je waarschijnlijk als je dit leest. Niet zo heel veel, maar hopelijk maakt het je nieuwsgierig naar het nieuwtje. Binnenkort meer. Het.Is.Vet.Cool :-p

Gelukkig 2020

Posted by on Jan 1, 2020 in Personal | 0 comments

Gelukkig 2020

Even bijkomen van een heel fijn feestje in de Tolhuistuin (Paradiso Noord) in Amsterdam. Ik hoop dat jij ook een mooie jaarwisseling hebt gehad. Hierbij van alle Lemon-mannen de allerbeste wensen voor 2020. Maak er iets moois van en zie je tijdens een van onze concerten!

Vocalen

Posted by on Dec 31, 2019 in In the studio | 0 comments

Vocalen

Een dagje voor de jaarwisseling kon er nog een gaatje worden gevonden in de Ei Studios: een half dagje om de vocalen in te zingen voor de vier nieuwe tracks waarvan we vrijdag de 13e de instrumentale partijen hebben ingespeeld. We zijn nog op zoek naar een goede zangers met een soulvolle stem voor de achtergrondvocalen, maar verder staat alles er heel erg lekker op. Wij sluiten dus heel erg tevreden 2019 af. Een jaar waarin we ons vijfde album uitbrachten, heel veel op het podium stonden, aandacht kregen tot in Australië etc. etc. En dus een jaar waarin we intussen alweer aan vier nieuwe tracks werken.

Support act voor Stereo MC’s

Posted by on Dec 16, 2019 in The Band | 0 comments

Support act voor Stereo MC’s

Wooow!!!! Op 8 februari 2020 staan we in het voorprogramma van onze grote helden Stereo MC’s. Misschien wel de beste live act die we ooit hebben gezien. Als je op deze site wat verder leest, zie je dat we in het verleden al een paar keer contact met ze hebben gehad. In onze song Tribute To Madchester zingen we zelfs over de super vibe die zij ons geven. Check die track nog maar eens op Spotify, Apple Music, Deezer, YouTube etc. etc. Showtime 21.15. Showtime Stereo MC’s 22.15. Tickets koop je hier. Zie je in Hoofddorp.

Spotify: in 46 landen

Posted by on Dec 8, 2019 in Spotify | 0 comments

Spotify: in 46 landen

Het jaaroverzicht van Spotify vertelde ons dat Lemon in maar liefst 46 landen rond de wereld is beluisterd, met de grootste groei aan luisteraars in de USA. We hebben het niet over miljoenen luisteraars, maar het geeft toch wel een heel bijzonder gevoel als je je bedenkt dat iemand in Argentinië of Australië naar je muziek heeft geluisterd. Verder: meer streams, meer volgers, op meer playlists etc. etc. Willen we in 2020 meer of minder streams, volgers etc? Meer, meer, MEER!

Got to move…

Posted by on Dec 3, 2019 in Video | 0 comments

Got to move…

Typisch gevalletje van I got to move to I Got To Move On. Het is moeilijk om stil te blijven staan als je een song hoort met zo’n lekkere groove, haha. Check de video hieronder. Deze gast laat even zijn dance moves zien. Goed bezig!

Lemon Amsterdam Dance Got To Move On Nov 2019

Vrijdag de 13e!

Posted by on Nov 28, 2019 in In the studio | 0 comments

Vrijdag de 13e!

Dat kan niet anders dan een super succesvolle opnamesessie worden: vrijdag 13 december duiken we weer met onze favoriete sound engineer/producer Tim de Ei Studios in Amsterdam in. We gaan 4 songs opnemen, waarvan we er 2 al eens tijdens onze concerten hebben laten horen. De reacties waren top 🙂 Het zal wel even duren voordat de songs worden gereleased, maar we houden je natuurlijk op de hoogte.

Koningsdag 2020

Posted by on Nov 15, 2019 in Concerts | 0 comments

Koningsdag 2020

OK, het moet nog winter worden, maar veel programmeurs zijn alweer bezig met de programmering voor 2020. Zo ook de programmeur van Noorderlicht Café in Amsterdam-noord. Dit jaar stonden we er op Bevrijdingsdag, vandaag hoorden we dat we er volgend jaar op Koningsdag staan. Tijdens Bevrijdingsdag was het druilerig en winderig. Voor Koningsdag 2020 hebben ze super zonnig weer besteld. Da’s wel fijn want we staan weer op het buitenpodium 🙂 Noorderlicht: super locatie, super sfeer. Heel veel zin an.

Opnieuw 5 uit 5

Posted by on Oct 17, 2019 in Reviews | 0 comments

Opnieuw 5 uit 5

Ook al regende het pijpenstelen, het werd een feestje afgelopen zaterdag in het clubhuis van de Katwijkse Branding Surfclub in Katwijk aan Zee. Onze show leverde ons weer een 5 sterren waardering op Gigstarter.nl op. Zoals je daar in de bijbehorende review kunt lezen: het was dansen en springen op het strand. Intussen 12 reviews van programmeurs op Gigstarter en alleen maar 4 en 5 sterren waarderingen. Rock ‘n Roll.

Neue Moves

Posted by on Oct 2, 2019 in Concerts | 0 comments

Neue Moves

Vanaf de eerste minuut dat we op het podium stonden werd er gedanst in Culucu (Kleef Duitsland) afgelopen zaterdag. Wat een super publiek! Een van de bezoekers schreef een review op zijn Facebook-pagina en die vinden we zo leuk dat we hem hier delen. Dan kun je direct even je Duits oefenen. Vooral het stukje waarin wordt gezegd dat we het publiek tot compleet nieuwe dance moves wisten te inspireren vonden we briljant 🙂

“Was war das denn mein liebes Culucu? Am Freitag noch ganz ruhig und entspannt mit den Singer Songwritern Rick Gray & Niall MC Guigan hieß es nur 24 Stunden später an gleicher Stelle: „lets fetz“ Für reichlich „fetz“ sorgten „LEMON“ aus Amsterdam. Die Songs aus mittlerweile vier erschienenen Lemon-CD’s (die fünfte ist in der Mache) entlockten dem tanzfreudigen Publikum völlig neue Moves. “Party Man” aus der neuesten CD hatte es den Tanzwilligen besonders angetan. Den nur sehr spärlich eingestreuten Coversongs verpasste Lemon einen sehr eigenen Charakter. Exemplarisch sei hier Suzie Q zu nennen. Nach einem hammerharten Intro verriet erst die erste Textzeile, dass es sich um einen Song von Dale Hawkins bzw. CCR handelte. Bereits zum vierten Mal rockten die Vier aus Amsterdam das Culucu. Hoffentlich nicht zum letzten Mal!”

We zien weer sterren :)

Posted by on Sep 16, 2019 in Reviews | 0 comments

We zien weer sterren :)

Als je al vaak goede reviews hebt gehad, wordt het eigenlijk alleen maar spannender om reviews te ontvangen voor je optreden. Het gemiddelde van 4.5 uit 5 sterren kan eigenlijk nauwelijks of niet meer omhoog. Des te blijer als we dan weer een superpositieve review ontvangen. Deze keer voor ons optreden in Beachclub Casa Verde op het strand in Hoek van Holland. Een bijzonder optreden: toen we starten kregen we het verzoek of we alsjeblieft iets minder luid wilden spelen. Tijdens de tweede werd het publiek iets losser. Tijdens de derde set stonden de mensen letterlijk op tafel te dansen. Een stranddagje dat we niet snel zullen vergeten.

(Looi-)feest

Posted by on Sep 8, 2019 in The Band | 0 comments

(Looi-)feest

Pfoe, lekker feestje dat Looifeest. Alles strak geregeld. Super sfeertje. En geluk gehad met het weer! De verwachting was niet geweldig, maar de werkelijkheid was top. Het publiek moest even aan ons wennen, omdat er normaal gesproken eigenlijk alleen coverbands spelen op dit festival, maar uiteindelijk werd er vrolijk meegezongen en -gesprongen. Bedankt Looifeesters, het was een feest.

Video Brigant show

Posted by on Sep 5, 2019 in Video | 0 comments

Video Brigant show

Een dag later was het heel anders op het Schijt aan de Grens festival in Overloon. Dat werd een van de heetste feestjes die we dit jaar hebben gehad. Niet alleen vanwege de sfeer, maar ook vanwege de verzengende hitte. Langer dan drie uur stonden we in de brandende zon te spelen! In Brigant Arnhem was het de avond daarvoor jammer genoeg niet zo druk. Misschien vanwege diezelfde hitte. Het podium en geluidsinstallatie waren wel helemaal top. En er liep iemand rond die graag video-opnamen van de show wilde maken. Dat vonden we prima, ook al wisten we dat het lastig zou worden om je vol te geven voor een vrijwel lege zaal. De video kun je op het YouTube kanaal van Toohands2 bekijken. Het applaus moet je er zelf maar bij bedenken 🙂

4 gigs in 2 weken

Posted by on Aug 22, 2019 in Concerts | 0 comments

4 gigs in 2 weken

Back on the block en direct een drukke concertagenda. Lekkerrrr! Maar liefst 4 concerten in een dikke week tijd: 23 augustus in Arnhem, 24 augustus in Overloon, 7 september in Gennep en 8 september in Hoek van Holland. Check onze concertagenda voor de details. En zie je bij een van de concerten!

Holiday, celebrate :)

Posted by on Jul 27, 2019 in Uncategorized | 0 comments

Holiday, celebrate :)

Eind juli en begin augustus zijn we er even tussenuit. Mark in de US, Ralf in Schotland, Paul en Thomas in Nederland. Tot snel

Schijt aan de Grens

Posted by on Jun 22, 2019 in Concerts | 0 comments

Schijt aan de Grens

Zoals we eerder meldden zijn we zijn geboekt voor het superleuke Schijt aan de Grens Festival dat plaatsvindt in Geijsteren, Overloon en Venray. Wij staan zaterdag 24 augustus in Overloon. We spelen maar liefst 3 sets. Voor het blokkenschema van het festival bezoek hun website.

2x een festival

Posted by on May 29, 2019 in Concerts | 0 comments

2x een festival

Kijk, dat is nog eens lekker: op 1 dag 2 boekingen voor festivals bevestigd! Op zaterdag 24 augustus spelen we maar liefst 3 sets op het Schijt Aan De Grens Festival in Overloon. Een paar weken later (zaterdag 7 september) staan we op het Looifeest in Gennep. Zet de data maar alvast in je agenda 🙂

Review in Lust For Life Magazine

Posted by on May 27, 2019 in Reviews | 0 comments

Review in Lust For Life Magazine

Muziekmagazine Lust For Life schrijft deze maand (in een ouderwets papieren blad) over ons nieuwe album: “Vrijwel ieder nummer kent een pakkende melodie en is gezegend met een uiterst transparant arrangement”. Okay, de recensent kan zich niet vinden in teksten als “the sky was full of rainbows, we were flying on butterfly wings” (hey dude: dat is een psychedelische trip!) en zegt dat de bands waardoor we zijn beïnvloedt (die Madchester bandjes dus) dat soort teksten niet zouden gebruiken. Volgens hem zijn de teksten te sentimenteel. Mwha, al eens naar Primal Scream’s “Come Together” geluisterd? Naar The Farm’s “All Together Now”? Of naar John Lennon’s “Imagine”? Jammer dat onze boodschap van peace en unity niet door Lust For Life wordt gewaardeerd en we daardoor ondanks die pakkende melodieën ‘maar’ 3-sterren van hem krijgen, maar toch mooi dat we in het blad staan.

5 mei feest

Posted by on May 6, 2019 in Concerts | 0 comments

5 mei feest

Okay, het was misschien een koude 5 mei, maar voor Lemon een hele hete: eerst op een festivalletje bij Noorderlicht Café in Amsterdam, later op de dag bij Café Camille in Beverwijk. We hebben geen heli kunnen regelen, maar we trapten het gaspedaal van het bandbusje een tikkie dieper in en waren na het optreden in Amsterdam binnen een half uurtje in Beverwijk. Het dak ging er af. Geloof ons niet, vraag het de mensen die er bij waren of lees de 5-sterren reviews op Gigstarter.nl. Volgende week 11 mei staan we weer op de planken in Beugen, een week later (zondag 19 mei) op Camping Zeeburg in Amsterdam. Kom gezellig mee feesten.

Bevrijdingsdag: 2x Lemon

Posted by on Apr 24, 2019 in Concerts | 0 comments

Bevrijdingsdag: 2x Lemon

Zo, dat wordt een spannende Bevrijdingsdag. En het kan ook bijna niet anders dan een mooie Bevrijdingsdag worden. Op 5 mei staan we namelijk om 14.00 uur op Bevrijdingsdag bij Noorderlicht in Amsterdam (NDSM Werf) en om 16.00 uur bij Café Camille in Beverwijk. Dat wordt racen, dat wordt rocken. Hoewel: bij Noorderlicht Café beginnen we relaxed omdat een groot deel van het publiek dan net een meditatie achter de rug heeft. Dus rustig aan opbouwen naar de climax, zodat na onze show iedereen weer helemaal terug op aarde is. Zie je in Amsterdam of in Beverwijk!

Een juweeltje van een song

Posted by on Apr 15, 2019 in Blog, Spotify | 0 comments

Een juweeltje van een song

Zo, dát is lekker: verschillende songs van ons nieuwe album worden opgepikt door allerlei blogs of andere muziekplatforms all over the world. De blog Music Injection schreef over ‘Love Transcends All Convictions’: A real gem of a song. Een juweeltje, dat horen we graag 🙂 ‘Feel What I Feel’ werd gedeeld in de Duitse Pretty in Noise blog en in een playlist van Movimento Country. ‘Party Man’ door Eric Alper en Caltify MX. Even voor het idee: dat zijn blogs uit Australië, Brazilië, Canada, Duitsland en Engeland! Benieuwd of  ons nieuwe album ook in Nederland aandacht zal krijgen.

Spotify playlist

Posted by on Apr 6, 2019 in Spotify | 0 comments

Spotify playlist

Cool! Party Man, de 2e track op ons nieuwe album is opgenomen in een playlist op Spotify. De titel van de playlist is ‘Underground Beats’ en daar past de groove van Party Man volgens ons heel goed onder. Party, Lemon vriendjes en vriendinnetjes!

Album release

Posted by on Apr 3, 2019 in Spotify | 0 comments

Album release

Yessssss! Open de champagneflessen, ons nieuwe album is vandaag uitgebracht. Je kunt het vanaf nu beluisteren op Spotify, Apple Music, Deezer etc. etc. En je kunt het voor maar 8 Euro-tjes bij ons kopen. Beluister het de hele dag op Spotify, zet je favoriete songs in je persoonlijke playlist en deel het met al je vrienden op Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat of andere social networks. Share de Lemon vibraties!

Tracklist album

Posted by on Mar 18, 2019 in CD | 0 comments

Tracklist album

Nou, het album is in productie en zoals eerder gemeld zal het op 3 april verschijnen. Benieuwd naar de tracklist? Even met je neus op de foto bij dit bericht en je ziet uit welke juweeltjes die 50 minuten Lemon-luisterplezier zal bestaan 🙂 Best een paar positieve, maar ook een paar minder positieve songs op het album. Net als het leven: soms schijnt de zon, soms regent het.

3 april nieuw album!

Posted by on Mar 4, 2019 in CD, Spotify | 0 comments

3 april nieuw album!

Yay! Ons nieuwe album is eindelijk klaar. Spannend! De releasedatum is vastgesteld op 3 april. Vanaf die datum is het beschikbaar op Spotify, Deezer, iTunes etc. etc. En voor de liefhebbers ook ‘ouderwets’ op CD. Titel van het album: The Fifth Of Lemon. Huh? Hoe hebben we dat nou bedacht? Nou…, lang verhaal kort: het is onze vijfde 🙂

Master klaar

Posted by on Feb 27, 2019 in CD | 0 comments

Master klaar

Het duurt altijd langer dan gedacht, maar eindelijk is de master voor ons nieuwe album klaar. Bloed, zweet en tranen hebben we er in zitten en hopelijk is dat straks te horen. We planden de release van ons album voor het eind van volgende maand. Dat gaat waarschijnlijk de eerste week van april worden. Voor nu kan de champagne worden ontkurkt 🙂

Kort maar lekker

Posted by on Feb 11, 2019 in Concerts | 0 comments

Kort maar lekker

Het zit er weer op, ons optreden in Paradiso op het 30×20 minuten festival van Pinguin Radio. 20 Minuten, da’s kort! Dus vol er tegenaan op 10. En dat werkte. Binnen 20 minuten hadden we vrijwel alle bezoekers van ons concert in de kelder aan het swingen. Het was onze tweede keer dat we in Paradiso stonden. De vorige keer deden we in de bovenzaal een aftershow voor Primal Scream. Ze zeggen dat driemaal scheepsrecht is, dus de volgende keer de grote zaal???

In Paradiso!

Posted by on Feb 3, 2019 in Concerts | 0 comments

In Paradiso!

Okee, het is dan wel niet in de grote zaal en het is wat vroeg op de dag, maar aanstaande zaterdag 9 februari staan we toch maar mooi voor de 2e keer in Paradiso. Om 12.30 doen we een setje van 20 minuten tijdens de 30×20 minuten show van Pinguin Radio. Ben jij een van degenen dankzij wiens stem we daar staan: super bedankt voor je support en zie je zaterdag in Amsterdam. Als je ons even een mailtje stuurt, kun je zelfs gratis naar binnen.

Op TV?

Posted by on Jan 29, 2019 in TV | 0 comments

Op TV?

Eh…, staat daar nu op het jaaroverzicht van BUMA STEMRA dat onze song ‘New American Dream’ in 2018 is gebruikt door ‘Publieke TV Nationaal’ en RTL4? Ja, dat staat er toch echt. Nou wordt het natuurlijk ook met de dag duidelijker dat we een New American Dream nodig hebben, dus wat dat betreft was die song vorig jaar best actueel. En blijft die dat ook nog wel een paar jaar vermoedelijk. Whatever: supercool dat we te horen waren op TV. Hoog tijd voor een bezoekje aan de DWDD studio 🙂

Laatste studio-loodjes

Posted by on Jan 14, 2019 in In the studio | 0 comments

Laatste studio-loodjes

Afgelopen zaterdag de allerlaatste kleine aanpassingen gedaan aan de mixen van drie songs die op ons nieuwe album komen. Daarnaast nog één song stevig onder handen genomen waarvan de mix eigenlijk al eerder helemaal was afgerond. We hebben hem helemaal binnenstebuiten gedraaid, haha. Nu is het tijd voor het masteren. Hopelijk vindt meestermixer Tim Eggman daar snel tijd voor, zodat het werk voor het eind van deze maand helemaal is afgerond. Yay!

5 Sterren Kerstcadeau

Posted by on Dec 24, 2018 in Reviews | 0 comments

5 Sterren Kerstcadeau

Een beetje laat voor een review, maar een heel mooi Kerstcadeau: vandaag werd er weer een 5-sterren review gepubliceerd op Gigstarter. Waarom laat? Het is een review voor de show die we begin november gaven in Kleef (Dld). Minder blij? Echt niet! Een mooie afsluiting van een topjaar.

Bedankt voor het luisteren!

Posted by on Dec 15, 2018 in Online | 0 comments

Bedankt voor het luisteren!

Bedankt voor het luisteren naar ons op Spotify! 6390 minuten, da’s best lang. Met de release van ons nieuwe album begin 2019 gaan we die score volgend jaar natuurlijk verbeteren, maar toch hartstikke trots. Vooral ook omdat de luisteraars vanuit alle windstreken komen. Vooral blijven luisteren!

Op de radio

Posted by on Nov 25, 2018 in Radio | 0 comments

Op de radio

Even een last-minute berichtje: vanavond zijn we ergens tussen 21.00 en 22.00 uur te beluisteren op Pinguin Radio. Ze draaien onze song Party Man. Je kunt zelfs op ons stemmen. Het is een competitie tussen 3 bands. De band met de meeste stemmen krijgt een plekje op het Pinguin Radio podium op het Noorderslag festival. Kortom: plat op de buik voor de radio vanavond, en stemmen 🙂

Duitsers kunnen feesten!

Posted by on Nov 10, 2018 in Concerts | 0 comments

Duitsers kunnen feesten!

Oow ja, dat was een feestje gisterenavond bij Culucu in Kleef (Dld), ook al had het een beetje een valse start. Onze support act A Streetcar Named Desire moest namelijk last-minute afzeggen vanwege ziekte. Oplossing: we verzorgden ons eigen voorprogramma 🙂 En dat werd gewaardeerd. Het dank ging er af. Duitsers (en eigenlijk ook nog best veel Nederlanders) kunnen feesten, dat is duidelijk. Check de video die iemand uit het publiek maakte hier: Lemon live at Culucu – Kleve GE

Druk en anders

Posted by on Nov 6, 2018 in Concerts | 0 comments

Druk en anders

Druk weekend voor de boeg: vrijdagochtend de studio in voor de laatste tweaks aan de mixen voor ons nieuwe album, vrijdagmiddag richting Duitsland voor onze vijfde show daar. Deze keer in Kleef. Dan zondag naar Edam voor onze honderdste show daar (grapje, maar we zijn er al vaak geweest). In Edam willen we het deze keer eens anders aanpakken. We gaan er uiteraard weer vol tegenaan, maar in de eerste set willen we een serie relaxte songs achter elkaar spelen. Benieuwd hoe dat gaat werken. Zie je in Kleef of Edam.

Sneak preview

Posted by on Oct 19, 2018 in New songs | 0 comments

Sneak preview

Voor de oplettende Lemon-fans hebben we vandaag een sneak preview op Soundcloud gezet van een van de songs die op ons nieuwe album zal staan. Volg deze link en geniet er van zolang als het duurt want na het weekend is de link niet meer actief. Lekker puh!

5e keer Duitsland

Posted by on Oct 2, 2018 in Concerts | 0 comments

5e keer Duitsland

Na de drie optredens die we eerder dit jaar in Duitsland gaven, waarbij het publiek in alle gevallen totaal uit hun pannetje ging, reizen we op 13 oktober en 9 november voor ons vierde en vijfde concert af naar Duitsland. Doel: weer “Ein Echtes Feuerwerk” neerzetten, zoals een van onze eerdere shows in Duitsland werd genoemd. Lemon loves Germany!

Ein kleines Feuerwerk

Posted by on Sep 18, 2018 in Concerts | 0 comments

Ein kleines Feuerwerk

Weer een 5-sterren review op Gigstarter.nl! De programmeur van Flöz K in Werne schrijft “Die zweite Hälfte wurde ein echtes kleines Feuerwerk auf der Bühne”. Een bezoeker schreef op onze Facebook-pagina: “Es war geil, sehr geil”. En dat is geen woord teveel gezegd, want het was een super feest. De Lemon sound en energie valt goed in Duitsland. Ook bij pottenbakkers trouwens. Afgelopen zaterdag speelden we voor de 5e keer op Keramisto en jong en oud ging uit zijn/haar dak. Eind deze maand gaan we trouwens opnieuw naar Duitsland voor een concert in Die Kulturrampe in Krefeld. Sehr geil!

2 in 1

Posted by on Sep 5, 2018 in On the road | 0 comments

2 in 1

Lekker weekendje voor de boeg! Aanstaande vrijdag naar Werne, zo’n 1.5 uur rijden van de grens Duitsland in. Zondagmiddag op het strand in Bergen aan Zee, waar we 3 sets spelen tijdens het Jazz & Sail Bergen festival. Ja, we staan bekend als enorme jazz cats 🙂 Zie je dit weekend.

Mixen, producen

Posted by on Aug 26, 2018 in In the studio | 0 comments

Mixen, producen

Met onze studio-wizzard Tim zijn we druk bezig om de nieuwe opnamen te mixen en te producen. Extra gitaarpartijtje hier, wat percussie daar, nog wat additionele vocalen. En dan die lekkere warme sound zien te vinden die Tim er zo goed kon laten uitkomen op onze eerdere albums. De eerste werkmix van de song “Only A Fool Believes” klinkt in elk geval al lekker. Binnenkort meer…

The Best Of Lemon

Posted by on Aug 23, 2018 in Spotify | 0 comments

The Best Of Lemon

De playlist waarvan je wist dat die zou komen: The Best Of Lemon! Nu op Spotify een compilatie bestaande uit 12 van onze favoriete songs van het eerste tot het laatste album, inclusief de 2 EP’s die we vorig jaar en dit jaar uitbrachten. Volume op 10 en luisteren maar. Staat jou favoriete Lemon-song in de lijst? Makkelijk op te lossen: maak je eigen Best Of Lemon playlist op Spotify!

Nu ALLE releases online

Posted by on Aug 14, 2018 in Online | 0 comments

Nu ALLE releases online

Tadaaa! Vanaf vandaag zijn alle Lemon albums en EP’s online te beluisteren. Op Spotify, iTunes, Deezer, Google Play etc. etc. Inclusief onze eerste, allang uitverkochte, CD Wallpaper. Heb je al eens ooit “Wasting Time” van dat eerste album beluisterd? Of  “Showers”? 4 albums en 2 EP’s, best een serieuze discografie. En we zijn nog niet klaar want begin volgend jaar verschijnt ‘gewoon’ ons vijfde album! Luister, geniet, en… DEEL!

Nieuw album onderweg

Posted by on Jul 31, 2018 in In the studio | 0 comments

Nieuw album onderweg

Alle Lemon-mannen zijn vanaf gisteren terug van vakantie en we beginnen het najaar (okay, het is nog hartje zomer, maar toch) ambitieus. Op 18 augustus duiken we de studio in om 3 songs op te nemen. Als die 3 songs zijn afgemixt, hebben we samen met de 6 songs die we eerder hebben uitgebracht voldoende materiaal voor een nieuw Lemon album. Met andere woorden: als alles goed loopt, zullen we begin volgend jaar de opvolger van ‘Perfect It Will Never Be’ uitbrengen.

Studioplannen

Posted by on Jul 11, 2018 in In the studio | 0 comments

Studioplannen

We meldden het al eerder: we zijn lekker bezig met nieuw werk. En nieuw werk moet natuurlijk ook worden vastgelegd 🙂 Vandaar dat we alweer plannen aan het maken zijn om de studio in te duiken. Met een beetje passen en meten gaat dat eind augustus gebeuren. Daarna uiteraard afmixen en masteren, dus we zullen je niet direct eind augustus iets kunnen laten horen, maar verheug je maar alvast op een paar fijne nieuwe songs. Misschien zelfs een compleet album begin 2019.

Gebroken schouder

Posted by on Jun 21, 2018 in Personal | 0 comments

Gebroken schouder

Onze drummer Paul heeft een hobby die zich soms wat lastig laat combineren met het spelen in een band. Hij houdt van mountainbiken. Een paar jaar geleden moesten we al eens een tijdje een vervangende drummer inhuren omdat hij een vervelende val had gemaakt met zijn fiets. Nu heeft hij dat kunstje herhaald en heeft hij zijn schouder gebroken. Geluk bij een ongeluk: onze concertagenda is vanwege niet zo goed met elkaar afgestemde vakantieplannen in juli en augustus leeg en we hoeven dus geen optredens af te zeggen of een vervangende drummer in te huren. In september gaan we weer vol aan de bak, dan staan er alweer vijf optredens in de agenda. We wensen je alvast een fijne zomer.

Nieuwe songs en 5 sterren

Posted by on May 22, 2018 in New songs | 0 comments

Nieuwe songs en 5 sterren

Zoooo lekker bezig het afgelopen weekend. Het lijkt er op dat we alweer de tekst en compositie voor drie nieuwe songs bijna hebben voltooid. De een ging wat makkelijker, de ander had wat meer schaaf- en schuurwerk nodig. Verder hoorden we nog dat het concert dat we op Koningsdag in Apeldoorn gaven door de programmeur (v) met 5 sterren werd gewaardeerd. Voor ons op het podium voelde het als 5 sterren. En de reacties van het publiek waren zo enthousiast dat we bijna begonnen te zweven. Anywayz: het blijft telkens weer heel erg goed voelen om zo’n waardering te ontvangen.

Koningsnacht video

Posted by on Apr 29, 2018 in Concerts | 0 comments

Koningsnacht video

Yes baby, we hebben stevig gefeest de afgelopen dagen: tijdens de Koningsnacht (van 20u tot 21u, het was nog licht) op de Noordermarkt in Amsterdam en op Koningsdag bij Café de Flierefluiter in Apeldoorn. Gelukkig geen druppel regen en heel veel dansende en zingende mensen. Check de video die is opgenomen tijdens het optreden in Amsterdam.

Koningsnacht in Amsterdam

Posted by on Apr 5, 2018 in Concerts | 0 comments

Koningsnacht in Amsterdam

Elke show die we geven is een feestje. Ja echt, elke! Maar sommige optredens zijn nog net een tikje bijzonderder dan andere. En optreden op de Noordermarkt in Amsterdam tijdens Koningsnacht is zo’n optreden. Het was al supercool dat we op Koningsdag op het buitenpodium bij de Flierefluiter spelen. Nu dit er nog eens bij. Duimen dat het een paar mooie lentedagen worden en tot in Amsterdam of Apeldoorn.

Release EP 23 maart

Posted by on Mar 9, 2018 in EP | 0 comments

Release EP 23 maart

Eindelijk is het zover. Onze EP is af. De titel: How We Feel. De 4 songs die er op zullen staan: 1) Party Man (hiervan verschijnt ook binnenkort een video), 2) New American Dream (met guest artist Donald Trump), 3) Fake It (Till You Drop) en 4) Feel What I Feel. Vanaf 23 maart zijn ze allemaal te beluisteren op Spotify, Apple Music, Deezer, Amazon etc. etc. Op de cover de tattoo van onze grootste fan Björn Hanssen. Doe ons een plezier en volg ons op Spotify.

Koningsdag in Apeldoorn

Posted by on Feb 26, 2018 in On the road | 0 comments

Koningsdag in Apeldoorn

Op Koningsdag staan we op het buitenpodium bij Café de Flierefluiter in Apeldoorn. Intussen hebben we wat problemen met het masteren van de opnamen die we in de afgelopen maanden maakten. De release van de nieuwe EP is daardoor iets vertraagd 🙁 We hopen dat we deze week het werk kunnen afronden zodat de EP in de tweede helft van maart kan verschijnen.

Vierde keer Duitsland!

Posted by on Feb 23, 2018 in Concerts | 0 comments

Vierde keer Duitsland!

Het wordt nog wat met Lemon in Duitsland. Zoals we eerder schreven waren we daar dit jaar al 2x geboekt voor een optreden. Intussen kunnen we daar nog een 3e en 4e aan toevoegen. Op 7 september staan we in Flöz-K in Werne, op 28 september in Die Kulturrampe in Krefeld. Vooral Werne is best een stukje rijden, maar als het daar maar half zo leuk wordt als in Culucu Kleve, waar iedereen op de tafel stond (Quote van de eigenaar: “Was ne Party, was ne Band, unglaublich!”) dan rijden we daarvoor zelfs graag naar de noordpool!

Laatste mix af

Posted by on Feb 12, 2018 in EP | 0 comments

Laatste mix af

Het is mooi geweest! Net terug uit de studio en de 4e song voor onze EP afgemixt. De tracklist: 1) Party Man, 2) Fake It (Till You Drop), 3) New American Dream, 4) Feel What I Feel. Deze week nog even masteren en dan eind deze week submitten voor de release op Spotify, Deezer, iTunes etc. etc. Releasedatum is drie weken daarna. Yay!

Bjorn Hanssen rules!

Posted by on Jan 26, 2018 in In the studio | 0 comments

Bjorn Hanssen rules!

Ongelooflijk! Dat schreef Culucu gisteren op Facebook over het optreden van afgelopen zaterdag daar gaven: “Was ne Party, was ne Band, unglaublich!”. Maar nog ongelooflijker is het dat onze allergrootste fan Björn Hanssen vandaag het Lemon-logo op zijn arm heeft laten tatoeëren. Op hetzelfde moment dat wij in de studio de laatste track van onze binnenkort verschijnende EP aan het afmixen waren. Wat een dag! Een dag die wij echt nooit meer gaan vergeten. Respect Björn!

3 op een rij

Posted by on Jan 24, 2018 in On the road | 0 comments

3 op een rij

Wow, wat een weekje was dat. Afgelopen donderdag stonden we in ‘t Nonnetje in Amersfoort, zaterdag in Culucu in Kleef (Dld) en zondag in De Harmonie in Edam. Dat waren 4 dagen plezier op en naast het podium. Hoogtepunt was de gig in Kleef, het afscheidsoptreden van toetsenist Ronnie ‘Woodstock” Keeris. Het publiek stond vanaf de eerste song te swingen en mee te zingen. En de laatste vier songs speelde de opvolger van Ron: Thomas Gense (toetsen, gitaar en percussie) nog even gitaar mee. Over twee weken staan we weer in Duitsland, benieuwd of het dan (deze keer in Duisburg) weer zo’n groot feest wordt.

Nieuwe muziekvideo klaar

Posted by on Jan 5, 2018 in Video | 0 comments

Nieuwe muziekvideo klaar

Eind februari verschijnt onze nieuwe EP. Intussen hebben we al een videoclip gemaakt voor een van de songs van die EP. De song heet ‘Party Man’. Hij staat al online, maar is op dit moment nog even alleen toegankelijk voor mensen die hem weten te vinden en het wachtwoord kennen 🙂 Wil je een preview, stuur ons dan een mailtje en wij delen de URL en het wachtwoord met je. Cheers. Update maart 2018: hier is de link naar de video.

Derde gig in Duitsland

Posted by on Dec 8, 2017 in On the road | 0 comments

Derde gig in Duitsland

Nu mogen we toch echt wel zeggen dat we ook regelmatig internationale optredens doen: we hebben net onze derde boeking binnen voor een optreden in Duitsland! Op vrijdag 29 juni staan we samen met Hello Luke in de Kulturrampe in Krefeld. Affengeil!

Interview op Maasland Radio

Posted by on Nov 22, 2017 in Radio | 0 comments

Interview op Maasland Radio

Zoals eerder gemeld zijn we in de studio druk aan de slag met onze nieuwe EP. Dat trok de aandacht van Maasland Radio (Limburg) en daarom zijn we aanstaande vrijdag op die zender te horen. Met wat songs en een interview. Het wordt ergens tussen 18u en 19u uitgezonden en nog eens herhaald tussen 22u en 23u. Luisteren!

Nieuwe Lemon-man

Posted by on Nov 20, 2017 in The Band | 0 comments

Nieuwe Lemon-man

Onze toetsenist Ron, aka Ronnie Woodstock, heeft helaas besloten uit de band te stappen, omdat hij het niet meer kon combineren met zijn agenda voor betaalde klussen als pianist. Balen, want we hadden zowel op als achter het podium veel lol met Ron, maar als muziek je bron van inkomsten is, dan krijg je met Lemon niet veel brood op de plank.

Het goede nieuws is dat we dit weekend voor het eerst hebben gerepeteerd met een opvolger voor Ron. Een muzikant die vanaf januari de toetsenpartijen voor zijn rekening zal nemen, maar ook regelmatig zal switchen naar gitaar.

De nieuwe Lemon-man heet Thomas. Hij gaf ons al regelmatig wat roadie of geluidstechnicus support, dus misschien herken je hem als hij binnenkort op het podium staat.

Enfin: welkom Thomas!

Work In Progress

Posted by on Nov 15, 2017 in New songs | 0 comments

Work In Progress

Yay, we kunnen je alvast een klein fragmentje laten horen van één van de songs waaraan we momenteel werken: Party Man. Het is Work In Progress, dus we zijn nog aan het sleutelen, maar we konden het niet langer voor ons houden 🙂 Check de Party Man snippet op SoundCloud.

Weer trots op 5-sterren review

Posted by on Oct 18, 2017 in On the road | 0 comments

Weer trots op 5-sterren review

Gisteren opnieuw een 5-sterren review ontvangen voor een van onze optredens. Nee, het is niet de eerste, maar we blijven trots op elke nieuwe review die zo positief is. En: als de programmeur ons vijf sterren geeft, hebben wij ook een topavond gehad 🙂

Nieuwe EP komt eraan

Posted by on Oct 15, 2017 in In the studio | 0 comments

Nieuwe EP komt eraan

Zoooo, dat was een heel fijne opnamesessie in de Ei Studios gisteren. Een beetje pech dat onze toetsenist Ron moest afhaken vanwege privé-omstandigheden, maar dat halen we wel weer in. Aanstaande vrijdag gaan we de vocalen doen en nog wat gitaar overdubs. We zijn super enthousiast over de vier songs die we hebben opgenomen. Zo snel als we iets kunnen laten horen (al is het maar een fragmentje) ben jij de eerste die het hoort 🙂

2 Gigs in Duitsland

Posted by on Sep 29, 2017 in On the road | 0 comments

2 Gigs in Duitsland

Tof, samen met onze Duitse vrienden van CATCH 22 staan we begin volgend jaar tweemaal in Duitsland op de planken. Op 20 januari in Kleef, op 10 februari in Duisburg. Een echte internationale tournee 😀 Zet het in je agenda. Oh, en de opnamen die voor aankomende zaterdag stonden gepland in de Ei Studios zijn een week opgeschoven omdat we aanstaande vrijdag in Assen op de planken staan.

Smaakmarkt feestje

Posted by on Aug 19, 2017 in Concerts | 0 comments

Smaakmarkt feestje

Jee, dat was een fijn feestje op de Smaakmarkt in Wijk aan Zee gisteren. Als je de foto goed bekijkt, zie je ons daar achter in die tent. Heerlijk weer en het publiek was heel erg happy. Eh…, niet iedereen want we hoorden van de geluidsman dat sommigen vonden dat we iets te luid waren. Met zo’n divers publiek (ergens tussen de 800 en 1000 mensen) is het waarschijnlijk ook niet mogelijk om iedereen tevreden te stellen.

De bezoekers die voor ons podium stonden werden juist het meest enthousiast van onze wat heftigere songs, dus het rustigere werk dat we op de setlijsten hadden staan hebben we hier en daar juist geskipt.

Wat ons betreft smaakt de Smaakmarkt naar meer. Oh wat een sterke woordgrap, om te gieren toch? :-p

Opnamesessie

Posted by on Aug 16, 2017 in In the studio | 0 comments

Opnamesessie

Hoog tijd om weer de studio in te duiken! In de afgelopen maanden zijn er een paar coole nieuwe songs geschreven die nodig moeten worden vastgelegd. Nog een paar keer repeteren en dan – om precies te zijn op zaterdag 7 oktober – als een speer naar de Ei Studios. We zijn super enthousiast en kunnen niet wachten. Misschien is het ons enthousiasme, maar het kon wel eens ons beste werk ever zijn.

Summer Breek stress

Posted by on Jul 23, 2017 in On the road | 0 comments

Summer Breek stress

Pfoe, dat was even schrikken. Een uur voordat we de bus zouden inladen om naar het Summer Breek Festival te rijden, kreeg onze bassist Mark een paal tegen zijn hoofd en moest hij naar de eerste hulp. Negen hechtingen in zijn hoofd hebben hem niet weerhouden om later die dag een mooie show neer te zetten in Oosthuizen. Superleuk festival, super sfeer en super weer. Na de heftige show van Hallo Venray, reden we  – ook Mark, ondanks wat hoofdpijn – tevreden naar huis. Rock ‘n Roll!

Yay! Vandaag EP release.

Posted by on Jul 7, 2017 in EP | 0 comments

Yay! Vandaag EP release.

Het was even wachten, maar vandaag is ie te beluisteren via Spotify, Deezer, Tidal etc. etc. en is ie te downloaden via iTunes, Amazon etc: onze nieuwe EP “3 Songs About Confusion And Hope”. Yay! Nou, iedereen als een idioot dag en nacht ons nieuwe werk beluisteren en voor je het  weet zijn we wereldberoemd 😀

7 juli verschijnt onze nieuwe EP

Posted by on Jun 19, 2017 in Spotify | 0 comments

7 juli verschijnt onze nieuwe EP

Masters klaar, artwork klaar, oftewel: onze nieuwe EP “3 Songs About Confusion And Hope” is klaar. Vanaf 7 juli online beschikbaar op Spotify, iTunes, Deezer, Amazon etc. etc. Tracklist: 1) Silence Ain’t Sexy (Not Today), 2) What Are We Waiting For?, 3) Your Mind Is Free (Let It Be). Het artwork dat we onlangs op deze pagina plaatsten is het dus niet geworden. We vonden namelijk nog een betere foto. Gemaakt door Stefan Berndt uit Berlijn (te vinden op https://www.flickr.com/people/fototypo/ ). Oh ja, en de geplande release voor het eind van juni is dus ook net niet gehaald. Het wordt een weekje later, maar hij is het wachten waard 🙂

EP release voor eind juni?

Posted by on Jun 12, 2017 in EP | 0 comments

EP release voor eind juni?

Yay! Het mixen van onze EP ‘3 Songs About Confusion And Hope’ is eindelijk afgerond. Later dan gepland, maar…, het wachten meer dan waard 🙂 We hopen hem nog voor het eind van deze maand te kunnen releasen op Spotify, iTunes etc. De foto boven deze post is een eerste schets voor de cover art. Het uiteindelijke artwork wordt dus misschien anders.

Rollende Keukens

Posted by on May 24, 2017 in Concerts | 0 comments

Rollende Keukens

Tof, we spelen op zaterdag 27 mei op de Rollende Keukens in Amsterdam (Westergasfabriek). Hopelijk wordt het mooi weer. Aan het eten zal het in elk geval niet liggen 🙂 Rock ‘n Food!

Verbijsterd

Posted by on May 14, 2017 in Reviews | 0 comments

Verbijsterd

Cool, een nieuwe review van een van onze shows op Gigstarter.nl. Geschreven door José Schuit van Café Camille, na de show die we in het café gaven op Koningsdag. José geeft die show 4.5 uit 5 sterren en daar zijn we natuurlijk best trots op. Haar woorden: “…ik was wederom verbijsterd hoe goed ze zijn”. Check haar review en die van andere programmeurs hier.

Verjaardag!

Posted by on Apr 2, 2017 in On the road | 0 comments

Verjaardag!

“Happy Birthday to Bus, Happy Birthday to ons Busje”. Onze bus is 450.000 km oud geworden. Gefeliciteerd ouwe jongen! Het is jammer dat je een stinkende dieselmotor hebt waarmee we niet meer alle steden in mogen, maar bedankt dat je er nog steeds altijd voor ons bent. Keep up the good work.

CrookedTrump video

Posted by on Mar 3, 2017 in Video | 0 comments

CrookedTrump video

Ha! Toen we eind vorig jaar, vlak voor de de verkiezingen in de US onze single “What Are We Waiting For?” uitbrachten, hoopten we nog dat #crookedtrump niet aan de macht zou komen. We zijn inmiddels een paar maanden verder en…, nou ja, als zelfs de makers van South Park opgeven Trump-grappen te bedenken omdat de werkelijkheid te grotesk is, dan is dat grappig, maar eigenlijk vooral treurig.

Enfin: stoppen met grappen maken, of verder je mond maar houden omdat ‘het toch allemaal geen zin heeft’ gaat volgens ons niet helpen. Wij hebben daarom vandaag een speciale #crookedtrump re-edit van de video voor onze single uitgebracht, getiteld: What Are We Waiting For? Not Trump.

Bekijk hem op onze Facebook-pagina  (Sorry, je vindt hem niet op deze pagina omdat het bestand te groot is om hier te publiceren).

Germany, here we come!

Posted by on Feb 14, 2017 in Concerts | 0 comments

Germany, here we come!

Het blijft telkens leuk om buiten de landsgrenzen op te treden. Vorig jaar stonden we ook al eens in België en in Duitsland, en op 31 maart is het weer zover: samen met onze vrienden van Catch 22 reizen we af naar Moers. Hadden we al eens verteld dat we tijdens een van onze gigs in Duitsland de meeste CD’s verkochten die we ooit tijdens één gig verkochten? Okay, in De Melkweg verkochten we er bijna net zoveel, maar daar nog net een paar meer. CU in Moers?

Nieuwe songs plenty

Posted by on Jan 12, 2017 in New songs | 0 comments

Nieuwe songs plenty

Soms zit je ineens op een golf die zo lekker is, dat je voor dat je het weet ineens een vijftal nieuwe songs in de grondverf hebt staan. We kunnen niet wachten dat we met dat nieuwe werk de studio in kunnen duiken, maar intussen moeten we eerst nog de derde song van onze EP afmixen. Jammer, want we zijn nu natuurlijk weer te enthousiast over die nieuwe songs. Maar first things first: Silence Ain’t Sexy. Voor het geval je het niet wist, dat is dus de titel van die derde song van de EP.

Onze eerste kerstsingle

Posted by on Dec 9, 2016 in New songs | 0 comments

Onze eerste kerstsingle

Haha, een kerstsingle! Het moest er eens van komen, toch? Nee hoor, geen jingle-bells, geen “Ho-Ho-Ho” of andere gezelligheid, maar een song over zorgen over de wereld en die zorgen even van je laten afglijden. Your Mind Is Free (Let It Be): onbeschaamd meer dan 6 minuten lang. Onze muzikale versie van ‘slow food’. Je vindt hem op YouTube en op onze Facebook-pagina. Enjoy!

Spotify Release Radar

Posted by on Nov 21, 2016 in Spotify | 0 comments

Spotify Release Radar

Kijk, da’s toch cool als mensen onze nieuwste single krijgen voorgesteld in de Spotify Release Radar. Zo ontzettend benieuwd bij hoeveel mensen dat dan gebeurt! Als jij hem tegenkomt op Spotify, laat het ons horen. En ook: heeeeel veel beluisteren 🙂

Subbacultcha

Posted by on Nov 1, 2016 in Press | 0 comments

Subbacultcha

Subbacultcha.nl, dat zichzelf omschrijft als: “an independent, Amsterdam-based music and art platform devoted to emerging artists” heeft onze nieuwe single/video opgepikt. Een quote uit het artikel over de song:  ‘What Are We Waiting For?’ is an unapologetically sincere call to action, and one that has me churning out the words you’re reading with gritted teeth and feverish intensity… suffice to say my keyboard’s taking a beating. Subbacultcha zegt nog meer fijne dingen over Lemon. Check de site maar eens uit.

Nieuwe single en video

Posted by on Oct 31, 2016 in Video | 0 comments

Nieuwe single en video

Yay! Onze single is vandaag verschenen. Vanaf deze week is hij dus beschikbaar op Spotify, iTunes, Deezer, Amazon, YouTube etc. etc. ‘What Are We Waiting For?‘ is afkomstig van onze nieuwe EP ‘3 Songs Of Confusion And Hope’ die precies dat biedt wat de titel belooft. Die EP zal vlak voor Kerstmis verschijnen. In de videoclip kun je een aantal beruchte wereldleiders herkennen die deze boodschap endorsen. Nou ja, een soort van 🙂

Voor de verkiezingen in de US

Posted by on Oct 16, 2016 in Video | 0 comments

Voor de verkiezingen in de US

Pfoe, wat een klus die video. Het lijkt zo makkelijk, maar met al die zware bestanden heb je equipment nodig die heel snel is. Sneller dan de equipment die wij thuis hebben staan. Het duurt dus iets langer dan gepland voordat we onze nieuwe video kunnen releasen, maar dat gaat zeker gebeuren voordat de Amerikaanse verkiezingen plaats vinden (8 november). Wat hebben die verkiezingen te maken met onze nieuwe video? Binnenkort weet je het.

Work in progress

Posted by on Sep 28, 2016 in Video | 0 comments

Work in progress

Afgelopen vrijdag video-opnamen gemaakt. De cameraman is enthousiast over de shots die hij heeft gemaakt. We hebben de opnamen zelf nog niet gezien. Naast de opnamen die hij maakte, hebben we ook nog beelden gemaakt met 6 GoPro camera’s. Het plaatje bij dit bericht is een shot van een van die GoPro’s. Waarom de verborgen gezichten? Stay tuned!

Music video

Posted by on Sep 11, 2016 in Video | 0 comments

Music video

We zijn de opnamen aan het afmixen die we een paar weken geleden maakten in de Ei Studios. Aanstaande vrijdag moet de eerste song zijn afgemixt want de week er op gaan we daarvoor een video opnemen. Een video met daarin een paar heel bekende koppen! En daarmee bedoelen we uiteraard niet de koppen van de bandleden 🙂

De titel van de song: What Are We Waiting For? We hopen de song en video heel snel te kunnen delen. Het monteren van de beelden kost altijd meer tijd dan je denkt, maar we gaan de video uiterlijk eind oktober releasen. Nog heel even ‘waiten’ dus…

Pikpop party

Posted by on Aug 14, 2016 in Concerts | 0 comments

Pikpop party

Eigenlijk is het komkommertijd omdat de bandleden in augustus niet allemaal op dezelfde data vakantie hebben, maar afgelopen weekend hebben we er toch nog een fijn optreden uit kunnen persen. Wat een goede vide op het Pikpop-festival in Groesbeek. Fijn publiek, lekker eten en mooi weer. Doe ons nog maar een paar van dat soort feestjes! Check de foto voor een ‘sfeerbeeld’ :-p

Studio time

Posted by on Jul 14, 2016 in In the studio | 0 comments

Studio time

Hehe, eindelijk hebben we tussen alle optredens en andere verplichtingen door een momentje kunnen vinden om weer eens de studio in te duiken. Op 5 augustus gaan we drie fijne nieuwe songs vastleggen in onze favoriete Ei Studios, met onze favoriete engineer/producer Tim Eggman. Lekkerrrrr.

Juni rockt

Posted by on Jun 27, 2016 in On the road | 0 comments

Juni rockt

Dat was me nog eens een maand: elk weekend op het podium. Op 11 juni stonden we zelfs tweemaal op dezelfde dag op het podium. En helemaal top was uiteraard ons optreden op het Op De Tôffel festival op 19 juni. De foto bij dit bericht is daar gemaakt. Jammer dat we nu de zomer in gaan met wat minder gigs vanwege vakanties en zo, maar in september is de agenda alweer lekker gevuld. En dan moeten we eigenlijk ook weer eens snel de studio in. Lekker bezig!

Pinkpop-ish

Posted by on Jun 5, 2016 in On the road | 0 comments

Pinkpop-ish

Leuk: aanstaande vrijdagnacht spelen we op Camping de Watertoren in Landgraaf, die helemaal volgeboekt is door Pinkpopgangers. Nee, we spelen helaas niet op Pinkpop, maar dus wel voor Pinkpop-publiek 🙂 We realiseerden het ons eigenlijk pas nadat we de afspraak vorige week al hadden vastgelegd, maar vrijdagnacht is eigenlijk zaterdagochtend en zaterdagavond staan we alweer op het podium in Beverwijk. Da’s pas Rock ‘n Roll: 2 gigs op 1 dag! Mocht je ons gisteren hebben gemist in Amsterdam: tot in Landgraaf of Beverwijk. Uh…, ook als je ons gisteren niet hebt gemist: tot in Landgraaf of Beverwijk. Of tot de week daarna op het Op de Tôffel festival in Vierlingsbeek. Of, nou ja, zie de concertagenda.

Op de Tôffel

Posted by on Apr 21, 2016 in Concerts | 0 comments

Op de Tôffel

Alright, een paar fijne gigs aan de agenda toegevoegd. Onder andere op Stadsstrand Blijburg (Amsterdam) en in De Taverne in Bergen (NH). Maar ook een paar extra bijzondere. Zoals het optreden op Koningsdag in The Rock (Amsterdam Noord) en vooral ons optreden op het superleuke Op de Tôffel Festival (Vierlingsbeek). Voldoende kansen om binnenkort (weer?) eens een Lemon-concertje mee te pikken!

3x 4, 1x 5 sterren!

Posted by on Apr 9, 2016 in Reviews | 0 comments

3x 4, 1x 5 sterren!

Schreven we vorige maand dat er op Gigstarter drie mooie reviews van programmeurs waren gepubliceerd. Inmiddels is er weer een aan toegevoegd. Vier reviews: 3x 4 uit 5 sterren en zelfs eenmaal 5 uit 5 sterren. Hemels 😀

Top reviews

Posted by on Mar 24, 2016 in Online | 0 comments

Top reviews

Sinds deze week hebben we een Gigstarter PRO account op Gigstarter.nl. Daar hebben drie programmeurs een review geplaatst over Lemon. Een paar quotes: “…een band met een eigen geluid dat je steeds weer verrast door zijn mooie eigen composities…” (Siem Kees – Harmonie Edam), “Uitstekende gitaar- en baspartijen, good vocals en een good feeling met het publiek dat om toegiften blijft vragen” (August – Ship Of Fools Amsterdam), “…dynamische show en bijna extatische zanger een lust voor oog en oor, en met inmiddels een vaste schare fans die hun complete CD collectie in huis hebben.”(Willy – ‘t Spektakel – Asten). Daar worden we blij van. Check http://www.gigstarter.nl/artiesten/lemon voor meer.

Back to the fools

Posted by on Mar 10, 2016 in On the road | 0 comments

Back to the fools

Okay, we posten niet bij elke nieuwe gig een berichtje in onze blog, maar toen we in januari op The Ship Of Fools stonden werd het een magische nacht, dus als je dat hebt gemist, dan is dit je kans die domme fout te herstellen 🙂 Het duurt nog even: vrijdag 5 augustus, maar zet het alvast in je agenda. Waar? NDSM-werf Amsterdam, naast het Noorderlicht. All aboard!

Lemon goes international

Posted by on Feb 28, 2016 in On the road | 0 comments

Lemon goes international

Dat is toch echt stoer: in januari optreden in België en kort daarna een gig bevestigd krijgen in Duitsland. Okay, okay, het is net over de grens, maar toch: Lemon goes international! Op 16 april treden we samen met de band Catch 22 op in Kleef. Duitsland zonder honderden kilometers reizen. Fijn voor ons, en makkelijk voor jou 🙂 Zie je in Kleef.

Nieuwe songs

Posted by on Feb 20, 2016 in New songs | 0 comments

Nieuwe songs

Lekker, we hollen van optreden naar optreden en tegelijkertijd werken we ook aan een drietal nieuwe songs. We zijn bijna zover dat we ermee de studio in kunnen. Binnenkort maar weer eens contact opnemen met studio wizzard Tim. Houd deze pagina in het oog. Of onze Facebook-pagina natuurlijk.

6 Toegiften

Posted by on Jan 9, 2016 in Concerts | 0 comments

6 Toegiften

Ooooow, als je er niet bij was heb je een super gig gemist. Als je er wel bij was weet je nu in elk geval waarom de Ship Of Fools zo heet: gekkenhuis! Zingen, swingen en maar liefst 6 toegiften. Wat een feest. Bedankt iedereen voor een super vibe. Hier doen we het voor. Foto: Jeroen Boeser.

Op 6 in de jaarlijst

Posted by on Dec 16, 2015 in Press | 0 comments

Op 6 in de jaarlijst

Hoe cool is dat: popjournalist Swie Tio heeft ons album Perfect It Will Never Be op de zesde plaats gezet in zijn top-10 van beste albums van 2015. Check zijn lijst hier. Nee, we zijn niet in de overall top-15 op Muzine.nl terechtgekomen. Je moet even naar beneden scrollen om Swie’s lijst te bekijken, maar we zijn trots als een pauw dat iemand die al jaren zoveel nieuwe muziek beluisterd en recenseert Lemon in zijn top-1o zet. Een heel mooi Kerstcadeau!

Rock the Boat

Posted by on Nov 30, 2015 in Concerts | 0 comments

Rock the Boat

Doe eens gek! Okay, doen we. Op vrijdag 8 januari gaan we een bijzondere gig doen op Azart, the Ship Of Fools. Een Lemon-gig, gevolgd door een Lemon DJ-set. Dat wordt zekers-te-weten een grooooowvy feestje. Ofwel: we’re gonna Rock the Boat 🙂 . Die boot ligt sinds begin deze maand aan de NDSM-werf in Amsterdam noord. Doe eens gek en haak lekker in.

Shiiine On!

Posted by on Nov 8, 2015 in On the road | 0 comments

Shiiine On!

A MESSAGE TO ALL SHIIINE ON WEEKENDER VISITORS we met in Minehead. Half of the band visited the Festival, because Lemon loves the sound of The Happy Mondays, The Farm, Stereo MC’s, Northside, Lo-Fidelity All Stars etc. etc. Our previous album was titled NEDchester: MADchester from The Netherlands. Watch the music video of our Tribute To MADchester here 🙂

Early this summer we released ‘Perfect It Will Never Be’, just like NEDchester it was rated 4 out of 5 stars. Enjoy it for free on Soundcloud. It is also available on Spotify, iTunes, Deezer, Amazon etc. etc. More links to music and videos under the MUSIC button.

On the CONTACT, BOOKING & LINKS page you can find a link to our Facebook page (all posts on that page are in English). We hope you want to stay in touch and Like that page, or will follow us on YouTube or Soundcloud. The BIOGRAPHY page on this website is also in English.

Well, nice meeting you and hope to see you at a Lemon gig.

Rocking Edam

Posted by on Oct 20, 2015 in On the road | 0 comments

Rocking Edam

Fijne gig afgelopen zondag in De Harmonie in Edam. We moeten nog steeds een nieuwe officiële bandfoto maken, maar tussen de bedrijven door (ofwel: tussen de twee sets door) was een van de bezoeksters zo aardig even een plaatje te schieten van de Lemon-mannen. En hoewel hij al maanden met ons op het podium staat/zit, is het de eerste foto waar ook onze toetsenist Ron “Ronnie Woodstock” Keeris op staat. De eerste, die verdient een plekje op www.lemon.amsterdam, toch?

Dancers and fireworks

Posted by on Sep 18, 2015 in Video | 0 comments

Dancers and fireworks

Geloof het of niet: we werken aan een videoclip voor de eerste single van ons nieuwe album en die zal een paar mooie beelden bevatten van gracieuze danseressen en cool vuurwerk. Helemaal Lemon! Niet? Nou, let maar eens op. Binnenkort meer nieuws.

Lemon.Amsterdam

Posted by on Aug 26, 2015 in Online | 0 comments

Lemon.Amsterdam

Haha, sinds gisteren is deze website ook te bereiken via de URL lemon.amsterdam Cool of wat? In elk geval makkelijker dan www.lemonline.nl. Omdat er ook een Belgische band bestaat die Lemon heet (goede band overigens) en er nog meer Lemon’s bestaan in andere landen, noemen we onszelf al vaak Lemon Amsterdam. Voor het geval je het nog niet wist: de URL van onze Facebook-pagina is www.facebook.com/lemon.amsterdam.

Best Of Pop 2015

Posted by on Aug 21, 2015 in Online | 0 comments

Best Of Pop 2015

“Pop Junkie Extraordinaire” Theo Ploeg publiceerde gisteren een Best Of Pop 2015 playlist op Spotify. Theo is iemand die niet alleen aardig wat van popmuziek weet, maar er ook aardig wat over heeft gepubliceerd (o.a. in OOR). Guess what? Onze song It’s Alright To Mess Up staat in zijn lijst. Als dit soort mannen je weet te waarderen, ben je toch wel even trots. Thnx Theo! Klik hier om de Spotify playlist te beluisteren. Klik hier als je nieuwsgierig bent wie die Theo nu helemaal is.

Gigs, gigs, gigs

Posted by on Aug 10, 2015 in Concerts | 0 comments

Gigs, gigs, gigs

Check die foto even. Lekker volle agenda: de komende zes weken elk weekend op de planken, yay! Kortom: soon in a theatre near you 🙂

4 sterren!

Posted by on Jul 3, 2015 in Press | 0 comments

4 sterren!

“De Amsterdamse band Lemon heeft een geweldig album afgeleverd, waarbij zonder moeite kan worden genoten van een ongedwongen en relaxte sfeer die het drietal in de vorm van een Britpop-klanktapijt over de luisteraar heen drapeert.” Kijk, dat is nog eens een fijne quote uit een recensie. Ons nieuwe album kreeg dan ook 4 uit 5 sterren op Podiuminfo.nl. Benieuwd naar het volledige verhaal? Klik hier.

Kindamuzik review

Posted by on Jul 1, 2015 in Press | 0 comments

Kindamuzik review

Ja, een titel als “Perfect It Will Never Be” is natuurlijk lekker uitdagend voor een recensent. Als daar een kopregel uitrolt die zegt: “Richting de illusie van perfectie”, en een review die afsluit met de regels: “De warme, dromerige liedjes zijn uitgesponnen en bevatten veel doelbewust gekozen herhaling. Daarmee bouwt het ensemble aan een vakkundige spanningsboog. Lemon zet met deze spacy, psychedelische en groovy plaat een stapje vooruit. Richting die illusie van perfectie.”, dan mag je toch wel stellen dat het best een fijne review is. Check hem zelf op Kindamuzik.

Album review in België

Posted by on Jun 22, 2015 in Press | 0 comments

Album review in België

Cool: een fijne recensie van ons nieuwe album op de website rootstime.be. Op zich niet zo’n heel logische fit, want de site richt zich toch wat meer op Blues, Roots en Rock, maar ondanks dat onze sound misschien niet helemaal de smaak is van de recensent, is hij positief. Hij noemt Perfect It Will Never Be aangenaam entertainment voor de luisteraars, vindt dat onze song A New Day catchy en hitgevoelig is, dat mijn (= Ralf) soms lijkt op die van John Lennon en dat er professionele songs op het album staan. Helemaal niet slecht.

Stereo MC’s

Posted by on May 28, 2015 in CD | 0 comments

Stereo MC’s

Het moest er natuurlijk van komen: een exemplaar van ons nieuwe album voor de Stereo MC’s. Toen ze onlangs weer in Nederland optraden, chatten we na de show (die zoals altijd weer heel erg intens was) even met zanger Rob Birch, bedankten hem voor de inspiratie en overhandigden hem ons gloednieuwe glimmende schijfje. En ja, geen bluf, hij weet echt nog steeds wie en wat Lemon is. Dusssss, wij ook glimmen 🙂

Op Spotify

Posted by on Apr 28, 2015 in Online | 0 comments

Op Spotify

Het optreden dat we gisteren gaven op de Noordermarkt in Amsterdam vanwege Koningsnacht en vanwege de release van ons 4e album was een feestje. Het weer viel gelukkig erg mee en het publiek was enthousiast. Vanaf gisteren is het album ook via Spotify te beluisteren. Check it out!

Release party!

Posted by on Apr 26, 2015 in CD | 0 comments

Release party!

Okay, het weer is niet helemaal top, maar het ziet er naar uit dat het om 19.30 droog is en een graadje of 12. Als wij dan op de Noordermarkt (in Amsterdam dus) een lekkere groove neerzetten, stijgt de temperatuur vanzelf. Dus kom naar de release party van onze nieuwste CD en ga even lekker uit je pannetje. Je zult er geen spijt van hebben. Laterz!

Album in productie

Posted by on Mar 28, 2015 in CD | 0 comments

Album in productie

Tadaaa: ons nieuwe album is in productie. Geloof het of niet: het is nóg beter dan ons vorige album. Over een paar weken wordt het geleverd. De officiële presentatie is op 26 april 19.30 op de Noordermarkt in Amsterdam. Dat wordt dubbel feest op Koningsnacht, nou ja…, avond dan. Zie je de 26e in Amsterdam.

Mastering CD klaar

Posted by on Mar 19, 2015 in CD | 0 comments

Mastering CD klaar

Het is bijna zover. Het masteren van onze nieuwe CD is klaar, het artwork is klaar. We zijn fckn trots. En we zijn tovenaar Tim eeuwig dankbaar dat hij weer zo’n vette productie heeft weten neer te zetten. De release van de opvolger van NEDchester staat gepland vóór ons optreden op de Noordermarkt op Koningsnacht. Hoe gaat ie heten? Check de foto boven dit bericht. Okay, misschien niet helemaal leesbaar 🙂 De titel: Perfect It Will Never Be.

Koningsnacht 2015 Amsterdam!

Posted by on Mar 16, 2015 in Concerts | 0 comments

Koningsnacht 2015 Amsterdam!

Lekkerrrrrr! Dit jaar staan we opnieuw op Koningsnacht op de Noordermarkt in Amsterdam. We starten al om 19.30 wat een prima tijd is voor de zondagavond, toch? Hopelijk een fijn zonnetje en zeker feest 🙂 Be there or be square.

3 gigs in 1 week

Posted by on Mar 3, 2015 in Concerts | 0 comments

3 gigs in 1 week

Lekker: binnenkort 3 gigs in 1 week. Wat wil je nog meer als muzikant? Donderdag 12 maart in Utrecht, vrijdag de 13e in Nijmegen, vrijdag de 20e in Haarlem. Je hoeft je dus niet te vervelen! CU in Utrecht, Nijmegen of Haarlem Lemon lads ‘n ladies 🙂

De laatste loodjes

Posted by on Feb 6, 2015 in In the studio | 0 comments

De laatste loodjes

Afgelopen weekend hebben we op een haar na alle tracks van ons nieuwe album afgemixt. Nog een paar kleine dingetjes, dan masteren en…: klaar! Het moet echt dit voorjaar kunnen verschijnen. We kunnen nauwelijks wachten totdat het zover is. Als je je nieuwsgierigheid niet kunt bedwingen, check de fragmentjes van de opnamen die we op onze SoundCloud-pagina hebben gepost. Cheers!

Drummer iets lichter

Posted by on Jan 27, 2015 in Personal | 0 comments

Drummer iets lichter

Begin deze maand klom drummer Paul weer voor de eerste keer sinds de crash met zijn mountainbike achter de drums. Het ging helemaal niet slecht als we de reacties van het publiek mogen geloven, maar zijn schouder zat nog een beetje “op slot”. Die werd bij elkaar gehouden door een plaatje met wat schroeven. Vorige week is dat plaatje operatief verwijderd. Wat er allemaal is uitgehaald zie je op de foto. Paul is dus een tikje lichter geworden 🙂 Nu opnieuw een paar weekjes herstellen. Vanaf eind februari kunnen we weer het podium op. We hebben er zin an!

Eén terug, één weg

Posted by on Dec 15, 2014 in Personal | 0 comments

Eén terug, één weg

Goed nieuws: drummer Paul heeft afgelopen weekend voor het eerst sinds zijn ongeval weer een Lemon-repetitie bijgewoond en dat is hem goed bevallen. Hij is nu rotsvast van plan bij ons volgende optreden (2 januari in Stiels – Haarlem) weer achter de drums te klimmen. Slecht nieuws: percussionist Loek heeft besloten Lemon te verlaten. Jammer, dit is de tweede keer dat hij uit de band stapt en deze keer is het besluit definitief. Als vervanger denken we eerder aan een toetsenist dan aan een percussionist. Als iemand nog een tip heeft is die van harte welkom. Intussen draaien we gewoon lekker verder zoals we dat deden voordat Loek inhaakte. Rock ‘n Roll Lemonheadz!

Lemon uitje Stereo MC’s ;)

Posted by on Nov 5, 2014 in Concerts | 0 comments

Lemon uitje Stereo MC’s ;)

De meeste bezoekers van deze site zullen waarschijnlijk weten dat alle Lemon bandleden enorme Stereo MC’s fans zijn. Gisterenavond speelden ze voor het eerst sinds heel lang weer eens in Nederland en de voltallige Lemon-bezetting was erbij. Drummer Paul – nog steeds zwaar geblesseerd – een beetje voorzichtig op de achtergrond, maar de rest fanatiek mee-swingend in het publiek.

Achteraf nog een korte chat gehad met zanger/rapper Rob. Geloof het of niet: hij kon zich Lemon nog herinneren. En dat was geen pose, want hij refereerde aan dingen die we in eerder contacten hadden gesproken. Dat soort helden wil je supporten, dus maar even een T-shirt aangeschaft, waar hij nog een persoonlijke boodschap “4 the Lemon guys” op schreef. Stereo MC’s still rule!

Master mix

Posted by on Oct 29, 2014 in In the studio | 0 comments

Master mix

Een geblesseerde drummer en een gitarist die midden in de verhuizing zit zetten de Lemon-activiteiten helaas even op een laag pitje. Gelukkig kunnen we bouwen op master mixer Tim, die stilletjes een briljante mix van onze song It’s Alright To Mess Up in elkaar heeft gedraaid. Hoog tijd om de koppen weer eens bij elkaar te steken, onze beste oortjes op te zetten en de laatste puntjes aan de verschillende mixen bij te slijpen, zodat dat nieuwe Lemon-album eens in zicht komt. Nog even geduld Lemon-vriendjes en -vriendinnetjes.

Night crawlers

Posted by on Oct 8, 2014 in On the road | 0 comments

Night crawlers

De eerste gig met stand-in drummer Frank van Wely ligt alweer even achter ons. Dat was op het kleinste podium waar we ons ooit met 4 personen op hebben kunnen wringen. Aanstaande zaterdag wordt dat heel anders. Okay, het is geen Melkweg of Paradiso, maar Oerkroeg Schiller in Aalten is een van de grotere podia. We deden er al eens eerder een gig en het was een feestje. Mocht je in de buurt zijn: het voorprogramma beging om 22.30, wij starten klokslag middernacht. Dus: op naar de Achterhoek night crawlers!

Paul sneller terug?

Posted by on Sep 25, 2014 in The Band | 0 comments

Paul sneller terug?

We ontvingen gisteren goed nieuws. Hoewel Duitse artsen eerder aangaven dat Paul 5 tot 6 maanden niet meer zou mogen drummen, zijn Nederlandse artsen optimistischer. In hun optiek zal het herstel zo’n 2 maanden duren. Dat betekent dat hij weer sneller achter de drum kit kan kruipen. We worden er vrolijk van! Maar laten we nog heel even afwachten of zijn herstel ook zo voorspoedig verloopt als de artsen aangeven. We’ll keep you posted.

Stand-in drummer: Frank van Wely

Posted by on Sep 17, 2014 in Concerts | 0 comments

Stand-in drummer: Frank van Wely

Tja, drummer Paul in de kreukels en dan zeven optredens in de agenda hebben staan. Wat te doen? De eerste twee hebben we helaas moeten afzeggen, maar voor de volgende vijf hebben we een vervangende drummer kunnen vinden. Zijn naam: Frank van Wely. Held! Hij redt ons voorlopig uit de brand en voorkomt daarmee dat we een aantal mensen moeten teleurstellen. We zijn er nog even niet over uit of we na die vijf concerten nog nieuwe dingen aannemen, maar voorlopig staan we dus nog vrolijk op de planken. Hoewel we ‘onze’ Paul daar natuurlijk sterk bij zullen missen.

Jij op ons nieuwe album!

Posted by on Sep 12, 2014 in Video | 0 comments

Jij op ons nieuwe album!

6 Maanden zonder Paul?

Posted by on Sep 5, 2014 in The Band | 0 comments

6 Maanden zonder Paul?

Jeee, vandaag hoorden we het slechte nieuws dat onze drummer Paul 4 tot 6 maanden moet revalideren en in die tijd niet mag sporten of drummen. Met een concertagenda die lekker vol is, betekent dit dat we met bloedspoed een vervangende drummer moeten inwerken. We hebben inmiddels een kandidaat gevonden en gaan volgend weekend een eerste repetitie met hem doen. Je hoort binnenkort meer over wie, wat en wanneer. Mocht je Paul een hart onder de riem willen steken: laat een berichtje achter op onze Facebook-pagina

Drummer Down

Posted by on Sep 1, 2014 in Personal | 0 comments

Drummer Down

Pfff, mountainbiken, dat is echt een levensgevaarlijke sport. We kregen gisteren een telefoontje waarin werd gemeld dat onze drummer Paul ergens in Duitsland een smak heeft gemaakt en daar nu in het ziekenhuis ligt. 4 Ribben gebroken, sleutelbeen gebroken, schouder gebroken en nog wat dingetjes. We hebben hem inmiddels even telefonisch gesproken en hij maakt het onder de omstandigheden redelijk. Hij wordt deze week naar Nederland gebracht, waarna hij misschien nog moet worden geopereerd. Anywayz, voorlopig zijn alle Lemon-concerten even geannuleerd 🙁

Zet ze alvast in je agenda :)

Posted by on Aug 13, 2014 in Concerts | 0 comments

Zet ze alvast in je agenda :)

Ziet er weer lekker uit die concertagenda voor het najaar. Even die agenda trekken en de data overnemen, anders mis je straks nog één van die spetterende gigs 🙂

Concert Agenda Lemon

Concert Agenda Lemon

New Website

Posted by on Jul 28, 2014 in Online | 0 comments

New Website

Daar is ie dan: de nieuwe Lemon website. Dankzij de inzet van Marcus Driessen hebben we eindelijk een site waar we mensen naar toe durven te verwijzen zonder dat we ons daarvoor hoeven te schamen. De vorige versie was inmiddels zo verouderd dat hij niet eens normaal te bekijken was op een mobiele telefoon. We blijven er natuurlijk lekker aan tweaken, maar intussen zeggen we: enjoy Lemon-head!

Den Bosch en studio

Posted by on Jul 16, 2014 in Concerts | 0 comments

Den Bosch en studio

Zo! Vorige week zondag in Den Bosch, dat was nog eens een feestje. Het begon niet vrolijk: de eigenaar van De Rode Pimpernel had problemen met de hinderwetvergunning en we moesten daarom op fluistersterkte spelen. Dan denk je toch al snel dit gaat hem niet worden vandaag. Maar toch, maar toch stond na een paar nummers het hele publiek mee te zingen en dansen. En zo werd het een fijne dag in het zuiden 🙂

Overmorgen weer de studio in om wat zangpartijen, misschien nog een gitaarpartijtje en wat percussie op te nemen. Daarna is producer Tim helaas een paar weekjes weg, dus moeten we weer geduld oefenen.

Fckn geweldige opnamesessie

Posted by on Jul 4, 2014 in In the studio | 0 comments

Fckn geweldige opnamesessie

Dames en heren, het was een heerlijke sessie afgelopen weekend in de Ei Studios. Heerlijk, ultra smooth en succesvol. Ze zeggen wel eens dat muziek maken beter kan zijn dan sex hebben. Nou, het kwam in elk geval akelig in de buurt 🙂 Mixmaster Tim gaat nu met vakantie, dus er zal wel enige tijd over heen gaan voordat we iets kunnen laten horen, maar het is het wachten waard.

Binnenkort weer de studio in

Posted by on Jun 6, 2014 in In the studio | 0 comments

Binnenkort weer de studio in

In maart meldden we al dat we 3 nieuwe songs af hadden en dat het weer tijd was om de studio in te duiken. Dat gaat gebeuren. Voor het eind van juni gaan we weer op bezoek bij de Ei Studios. Lekker, lekker, lekker!

Koningsnacht feestje

Posted by on May 1, 2014 in Concerts | 0 comments

Koningsnacht feestje

Wat een super feestje was dat gisteren op de Noordermarkt in Amsterdam. We staan niet vaak voor zo’n groot publiek. Als zo’n publiek lekker staat te swingen en mee te zingen, worden we daar erg vrolijk van. Bedankt iedereen voor de heerlijke vibe. Bedankt Finch voor het boeken van Lemon. Wat ons betreft gaan we dit nog een keertje over doen 😉

K-Night Noordermarkt

Posted by on Apr 15, 2014 in Concerts | 0 comments

K-Night Noordermarkt

Yay! Vandaag een gig op de Noordermarkt in Amsterdam vastgelegd. Volgende week vrijdag 20.15. Be there!

3 songs klaar

Posted by on Mar 23, 2014 in New songs | 0 comments

3 songs klaar

Whoohoow, we hebben nu echt drie (al zeggen we het zelf) ijzersterke nieuwe songs liggen. Hoog tijd om weer eens de studio in te duiken. Lekker, lekker, lekker.

Opnamesessie Aisha

Posted by on Feb 21, 2014 in In the studio | 0 comments

Opnamesessie Aisha

Dat was met het dagje wel vandaag. Vanmiddag in de studio geweest met Aisha Echteld, aka IamAisha, die extra vocalen heeft ingezongen voor 5 van de songs die we onlangs hebben opgenomen. Ze zeggen wel eens “De appel valt niet ver van de boom” en dat is in dit geval zeker waar. Aisha is de dochter van Jetty Weels – ex Mai Tai – en haar stem heeft ze zeker van haar moeder geërft. The girl can sing en wij zijn vandaag net zo happy als Pharrell.

Concertagenda lekker gevuld

Posted by on Jan 18, 2014 in Concerts | 0 comments

Concertagenda lekker gevuld

We zijn weer van plan een paar nieuwe songs op te nemen naast de 7 songs die we al hebben vastgelegd. Intussen loopt onze concertagenda voor 2014 lekker vol. 7 gigs inmiddels bevestigd en nog een aantal in de pijplijn. Om met Pharrel te spreken: wij zijn Happy! En nu snel ophouden met dat nummer. Ga eens even ergens anders happy zitten wezen dude 😉

7 songs voor nieuw album

Posted by on Dec 28, 2013 in In the studio | 0 comments

7 songs voor nieuw album

Vandaag de laatste dingetjes bijgeschaafd aan de opnamen van 7 songs. Loek nog even een conga partij ingespeeld en klaar zijn we. Zeven fijne songs voor ons nieuwe album wachten op de officiële release. En er zitten alweer een paar nieuwe in de pijplijn. Kortom: in 2014 kunnen jullie nieuws van ons verwachten. Fresh Lemons 😉 Voor nu alvast een fijne jaarwisseling en een groovy nieuw jaar toegewenst.

wtf? strings?

Posted by on Nov 10, 2013 in New songs | 0 comments

wtf? strings?

Land in zicht. We hebben de zeven songs die we eind juni opnamen nu vrijwel allemaal afgemixt. En we zijn er lekker mee aan de slag gegaan. We hebben het zelfs zo gek gemaakt dat we stevige strijkers hebben toegevoegd aan onze song “A New Day”. Check de secret preview op Soundcloud. 

https://soundcloud.com/lemonamsterdam/a-new-day-strings-snippit

3 Songs afgemixt

Posted by on Oct 9, 2013 in In the studio | 0 comments

3 Songs afgemixt

Afgelopen zaterdag hebben we de eindmix gemaakt van drie songs van ons nieuwe album. We kunnen gewoon niet wachten totdat we die met jullie kunnen delen, maar het zal waarschijnlijk toch nog even gaan duren, want we hebben nog wat werk te doen aan de andere songs. Check intussen de snippits op onze Soundcloud of Facebook-pagina. Cheers!

https://soundcloud.com/lemonamsterdam

 

Je had er bij moeten zijn

Posted by on Sep 17, 2013 in Concerts | 0 comments

Je had er bij moeten zijn

Niet te geloven, wat een weekend was dat. Eerst zaterdag in Milsbeek voor een paar honderd pottenbakkers uit de hele wereld optreden. Tot de laatste man, van 20 tot 80 jaar oud, stond iedereen op de dansvloer te swingen. En direct de volgende dag door naar De Harmonie in Edam, waar we voor een veel kleiner, maar zeker niet minder enthousiast publiek opnieuw tot het gaatje gingen. Ja, het mag soms klinken alsof we bluffen, zo enthousiast als we kunnen zijn na een optreden, maar je had er echt bij moeten zijn. Wat een feest. Wat een weekend.

Snippit op SoundCloud

Posted by on Aug 30, 2013 in In the studio | 0 comments

Snippit op SoundCloud

Vanmiddag een nieuwe mix sessie gehad in de Ei Studios. Lekker gewerkt aan onze nieuwe song “You Can’t Go Wrong”. Check de snippit op Soundcloud. If you like it: Like it 🙂 Of post een berichtje op Soundcloud. Cheers! 

https://soundcloud.com/lemonamsterdam/you-cant-go-wrong-snippit

1e mix van 2 songs

Posted by on Jul 30, 2013 in In the studio | 0 comments

1e mix van 2 songs

De eerste mix van onze songs Stay Close To Me en Come Over is klaar. Ze klinken heeeeeeel erg lekker. Er moeten nog wel wat dingetjes worden bijgevijld, maar onze geluidsman Mario had nu al het gevoel dat dit werk wel eens nog beter zou kunnen worden dan het werk op onze laatste CD. Dat is in elk geval de ambitie! Kortom: goed bezig, maar…, producer Tim is nu tot 10 augustus met vakantie, dus kunnen we voorlopig even geen meters maken.

Nieuwe muziekvideo

Posted by on Jun 24, 2013 in Video | 0 comments

Nieuwe muziekvideo

Het duurt nog even voordat we onze nieuwe opnamen met je kunnen delen, maar intussen hebben we nog wel snel een nieuwe muziekvideo gemaakt voor een van onze songs die tijdens onze optredens nog altijd erg goede reacties van het publiek krijgt: Live And Let Live. Het is een song, en dus ook een video met een boodschap. “We don’t seem to learn from our mistakes”. Even kijken. En…, delen met je vrienden! 

Lemon – Live And Let Live

Oudere berichten

Posted by on Jun 17, 2013 in Blog | 0 comments

Oudere berichten

Onze blog posts gaan veel langer terug. In dit bericht de historie van alle berichten die op onze voorgaande site stonden. Voor de èchte die-hard fans!

 

17 JUNI: OPNAMESESSIE HELEMAAL TOPPIE
Afgelopen weekend was het zover: de opnamesessie in de Ei Studios. En wat een feestje was het. Efficiënt gewerkt maar zonder stress. Met een goede vibe namen we maar liefst de bas, drums en gitaarpartijen op voor 7 nieuwe songs. En alsof dat nog niet genoeg was daarnaast ook nog eens de lead zang, de achtergrondzang en een aantal extra gitaarpartijen. Zelfs nog een klein beetje keyboards. Producer Tim betastte met zijn magische handjes even de knoppen en ondanks dat al het mix- en productiewerk nog moet beginnen was de sound van de opnamen al direct zo goed dat wij stonden te stuiteren van blijheid. Mixen en productiewerk starten begin juli, dus het gaat nog even duren voordat we iets kunnen laten horen. Stay tuned!

31 MEI: NIEUWE OPNAMEN IN AANTOCHT
Net terug uit de Ei Studios. Fijne sessie gehad met geluidstechnicus en producer Tim Egmond. We hebben de ruwe opnamen van zeven nieuwe Lemon songs beluisterd en met elkaar doorgenomen op welke manier we die willen ‘aankleden’. Een tikje Psychedelischer misschien? Nog twee weken en het is zover: de studio in om die zeven songs op te nemen. We hebben er ontzettend veel zin in en we beloven je dat we weer tot het gaatje zullen gaan. En dat je blij verrast zult zijn van ons nieuwe werk.

8 APRIL: SAMENWERKING MET FARIDA BEËINDIGD
Enigszins slecht nieuws rondom de band vandaag: na zes maanden heeft Farida besloten uit de band te stappen. We hebben de samenwerking onlangs geëvalueerd en we hadden nog niet helemaal het gevoel dat die opleverde wat we ervan hadden gehoopt. Farida heeft het erg druk en ze kon daardoor niet de tijd vinden die nodig is om haar bijdrage aan het geluid van de band volledig tot zijn recht te laten komen. Daarbij hadden we niet helemaal het gevoel dat de match klopte. In haar woorden: “Ik heb er goed over nagedacht en heb besloten om de samenwerking te stoppen. Ik heb het te druk met mijn studie en overige verplichtingen. Dat zal voorlopig ook zo blijven. Daarnaast heb ik het gevoel dat ik niet de juiste persoon ben voor jullie muziek. Bedankt voor de samenwerking en ik wens jullie veel succes .” Wij bedanken Farida ook hartelijk voor de samenwerking en wensen haar uiteraard ook heel veel succes toe met haar studie en de andere projecten.

31 MAART: 7 SONGS IN DE STEIGERS
Pfew, dat was nog eens een repetitie vandaag. Begin deze maand schreven we dat we tijdens de voorgaande repetities veel nieuwe ideeën hadden verzameld. Vanmiddag leken alle stukjes in elkaar te passen en hebben we opnamen (ruwe, maar toch) gemaakt van 7 songs, die bijna het stadium hebben bereikt waarop we ze op het podium ten gehore kunnen brengen. Daarna is het nog maar een heel kleine stap richting de studio. Lekker bezig 😉

2 MAART: HEEL VEEL MATERIAAL
Vandaag nog eens even alle opnamen beluisterd die we de afgelopen weken maakten tijdens onze repetities. Whaa, veel teveel materiaal. Maar niks te klagen, dat is een luxe-probleem. Lekkere aanzetjes, halve songs, hele songs. Nu komt het harde werk: de puntjes op de ‘i’ zetten. Misschien het voorjaar maar weer eens een studio boeken?

9 FEBRUARI: IN UTRECHT GAAN WE WAT NIEUWE SONGS PROBEREN
Zoals we eind november al schreven zijn we vlijtig bezig met nieuw werk. Dat begint gelukkig resultaten af te werpen. Zoveel dat we aanstaande vrijdag, tijdens ons optreden in ‘t Oude Pothuys in Utrecht, wat nieuwe songs ten gehore zullen brengen. Wij zijn er trots op, maar het is altijd weer spannend om te zien hoe het publiek er op reageert. CU in Utrecht?

13 JANUARI: DE VOLGENDE NAAR AFRIKA
Nee, we gaan niet ineens Afrikaanse invloeden in onze songs verwerken, maar nadat eind vorig jaar gitarist/zanger Ralf in Afrika zat, is nu bassist Mark naar dat continent. Dat vertraagd jammer genoeg de ontwikkeling van onze nieuwe songs, maar zoals jullie ons kennen komt er van uitstel zeker geen afstel. Kortom: hang on in there Lemonhead!

7 DECEMBER: 27 JANUARI LEMON OP PINGUINRADIO
We waren al eens vaker bij de 2 Minutenshow van Bazz te horen toen het programma nog via Kink FM werd uitgezonden. Op 27 januari zijn we er weer eens te horen. Helaas is Kink FM inmiddels uit de lucht. Het programma is nu daarom alleen nog via internet te horen. Check 27 januari tussen 21.00 en 22.00 uur pinguinradio.nl en geniet.

27 NOVEMBER: SLEUTELEN AAN NIEUWE SONGS
Tussen de optredens door proberen we nog zoveel mogelijk tijd bij elkaar te sprokkelen om aan nieuwe songs te werken. En dat levert ook een paar fijne songs op. In december gaat het helaas niet meer lukken om die tijd te vinden, want een van de bandleden zit het grootste deel van die maand in het buitenland. Kortom: ja, we zijn lekker bezig met nieuw werk, maar nee, het gaat niet lukken om dat heel snel af te maken en op het podium te brengen. Een ding kunnen we echter beloven: het is het wachten waard. Nog even de adem inhouden dus…

22 OKTOBER: EERSTE BEELDEN VAN LEMON MET FARIDA
Vorige week was het zover: de eerste show met onze nieuwe zangeres Farida Merville. Het werd een feestje in De Kroeg in Arnhem. En het kan alleen maar nog beter worden. We hebben een paar ruwe video opnamen van het optreden op onze Facebook pagina geplaatst. Geïnteresseerd? Even de link op onze homepage volgen 🙂

26 SEPTEMBER: FARIDA MERVILLE VERSTERKT LEMON
We meldden eind augustus al dat we contact hadden met een heeeeel fijne Soulzangeres. Een dikke maand later is er veel gebeurd. De eerste repetities zijn achter de rug en wij werden er ontzettend vrolijk van. Gelukkig gold hetzelfde voor haar. Kortom: het klikt helemaal en vanaf midden oktober zal ze Lemon op het podium versterken. Haar naam: Farida Merville. Een dame met een stem als een oceaan en een podium ervaring om je vingers bij af te likken. Zo was ze in de jaren negentig de stem van de wereldbekende house band Quazar en is ze een van de stemmen van de Grand Ladies of Jazz. Tel daarbij op dat ze zelf een prachtig album en enkele singles op haar naam heeft staan en het moge duidelijk zijn dat ze Lemon een flinke energy boost zal geven (niet dat we daar te kort aan hadden overigens 🙂 We hopen dat jullie ze een warm welkom zullen geven. Meer informatie op www.facebook.com/farida.merville. Vergeet niet haar foto te Liken op www.facebook.com/lemon.amsterdam . Farida Merville: All of that…. and the looks too!

Farida Merville8 AUGUSTUS 2012: NIEUWE BANDFOTO UIT APELDOORN
Afgelopen weekend stonden we weer voor het eerst na de vakantie op de planken. En het werd weer een heel fijn feestje. Drie toegiften en het publiek had er nog niet genoeg van in Apeldoorn. Tussendoor heeft onze geluidsman Mario nog even een nieuw kiekje genomen van de band. Check hem hieronder. Cool of wat?
Lemon 4 aug 2012 in Apeldoorn12 MEI 2012: FIJNE GIG IN THORN, IN SEPTEMBER OP HET THORNADO FESTIVAL
Het ging maar net goed: vorige week was onze VOX AC-30 defect, maar gisteren was ie gelukkig weer opgelapt. Net op tijd voor een gig in Den Ingel in Thorn (Limburg) gisterenavond. Publiek enthousiast, zaaleigenaar Roger enthousiast. En nog mooier: terug gevraagd om op zaterdag 15 september een show te geven op het Thornado Festival. Met de “h” van Thorn dus;)14 april 2012: SOCCER ROCKER MET NICO DIJKSHOORN E.V.A.
Het programma van het gratis (!) Soccer Rocker Festival is bekend. Zaterdag 19 mei belooft een leuke dag te worden voor de hele familie, daar op sportpark Drieburg in Amsterdam (vlakbij het Amstel station). Zo zal onder andere Nico Dijkshoorn op het podium staan. Meer informatie op www.soccerrocker.nl. Onze show start om 16.00 uur op het buitenpodium. Als je een team van 5 kunt samenstellen, kun je ook mee doen aan het voetbaltoernooi. Verzamel je vrienden, neem je kids en je oma mee en zie je 11 mei!31 MAART 2012: THE STONE ROSES KOMEN NAAR NEDERLAND
Mocht je de laatste maanden onder een steen hebben gelegen en het nog niet hebben gehoord: onze grote helden The Stone Roses zijn weer bij elkaar in de originele bezetting en ze doen een tour door Europa. In Manchester verkochten ze in een paar minuten 220.000 kaartjes voor een drietal concerten. Enfin: 12 juni staan ze in de HMH en we gaan eens kijken of ze het nog niet zijn verleerd. CU daar MADchester / NEDchester liefhebber;)9 MAART 2012: LEMON OP 8 MEI IN DE 2-MINUTENSHOW
We waren al een paar keer eerder te horen in de 2-Minutenshow. Toen nog op Kink FM. Inmiddels is Kink helaas ter ziele, maar een aantal Kink-medewerkers geeft niet op en houdt de Kink vibe levend met Pinguinradio. Ook Bazz’s 2-Minutenshow die eerder op Kink te horen was, bleef bestaan. En op 8 mei draait Bazz weer een Lemon-track. Deze keer is “Everything Will Be Alright” aan de beurt. Luisteren!16 FEBRUARI 2012: LEMON TRIO IS LEKKER BEZIG
ook de zangeres die onlangs een bezoekje bracht aan onze repetitie bleek niet helemaal wat we zochten. We blijven dus nog even verder zoeken. Naar een zangeres of toetsenist(-e). Intussen zijn we echter lekker bezig met z’n drieën. We hebben een aantal nieuwe songs in elkaar geknutseld en we gaan ze morgen tijdens onze gig in Stiels (Haarlem) voor het eerst live doen. Tot morgen!27 JANUARI 2012: OPNIEUW EEN ZANGERES OP BEZOEK
Begin januari meldden we dat een zangeres onze repetitie zou bezoeken om te onderzoeken of ze misschien een rol zou kunnen spelen in de band. Die kennismaking pakte niet helemaal uit zoals we gehoopt hadden. Binnenkort krijgen we opnieuw een zangeres op bezoek. Mocht dit een betere match zijn, dan melden we dat natuurlijk hier als eerste:)7 JANUARI 2012: KENNISMAKING ZANGERES
Zoals we half december schreven zijn we op zoek naar een toetsenist(e) of Soulvolle zangeres. We hebben op verschillende sites wat berichten geplaatst en de eerste reacties druppelen binnen. Vandaag komt de eerste zangeres op bezoek tijdens onze repetitie. Benieuwd of het voor haar en voor ons klikt.27 DECEMBER: MELKWEG VIDEO OP YOUTUBE
Nieuw filmpje! Van het optreden dat we als voorprogramma voor The Charlatans in De Melkweg maakten, zijn wel wat mooie beelden geschoten. Monteren is echter een drama en we hebben het druk genoeg met andere dingen, dus kost het helaas meer tijd dan we zouden willen voordat we de opnamen kunnen delen. Anywayz, check het filmpje van “One Song”, de opening song van het concert hier:
18 DECEMBER: TOETSENIST(E) EN OF SOULVOLLE ZANGERES GEZOCHT
Ja, we zijn echt Lemon uit Amsterdam, maar we repeteren in de omgeving van Nijmegen. Dat betekent dat het handiger is als we iemand vinden die uit die regio komt. Of de toetenist(e) of zangeres moet er niet tegen op zien om op zaterdagmiddagen/avonden vanuit Amsterdam te carpoolen naar Nijmegen (en terug uiteraard:-).

9 DECEMBER: PARADISO VIDEO OP YOUTUBE
Zoals we eerder meldden, zijn de video opnamen van ons optreden in Paradiso (aftershow Primal Scream) niet helemaal gelukt. Door het slechte licht, was het niet eenvoudig een leuk filmpje in elkaar te zetten. We hebben jullie dus wat langer moeten laten wachten, maar we hebben het gevoel dat we nu toch iets cools op YouTube hebben geplaatst. Check de video hier

8 DECEMBER: PERCUSSIONIST LOEK VERLAAT DE BAND
Meestal hebben we leuker nieuws te melden, maar soms is er voor Lemon ook een gevalletje van jammer. Dat gevalletje deed zich deze week voor. Percussionist Loek heeft besloten de band te verlaten. Hij kan het niet meer combineren met andere dingen in zijn drukke leven en vertelde dat hij niet meer gemotiveerd was. Hoe vervelend het ook is: als je niet meer gemotiveerd bent, kun je beter stoppen dan doorgaan. We gaan op zoek naar een vervanger (of vervangster). We zijn nog met elkaar in overleg of dat weer een percussionist wordt of iets anders. Een soulvolle toetsenist of toetseniste? Een soulvolle zangeres? Liefst twee in één! Jullie horen het natuurlijk als eerste als we die vervanger/vervangster hebben gevonden.

19 NOVEMBER: EEN PAAR PARADISO PLAATJES
Eh, we hebben nog helemaal geen plaatjes van onze legendarische gig in Paradiso met jullie gedeeld. Hier zijn er twee!

Lemon aftershow Primal Scream – Paradiso
Lemon aftershow Primal Scream – Paradiso4 NOVEMBER: LEMON XXL-SHOW IN ENSCHEDE
Dit is toch wel iets voor de hardcore concertbezoekers: vrijdag 11 november staan we in Café Rocks in Enschede. Dat is op zich niet zo bijzonder, maar we doen die avond maar liefst 3 sets van 50 minuten. We kunnen ons niet meer herinneren hoe lang geleden we dat voor het laatste hebben gedaan. Even wat songs uit de mottenballen halen. En gelukkig hebben we ook alweer wat nieuw werk, dus dat gaat helemaal goed komen daar in Enschede.6 OKTOBER: ZUGABE, ZUGABE
Hoe is je Duits? Voor ons was het niet zo moeilijk om te begrijpen dat het publiek bij onze gig in Krefeld (Duitsland dus) vroeg om een toegift:) Wat een feestje was dat. De eigenaar van Die Kulturrampe zei dan ook direct dat we zeker nog eens een keertje terug moesten komen. Nou, dat doen we uiteraard graag. Zugabe!14 SEPTEMBER: VIDEO OPNAMEN PARADISO MISLUKT:(
Een beetje jammer: de video opnamen die we op 5 september in Paradiso maakten, zijn mislukt. De crew van Paradiso heeft onze show niet van de voorkant, maar van de achterkant belicht, waardoor op de video alleen wat zwarte schaduwen te zien zijn. Misschien dat we er met wat trucjes nog iets van kunnen maken, maar het ziet er niet veelbelovend uit. Tja: soms zit het mee, soms zit het tegen.7 SEPTEMBER: PARADISO FEESTJE ACHTER DE RUG
Okay, we waren zeker zenuwachtig toen we na de spetterende show van onze helden Primal Scream het podium beklommen in de kleine zaal van Paradiso. Maar zo’n kans krijg je als band natuurlijk niet vaak, dus we zijn er uiteraard weer vol voor gegaan. Het publiek was enigszins platgebeukt door Primal Scream, maar kwam na een paar song toch lekker los. Er werd gedanst en gefeest en we konden na de gig trots en tevreden in het busje stappen. Paradiso bedankt!12 AUGUSTUS: MET PRIMAL SCREAM IN PARADISO!!!
Niet te geloven, we doen in september niet alleen onze eerste gig in het buitenland (zie hieronder), maar ook onze eerste gig in de legendarische poptempel Paradiso. En niet zomaar een gig: we verzorgen op 5 september de aftershow voor onze MADchester-helden Primal Scream, die die avond integraal hun sleutelalbum Screamadelica ten gehore zullen brengen. Hoe cool is dat? Een droom komt uit. Veel mooier kan het bijna niet worden. Komt dat zien, komt dat zien! Meer informatie in de agenda op Paradiso.nl.28 JUNI: LEMON GAAT NAAR DUITSLAND
Vandaag kregen we een fijn bericht. Onze eerste Europese tour gaat beginnen! Een super exclusieve tour, dat wel: hij bestaat uit één gig in Duitsland:) Maar WTF, we gaan wel lekker over de grens. Hoeveel bands kunnen ons dat nazeggen? Op vrijdag 30 september staan we in Die Kulturrampe in Krefeld. Affengeil Mann!12 JUNI: NIEUWE LEMON VIDEO OP YOUTUBE
Binnen een dag verzamelde onze nieuwe video op YouTube al meer dan 100 views en een aantal enthousiaste reacties. Check het clippie voor “Love Is The Answer” en Like hem even! Uiteraard vinden we het ook leuk als je op YouTube een reactie bij de video plaatst.9 JUNI: IN TOP-10 VAN DE INDIE CHART EN OPNIEUW OP KINK FM
Even niet opletten en dan blijk je ineens op één plaatsje achter Tim Knol in de Top-10 te staan van de NL Indie Chart. Check www.free40.nl en klik op de button NL Indie Chart. We blijken 2 weken eerder zelfs op de 3e plek te hebben gestaan. Best stoer! En gisteren hoorden we dat we morgen weer op Kink FM te horen zijn. Tussen 21.00 en 22.00 uur krijgt “Hold On” airplay. Goed bezig dat Kink FM:)

26 MEI: GISTEREN VOOR DE 3E KEER NEDCHESTER OP KINK FM
We hadden al 2x airplay gehad op Kink FM, maar gisterenavond kregen we onverwacht nog eens extra aandacht. DJ Bazz van Katoen gooide Personal Revolution een keertje extra in de ether “omdat ik het een vette track vind”. DJ Henk Kanning zei: “Erg fijn nummer, mooie sfeer”. We love Kink FM:)

21 MEI: INTERVIEW BIJ RADIO ZUIDPLAS
Ah, we zijn niet de enige band die niet zo heel vaak in de regio Rotterdam optreedt. In het interview dat we vandaag hadden met DJ’s van het regionale station Radio Zuidplas, vertelden ze dat het erg slecht ging met de podia in die regio. Okay, in oktober staan we in Zoetermeer, maar dat is nog steeds even fietsen vanaf Rotterdam centrum:) Anywayz: de mannen hebben ons minstens een kwartier aan de tand gevoeld. Ze zijn enthousiast over NEDchester en ze draaiden verschillende tracks van het album in hun show. Helaas staat de show niet op internet. Dat hadden we eigenlijk verwacht. Met andere woorden: dit berichtje is eigenlijk net wat te laat op onze site gepost:(”

 

14 MEI: MOOIE RECENSIE NEDCHESTER IN FRET MAGAZINE
We dachten dat er intussen misschien geen recensies meer zouden verschijnen rondom ons eerder dit jaar verschenen album “NEDchester”, maar vandaag vonden we er toch nog een in het mei/juni nummer van het blad FRET. Een kort, maar krachtig stuk van recensente Gabriëlla van Karsbergen. Laatste regels van het artikel: “Lemon zet een lekkere groove neer, opgesierd met fijne gitaren en een lekkere bas. Een mooi nostalgisch eerbetoon aan een spannend muzikaal tijdperk.”

 

1 MEI: FIJNE GIG IN DE KONINGINNENACHT
Er zijn slechtere manieren de Koninginnedag te beginnen dan met een lekkere gig in de Pijp in Amsterdam. Het werd een feestje in theater De Badcuyp. Ondanks wat problemen met de installatie tijdens de eerste nummers, ging het dak er af. Gemist? CU zondagmiddag 15 mei op het strand in Wijk aan Zee.

30 MAART: LIVEXS OOK ENTHOUSIAST OVER NEDCHESTER
Het houdt gelukkig nog niet op met de goede recensies. LiveXS schrijft: “Met tracks als Personal Revolution en Tribute To Madchester wordt de tijd dat the second summer of love zich afspeelde in The Haçienda-club nieuw leven ingeblazen. Verwacht geen 24 Hour Party People, maar met een kleine vijftig minuten is Lemon een heel aangename trip die bij sommigen nostalgische gevoelens zal opwekken.” Daar doen we het voor!

24 MAART: MOOIE RECENSIE IN KINDAMUZIK
“Vitale Poldergroove” kopt Kindamuzik. Een uitgebreide recensie waarin de recensent erg enthousiast is over met name Personal Revolution, Tribute To MADchester, Hold On, What If? en Love Is The Answer. Laten dat nu ook toevallig onze eigen favorieten zijn:) Ook Kindamuzik heeft gezien dat Lemon als band al langer dan de gemiddelde band bij elkaar is. Het artikel eindigt met: “Aan de bandfoto in het booklet is te zien dat de bandleden de hoogtijdagen van Madchester bewust hebben meegemaakt. Ze zouden net zo oud als Shaun Ryder kunnen zijn. Die bakt er muzikaal al jaren niks meer van. Hoewel de poldergroove overheerst, geldt dit niet voor Nedchester, want de plaat klinkt toch behoorlijk vitaal.”

25 FEBRUARI: EEN HALVE PAGINA IN DE GELDERLANDER
In verband met onze CD-presentatie in Cultuurcentrum De Roepaen, staat er op vrijdag 25 februari een enorm artikel in Dagblad De Gelderlander. In een uitgebreid artikel met de kopregel “Ronde muziek met Soul en een groove”, waarin uiteraard onze nieuwe CD wordt besproken, wordt ook aandacht besteed aan ons optreden in De Melkweg. We worden bijna verlegen van de immens grote foto van de band (bijna A4-formaat), die het verhaal completeert.

15 FEBRUARI: RECENSIE IN DAGBLAD DE STEM
Na de mooie recensies in OOR en op Festivalinfo.nl (scroll naar beneden en lees er meer over) schrijft Dagblad De Stem deze week: NEDchester is érg leuk, de band maakt precies de muziek uit de hoogtijdagen van Primal Scream, Stone Roses en Happy Mondays, waar de bands zelf niet meer aan toekomen. Bovendien schrijft het kwartet gewoon mooie liedjes. Surf’s up! We zijn trots:)

10 FEBRUARI: VIDEO VAN MELKWEG OPTREDEN
Gisteren een video op YouTube geplaatst van onze optreden in het voorprogramma van The Charlatans in De Melkweg eind vorig jaar. Bassist Mark zat in Afrika, vandaar dat die avond David Stapel gastmuzikant was.

25 JANUARI: OOR-RECENSIE NEDCHESTER
Gisteren verscheen de eerste recensie, maar liefst vier van de vijf sterren op Festivalinfo.nl. Vandaag een tweede recensie, en nog wel in OOR. Hier wordt vrolijk gesteld dat Lemon op de beste momenten niet onderdoet voor de Stone Roses of Happy Mondays. Now we’re talking! Een quote waar we koude rillingen van krijgen: “In het groovy Love Is The Answer en het prachtige What If? met gastvocaliste Aisha Echteld, bijvoorbeeld. Daar valt alles op z’n plaats: warme baslijnen, onvaste fluisterzang, subliem orgel, rinkelende gitaren. Dan prijkt er een traan in m’n linkerooghoek.” Thank you very much recensent Theo Ploeg!

24 JANUARI: VIER UIT VIJF STERREN VOOR NEDCHESTER
De eerste recensie over ons eerder deze maand uitgebrachte nieuwe album is verschenen. Op de sites festivalinfo.nl en podiuminfo.nl krijgt Nedchester maar liefst vier uit vijf sterren. In de headlines sectie van de website MusicFrom.nl wordt naar de recensie verwezen. De recensent noemt de schijf een vreselijk verslavende CD. Kijk, daar worden we vrolijk van. En wat te denken van deze quote: “Lemon probeert zich nogal te profileren aan de hand van haar favorieten. Maar noch de Madchester-stroming, noch Stereo MC’s, noch Hooverphonic is erg duidelijk terug te vinden op NEDchester. Weezer, MGMT hooguit, maar Lemon weet toch vooral ook een heel eigen geluid neer te zetten.” Heel goed geluisterd! Zoals we altijd zeggen: we zijn enorme fans van de Madchester sound, maar NEDchester is zeker niet hetzelfde als Madchester. Trots om te lezen dat het een heel eigen geluid wordt genoemd. Dan vinden we het zelfs niet erg als zo’n recensent dan nog wat commentaar heeft op de lead zang. Doet u ons nog maar een paar van zo’n recensies.

6 JANUARI: “PERSONAL REVOLUTION” CLIPPIE OP YOUTUBE
Het is zover, NEDchester is te koop via iTunes. We hebben een paar schijfjes naar de media gestuurd en hopen een paar mooie recensies te verzamelen. Duimen! Intussen hebben we voor de eerste song van het album een clippie gemaakt. Als je hem even “thumbs up” wil geven, vinden we dat best fijn:)

16 DECEMBER: 3E CD 1-1-11 OP ITUNES
Tadaaaa! Ja, het leek een never ending story, maar hij is er: onze 3e CD, getiteld NEDchester. Alles wat we ervan hadden gehoopt en zelfs meer! Nu maar hopen dat de recensenten er net zo enthousiast over zijn als wijzelf. Er staan een paar songs op die wellicht wat te commercieel worden bevonden. Whatever, Stereo MC’s zanger Rob Birch schreef na het beluisteren van een van de songs: be confident. En dat zijn we dan ook. NEDchester is gewoon de beste CD van 2011!!! In elk geval tot 2-1-11, hopelijk tot 31-12-11. Kortom: op 1 januari als een speer naar iTunes. Of scoor een schijfje tijdens een van onze gigs. Op een heeel fijn 2011.

28 NOVEMBER: EINDELIJK IS DE MASTER GOED!!!!!
Yesss, eindelijk zijn we gelukkig over het masteren van onze 3e CD. Tim Egmond heeft het geflikt. Wat een sound. Het was de moeite van het wachten waard. Nu snel naar de productiemaatschappij en dan maar hopen dat de CD’s voor ons concert in Bitterzoet (9 december) klaar zijn. Omdat het totaal zinloos is de CD met Kerst uit te brengen, staat de officiële release van ons album nu overigens in de agenda voor 1-1-11:)

14 NOVEMBER: WE DURVEN HET BIJNA NIET TE ZEGGEN…
Maar…, de master van onze 3e CD is helaas weer niet goed:( Reken maar dat wij het net zo vervelend vinden als jij. Nee, waarschijnlijk nog een tikje vervelender. We hadden zo gehoopt dat we er waren, maar helaas moeten we nog even onze adem in houden. Teveel bas en waarschijnlijk net een beetje te kort in de midden frequenties. Als we zo doorgaan gaat onze 3e alsnog niet de beste CD van 2010 worden. Ach, dan toch gewoon de beste van 2011:)

26 OKTOBER: WAT EEN FEESTJE @ DE MELKWEG
Ja, het werd het feestje waarop we hadden gehoopt. Het publiek gaf ons de energie en het enthousiasme waardoor je even kunt vliegen. Stapeltje CD’s en T-shirts verkocht, heel veel fijne complimentjes ontvangen (opvallend veel van de daar aanwezige Britten:) en achteraf bovendien met de mannen van The Charlatans in de kleedkamer zitten beppen. Als afsluiter van de avond nog een foto momentje met The Charlatans (foto binnenkort op de site) en je begrijpt: wij hadden een avondje om nooit te vergeten. Too bad dat Mark in Afrika zit en daardoor alles heeft moeten missen. Gelukkig stond stand-in David zijn mannetje en stond de Lemon-groove ook zonder Mark nog steeds strak overeind.

2 OKTOBER: NIEUWE GROOVY LEMON T-SHIRTS
Vanaf nu te koop: groovy T’s met het artwork van de cover van ons 3e album!!!! In verschillende kleuren. Klik op de links hieronder of bezoek Zazzle.com en zoek naar lemonamsterdam (als één woord dus).

25 SEPTEMBER: VOORPROGRAMMA VAN THE CHARLATANS!!!
Het gaat heel erg lekker met Lemon. Nadat we vorig weekend een flesje Champagne hebben opengetrokken omdat de mix voor de laatste song van onze 3e CD was afgerond, hoorden we begin deze week dat we het voorprogramma mogen verzorgen van The Charlatans in De Melkweg. THE CHARLATANS! We noemen ze nota bene in de intro van onze song Tribute To MADchester. Dus scoor als een wilde een ticket en zet het in je agenda: maandag 25 oktober Lemon en The Charlatans in De Melkweg. CU

28 AUGUSTUS: 2 TO GO
Alright, weer twee in de pocket. Oftewel: nog maar twee songs afmixen en we kunnen onze 3e CD gaan masteren. En dan als een speer artwork voor de cover en de schijf maken en persen die hap. Hadden we al gezegd dat ie heeeeeeeel erg dik wordt? Hij wordt über-dik!!!!

5 AUGUSTUS: DE LAATSTE LOODJES
Als we de luxe zouden hebben dat we full time met muziek bezig zouden kunnen zijn, was onze 3e CD al lang geleden verschenen. Helaas hebben wij die luxe (nog?) niet, dus moeten we telkens een vrij dagje hier en een paar uurtjes daar pakken om de studio in te duiken. Maar het eind is in zicht. We werken op dit moment aan de mix van de laatse vier songs en we zijn nog steeds super enthousiast over de samenwerking met Tim Egmond van het Ei Complex in Amsterdam. Hopelijk lukt het ons het werk voor het eind van de maand af te ronden, zodat we de CD in september kunnen uitbrengen. Keep your fingers crossed!

30 MEI: SNEAK PREVIEW
Voor degenen die niet kunnen wachten totdat onze 3e CD klaar is hierbij een Sneak Preview: een minuutje geknipt uit onze song “Tribute to MADchester”.

24 MEI: 4 SONGS VAN DE 3E CD AFGEMIXT
Ja, we weten het, het gaat niet zo snel als we hadden gehoopt, maar we kunnen helaas niet full time aan onze derde CD werken. Af en toe een dagje hier en een dagje daar kost meer tijd dan we eigenlijk zouden willen. Want ook wijzelf kunnen natuurlijk niet wachten totdat onze 3e CD klaar is. Nou: good things come to those who wait, dat kunnen we jullie beloven. We hebben afgelopen vrijdag weer twee songs afgewerkt en onze producer Tim Egmond maakt er echt iets heel bijzonders van. De band ging collectief uit zijn pannetje toen we Love Is The Answer beluisterden. Tim Egmond snapt onze vibe. Of, zoals onze grote helden de Stereo MC’s zouden zeggen: Time Egmond is connected!!!

23 APRIL: VIDEO VAN OPTREDEN IN THE VELVET LOUNGE
Tijdens ons optreden op 10 april in The Velvet Lounge in Helmond heeft de organisatie video opnamen gemaakt. Check deze:

Als je in YouTube zoekt naar DeVelvet (aan elkaar) vind je er nog meer.

9 APRIL: EERSTE SONG AFGEMIXT
Eindelijk, de eerste song van de 3e Lemon CD is afgemixt. En hoe! Tim van Studio Ei-Complex heeft iets heel moois van gemaakt van “Tribute to MADchester”. Precies de vibe die we zoeken. Dat belooft veel goeds. Als we dit kunnen vasthouden, wordt deze CD nóg beter dan we al dachten:) Binnenkort hopelijk meer nieuws.

26 FEBRUARI: AISHA ECHTELD OP ONZE 3E CD
Soooooul baby! Net terug uit de studio. Vandaag de laatste percussie partijen, wat toetsen en nog een heel klein beetje gitaar toegevoegd. EN: de soulvolle achtergrond vocalen van zangeres Aisha Echteld. Okay, ex-Idol, dochter van Mai Tai zangeres Jetty Wheels, maar vooral een dame met een heel fijne soulvolle stem. Net wat we zochten. Kortom: houd je oortjes gespitst als onze 3e uit komt.

Aisha, Tim, Loek en Ralf in de studio23 JANUARI: CRAPPY CLIPPIE
Het pakte niet zo goed uit als gedacht met degene die we de productie van onze 3e CD wilden laten doen. Een jongen met talent, maar onze muziek leek niet echt zijn ding. Op zoek naar iemand ander dus. Helaas gaan onze plannen hierdoor enige vertraging oplopen. Nou ja, intussen maar eens een lekker kneuterig clipje gemaakt voor een song van onze tweede. Check ‘m op YouTube en stem. 4 DECEMBER: VOCALEN STAAN ER OP
Vrijdag 4 december hebben we de lead en backing vocals opgenomen voor onze 3e CD. We zijn er nog lang niet, want we willen nog meer zang opnemen (een stevige vrouwen stem zoals de Happy Mondays die ook gebruikten als het effe kan). En gastmuzikanten (lekkere soulful toetsen graag!), maar er is weer een belangrijke stap gezet. Zoals we al eerder zeiden: het wordt een heeeeele dikke die nieuwe!!!28 NOVEMBER: LEAD ZANG NOG NIET KUNNEN OPNEMEN
De stemproblemen van Ralf duren helaas wat langer dan verwacht. Het plan was dat vandaag de lead zang zou worden opgenomen, maar na een paar takes hebben we het moeten opgeven. Een lekkere werkmix van “What If?” hebben we er nog net uit kunnen persen, en daar zijn we toch helemaal vrolijk van geworden. Jammer dat er niet meer in zat, maar het gaat allemaal goed komen. Gelukkig is de Timster van het Ei-Complex een flexibele dude, dus geen stress. Aanstaande vrijdag gaan we het opnieuw proberen.22 NOVEMBER: ZET JE SCHRAP, ONZE 3E WORDT EEN HELE DIKKE!!!
Okay, Ralf’s stem is even aan gort, een vervelend kou-tje zorgt ervoor dat de lead zang partijen morgen niet kunnen worden ingezongen, maar verder konden de opnamen voor de 3e Lemon CD niet beter gaan. Wat een vibe daar in Studio Ei-Complex, met geluidsmeester Tim achter de knoppen. Wat een lekkere groove hebben we kunnen neerzetten. Whoo-hoow Lemon-heads, zet je schrap want onze derde wordt een heeeeeele dikke! Binnenkort hoor je meer.2 OKTOBER: STUDIO GEBOEKT
Nou, het was passen en meten, maar uiteindelijk is de studio geboekt voor de opnamen van onze 3e CD. Van 20 november tot en met 23 november nemen we de basis op: drums, bas, gitaar en als alles vlotjes verloopt ook de lead zang partijen. Voor die tijd nog een paar gigs en bij drie songs de puntjes op de i zetten. We hebben er zin in. Hopelijk wordt het een mooie afsluiting van 2009.28 AUGUSTUS: REPETEREN VOOR DE DERDE CD
Het eind van het jaar komt eigenlijk te snel in zicht. We willen nog dit jaar de opnamen voor onze derde CD starten en we zijn daarom wat voorzichtig met het aannemen van optredens. Er moeten nog een paar nieuwe songs worden afgewerkt en die moeten we dan ook nog eens goed repeteren voordat we de studio in gaan. Als de helft van de band in Amsterdam woont, de andere helft in de buurt van Nijmegen en je ook nog regelmatig optreedt, vliegt de tijd. Kortom: als je denkt dat we lui zijn geworden: dat is zeker niet het geval. We treden misschien heel even iets minder vaak op, maar we zijn lekker bezig!26 JULI: DAK ERAF IN NIJMEGEN EN PRODUCER GEVONDEN
Ja, het is een beetje komkommertijd vanwege de vakanties. Ralf net terug uit Japan, Paul vertrekt naar Stockholm etc. etc. Maar tussendoor nog wel even tijdens de vierdaagse in Nijmegen een ontzettend fijne gig gedaan in Funkenstein. Iedereen stond te springen en te swingen. Daar doen we het voor! Verder een kort berichtje over de plannen rondom de opnamen van onze derde CD: we hebben een producer gevonden waar we een goede klik mee hebben. Een enthousiaste jongen met een goed paar oren aan zijn hoofd. Hij heeft aangegeven interesse te hebben in de klus. Als eerste song zullen we samen Tribute to Madchester aanpakken. Als de samenwerking van beide zijden bevalt, trekken we die door voor de rest van het album. De naam? Die houden we nog even onder het petje:)19 MEI: LEMON OP RADIO 538
We kregen net een telefoontje van een redactrice van Radio 538. Vanavond tussen 19.00 en 21.00 uur wordt een song van ons gedraaid in de show van Barry Paf. Er worden in de shows songs van drie verschillende onbekende bands gedraaid en het is de bedoeling dat er stemmen worden uitgebracht op de bands. Mocht je je vanavond vervelen: luister naar Barry Paf en stem op Lemon. Thanx!28 APRIL: PLANNEN OPNAME 3e ALBUM KRIJGEN VORM
Helaas vallen er om allerlei redenen teveel repetities uit, maar ondanks dat krijgen de plannen voor de opnamen van het 3e Lemon album vorm. In de afgelopen weken hebben we aan twee nieuwe songs gewerkt en het ziet ernaar uit dat zeker een daarvan op het album terecht zal komen. Hopelijk lukt het ons een goede studio (en vooral: een goede technicus/producer) te vinden, zodat we in het najaar aan de slag kunnen.

12 FEBRUARI: LIVE OPNAMEN 3FM NOG TE BELUISTEREN TOT WOENSDAG
Het was weer errug gezellig in de 3FM studio. Tot aanstaande woensdag kun je op de 3FM site beluisteren wat er van bakten. Klik hier en skip naar zo’n 19 minuten voor het interview en een free style versie van “Wake up!”. 20 Minuten verder kun je naar “Coming back stronger” luisteren.

6 FEBRUARI 2009: ALSNOG NAAR 3FM
Zoals we op 27 januari al schreven, zou ons vanwege griep uitgestelde bezoek aan de 3FM studio hoogstwaarschijnlijk op 10 februari plaatsvinden. En inderdaad: aanstaande dinsdagnacht zijn we te gast bij DJ Robbert-Jan van de Velde. We zullen ergens rond 2.00 uur twee songs spelen, die live worden uitgezonden. Vanaf woensdag is de uitzending een week lang ook op de 3FM website te beluisteren.

27 JANUARI 2009: ZIEK, ZWAK EN MISSELIJK
Vanwege een aanhoudende griep van gitarist/zanger Ralf, hebben we het voor vandaag geplande bezoek aan de 3FM Studio moeten afbellen. Gelukkig wilden onze vrienden van A Dog Called Phenix invallen, waardoor we DJ Robbert-Jan van de Velde niet met een probleem hoefden op te zadelen. Ons bezoek zal nu hoogstwaarschijnlijk op 10 februari plaatsvinden.

12 JANUARI 2009: BINNENKORT LEMON WEER LIVE OP 3FM
DJ Robbert-Jan van de Velde heeft ons opnieuw uitgenodigd voor een bezoek aan de 3FM studio’s. Op 1 december waren we ook al eens te gast in zijn show, maar toen was de band niet compleet. Ondanks dat, beviel het bezoek Robbert-Jan erg goed en hij beloofde Lemon nog eens terug te vragen. Een man een man, een woord een woord: op 27 januari zijn we weer bij hem te gast. De show begint om één uur ‘s-nachts. Tussen twee en drie zullen we enkele songs spelen, die live zullen worden uitgezonden. Even opblijven dus, maar dan heb je ook wat!

3 JANUARI 2009: NIEUW YOUTUBE CLIPPIE
Het jaar begon heel lekker voor Lemon. Op 3 januari stonden we in De Bunker in Gemert. Samen met 3 andere bands gaven we een benefietconcert voor Amnestey International en het werd een feestje. Toen we als laatste act op het podium klommen dachten we even: hebben ze er nog wel zin in? Maar in no-time stond de tent op zijn kop. We hebben wat live opnamen gemaakt en van onze song “Tribute to Madchester” een heeeeel cheeky clippie gemaakt. Check hem hieronder en Karaoke mee:-p En de beste wensen natuurlijk!

1 DECEMBER: LIVE BIJ 3FM
En ineens waren we te gast in de 3FM studio. DJ Robbert-Jan van de Velde nodigde ons uit in zijn show. Helaas kregen we niet zo snel de hele club bij elkaar, waardoor het een paar akoestische songs van Ralf werden. Plus een redelijk onthullende interview! Het werd erg gezellig en Robbert-Jan beloofde ons nog eens uit te nodigen. Deze keer ietsje langer van tevoren, zodat we de volgende keer met de complete band naar Hilversum kunnen. Hieronder een foto van Robbert-Jan en Ralf, de songs en het interview vind je hier. Klik op het tweede uur van de show en skip naar zo’n 15 minuten voor het interview en een akoestische versie van “Friday Night”. Aan het eind van de show kun je naar “What a way to end” luisteren.

DJ Robbert-Jan en Ralf in de 3FM studio30 NOVEMBER: LEMON GOES INTERNATIONAL
Zojuist bevestigd: op 2 januari 2009 geven we een optreden in Krefeld (Duitsland). In ons voorprogramma staat een lokale band, wij starten rond de klok van tien. Kom op: Krefeld, dat is net over de grens, even doorrijden en je bent er:-)17 OKTOBER: WE MOETEN AANBIEDINGEN LATEN GAAN!
Wat hebben we nu aan onze fiets hangen? De concertagenda voor november en december is zo druk dat we gewoon aanbiedingen moeten laten gaan. Ja, twee Lemon-mannen gaan met Kerst op wintersportvakantie, dus dan kunnen we uiteraard niet, maar twee optredens op eenzelfde tijdstip dat lukt zelfs Lemon niet. Hopelijk kunnen we dingen doorschuiven naar de eerste maanden van het volgend jaar.30 AUGUSTUS: LEMON OP BLIP.FM
Vanaf vandaag heeft Lemon een eigen station op Blip.fmwww.blip.fm/lemon. Uiteraard luister je daar niet alleen naar Lemon-songs, maar ook naar songs waar wij van houden. Check het via onderstaande player
4 AUGUSTUS: ZOMERPORTIE LIVE MUZIEK
De helft van de band in het buitenland. Geen repetities. Nou ja, zaterdag maar lekker naar Generations of Love op Blijburg. En volgende week naar het Sziget-festival in Boedapest (ja, dit jaar slaan we Lowlands een keertje over). Zo krijgen we toch nog een portie live muziek binnen:-)5 JULI: BACK ON THE ROAD AGAIN
Ondanks onze erg ongelukkige vakantieplanning dit jaar, lukte het ons toch dit weekend nog een repetitie te beleggen, en het was een zeer vruchtbare: 2 nieuwe songs in elkaar gesleuteld! Daarnaast hebben we inmiddels een nieuwe bus (nou ja: nieuw, voor ons dan) en is Lemon dus ook weer back on the road. We kunnen tevreden met vakantie. Ciao baby, tot eind augustus om Utrecht dan maar?7 JUNI: FIJNE GIG IN UTRECHT
Dat hadden we even nodig: een supervette gig in ‘t Oude Pothuys. Het werd pas laat druk, maar het dak ging eraf en we verkochten een serieus stapeltje CD’s. Inmiddels blijkt ons busje na de brand total loss en moesten we jammer genoeg een aanbod voor een leuke gig op vrijdag de 13e afzeggen, dus helemaal blij kunnen we nog niet zijn. We doen onze naam op deze manier wel eer aan! Als je die opmerking niet vat: check de betekenis van het woord Lemon in een Engels woordenboek:-)18 MEI: MAY DAY, MAY DAY… LEMON VAN ON FIRE!!!
Het zit ons niet helemaal mee dit jaar. Onze Lemon-van, ofwel, in beschaafd Nederlands: ons busje, ging in de hens. We hebben een warme May dit jaar, maar dat was deze week een May met een hele hete May Day. Hopelijk komen we er uit met de verzekering, anders wordt het lopen naar onze gigs:-(11 MEI: VAKANTIEPLANNING NIET ZO STRAK
Eh, onze vakantieplanning is dat jaar niet zo strak. We kwamen er achter dat vanaf begin juli tot eind augustus minstens een van de bandleden in het buitenland is. Weinig optreden in de zomer dus. Nou ja, in het najaar dan maar dubbel zoveel!5 FEBRUARI: HET BEGINT WEER TE LOPEN
Gelukkig, de komkommertijd waarover we in ons vorige bericht schreven lijkt achter de rug. De eerste gigs staan alweer in de agenda voor maart en april. In een paar heel leuke tenten, dus zet ze in je agenda. Details onderaan deze pagina.

14 JANUARI ’08: NIEUW WERK
Na het vele nieuws aan het eind van vorig jaar, is het nu een beetje komkommertijd voor Lemon. Dit weekend pas de eerste repetie van het jaar gehad. Maar wel direct een lekkere. We zijn druk bezig met een paar nieuwe songs en gelukkig: we zijn het nog niet verleerd!

7 DECEMBER: VIDEOCLIP, EYEROTIQUE EN UNPLUGGED
In één keer maar liefst 3 Lemon-nieuwtjes. Allereerst hebben we een videoclip gemaakt voor onze song Saturday morning in Amsterdam. Misschien zit je er zelf wel in! Klik op onderstaand plaatje en enjoy de clip in YouTube. Over enjoy gesproken: John Lauf, our man in New York. heeft onze song Information Overload gebruikt voor een lekker Eyerotique clipje. De titel van de clip: Leather Girl. Nou dan weet je ongeveer waar het over gaat:-) Ook deze clip kun je vinden op YouTube. En het laatste nieuwtje: op vrijdag 21 december doen we weer eens een unplugged optreden. Het gaat plaatsvinden in zaal Fantasio in Amsterdam tijdens de Kerstborrel van het Nederlands Popinstituut. Dat mag je niet missen! Het adres vindt je onder aan deze pagina in de concert-agenda

24 NOVEMBER: LEUKE 3VOOR12 RECENSIE MELKWEG SHOWCASE
Okay, we zijn niet naar de volgende ronde in de Bodog battle, maar we hadden ons al geen illusies gemaakt. Bodog blijft natuurlijk een Amerikaanse platenmaatschappij, en je kunt veel van ons zeggen, maar we klinken zeker niet Amerikaans. Het optreden in De Melkweg was echter een feestje, ondanks dat het geluid tijdens de eerste nummers niet zo geweldig was in de zaal. Op de website van 3voor12 staat een leuke recensie over de avond: “Het enthousiasme spettert van de band af” en “origineel”, dat lezen we graag.

5 OKTOBER: 17 NOVEMBER IN DE MELKWEG
Wij zijn natuurlijk eigenlijk gewoon een beetje niet fris in ons hoofd. Toen we vorige week moesten optreden in Stiels in Haarlem (was een feestje trouwens), hebben we op dezelfde avond om 19.30 een korte showcase gedaan in Winston in Amsterdam. Het betrof een voorronde voor de Bodog Battle: een of andere wereldwijde talentenjacht voor een contract van een miljoen. Ach ja, het zal wel, we weten hoe het gaat met die talentenjachten, maar desalniettemin heel fijn dat we een ronde verder zijn en daardoor op zaterdag 17 november weer eens een keer in De Melkweg mogen optreden. Wil je erbij zijn? We mogen de kaartjes voor 7 Euro in de voorverkoop verkopen, dus mail ons. Verdere details volgen.

14 SEPTEMBER: PRIMEURTJE IN LANDGRAAF
Yo, de shirts zijn opnieuw gedrukt en ze zijn mooooi! Primeurtje voor Landgraaf dus: de nieuwe Lemon-shirts. Ze gaan de deur uit voor het luttele bedrag van een tientje (en eerlijk gezegd verdienen we er dan geen duppie aan, maar daar gaat het niet om, het gaat erom dat iedereen ermee gaat lopen!)

10 SEPTEMBER: EEN VETTE HIT
Yahoooo, wat een repetitie dit weekend. Een nieuwe song is geboren en hij klinkt M-A-D Madchester! Het is dan ook een tribute voor de Madchester sound. Hey, goede titel, vanaf nu heet ie officieel Tribute. In Landgraaf zal het nog niet lukken, maar in Haarlem zouden we ‘m zo maar eens in een set kunnen gooien.

27 AUGUSTUS: T-SHIRT TROUBLE
De T-shirts waren dus niet op tijd klaar voor ons concert in Blijburg aan Zee. Eigenlijk wel, maar niet goed gedrukt. Dus liggen ze nu weer bij de leverancier, die ons heeft beloofd een oplossing te verzorgen voordat we in Landgraaf moeten optreden. Kortom: vanaf 14 september moeten ze verkrijgbaar zijn. En we beloven jullie: ze zijn de moeite van het wachten waard.

26 JULI: NIEUWE T-SHIRTS ONDERWEG
Onze vorige reeks shirts was inmiddels alweer een tijdje uitverkocht. Ze blijken toch best gewild die akelig coole Lemon-shirts, dus daarom zijn ze inmiddels weer in productie. Hopelijk zijn ze vanaf 17 augustus (tijdens ons concert in Blijburg aan Zee) weer verkrijgbaar. Ze zullen ongeveer een tientje gaan kosten. Liefhebbers, wees er snel bij;-)

12 JUNI: ONZE EERSTE VIDEO CLIP
Belofte maakt schuld. In het bericht dat we op 19 mei op deze pagina plaatsten beloofden we dat we een échte clip zouden gaan maken. Taadaaa, hier is ie dan. Een échte clip voor onze song Coming Back Stronger. Klik op het onderstaande plaatje of bezoek youtube.com en zoek op lemonamsterdam (aan elkaar is het makkelijkste). Okay, we moeten nog eens een keer een paar lekkere hip-hop honeys inhuren, maar toch: enjoy!

19 MEI: LEMON OP TED.NL EN TWEEDE YOUTUBE CLIPPIE
Zojuist gespot op Ted.nl: video opnamen en een artikel met een interview en fragmenten van het optreden dat we gaven op 20 april tijdens de Dutch Delight-avond in Studio 80. Au, wat ziet die Mark er lekker uit op de foto naast interviewster Stacey. En wat is die Ralf een aansteller tijdens zo’n interview! Tijd voor wat perstraining:-) Maar toch de moeite waard om even te checken. Verder gisteren een tweede Lemon-clippie live gegaan op YouTube. Binnenkort maken we een échte clip, maar in deze kun je voor het eerst live opnamen zien van twee concerten die we in de Melkweg in Amsterdam gaven. Wij vinden het er best stoer uitzien:-p

12 APRIL: OP KINK FM
Volgende week vrijdag om klokslag 21.00 uur staat Lemon op het podium tijdens een Dutch Delight avond in Club 80 aan het Rembrandtplein in Amsterdam. Het concert wordt opgenomen en deels uitgezonden tijdens de Dutch Delight show op Kink FM. De exacte datum waarop de opnamen worden uitgezonden is nog niet bekend, maar de show is wekelijks te horen op zondag.

14 MAART: YOUTUBE CLIPPIE
Nieuw laptopje. Windows Movie Maker. Toch eens kijken of we makkelijk een filmpje in elkaar kunnen sleutelen. Hey? In no-time resultaat. Nou, dan maar uploaden naar YouTube.Zoek met de zoekwoorden ‘lemon’ plus ‘amsterdam’ en je vindt ‘m. Of klik gewoon op het plaatje hierboven:-) Dat gaan we vaker doen!

16 FEBRUARI: HALVE FINALE WINSTON POPPRIJS
In een vlaag van verstandsverbijstering schreven we ons een paar weken geleden in voor de Winston Popprijs. Winston is altijd een sfeervolle club en organisator Paul van Dijk is een toffe peer, dus lieten we ons een keer verleiden. Nou weet je het nooit met juries en we maken ons dan ook geen illusies met die talentenjacht-achtige dingen. We hebben op dat gebied de vreemdste dingen meegemaakt. Een paar keer ver gekomen, maar het blijft natuurlijk altijd appels met peren vergelijken. Desalniettemin: toch leuk dat we een ronde verder zijn en binnenkort in de halve finale staan. Datum ergens eind maart (ons 5e concert die maand!). Houd onze concertagenda in het oog.

12 FEBRUARI: DRIE CONCERTEN IN O’SHEA’S
Onze concertagenda vind je onderaan deze pagina. Op deze plaats besteden we meestal geen aandacht aan onze concerten, behalve wanneer er iets bijzonders is gebeurd. Waarom niet? Nou ja, we kunnen ons voorstellen dat sitebezoekers niet op elk concertverslagje zitten te wachten. En degenen die er niet bij waren, kunnen de vibe toch niet meer voelen. Waarom nu wel een berichtje over de concertagenda? Omdat we op een dag maar liefst drie concerten aan onze agenda hebben toegevoegd. In Irish Pub O’Shea’s in Nijmegen. Telkens als we Ieren tegenkomen zijn ze super enthousiast over Lemon. Op zijn Louis van Gaal’s: zijn wij nou zo’n goede band of zijn de Ieren nou een volk dat goede muziek meer weet te waarderen dan de gemiddelde uit de klei getrokken Dutchie? :-p

9 FEBRUARI: LIVE VIDEO
Die jongens van Lemon zijn weer lekker bezig;-) Tijdens het optreden dat we onlangs in Winston gaven zijn zowel 8-sporen audio opnamen als video-opnamen gemaakt. We hebben de video nog niet gezien, maar de audio opnamen klinken niet slecht. Even de opnamen synchroniseren en daarna hopelijk een nieuw live clipje toevoegen op Lemonline. En als het aan ons ligt ook op YouTube, Google Video, MySpace etc. Binnenkort meer.

2 JANUARI ’07: 2 LEKKER JAARTJE
Het nieuwe jaar is voor Lemon alweer lekker begonnen met een concert in Landgraaf. Prima sfeertje, goed podium en enthousiaste reacties. Hopelijk betekent zo’n goed begin in dit geval NIET het halve werk:-) We houden de vibe van 2006 graag vast in 2007. De fijne recensies voor onze tweede CD in onder andere OOR, FRET en Music Maker. Een 8e plaats in de Lowlands Top 25. Een goed gevulde concert agenda. Een nieuwe MySpace-pagina, Hyves-pagina en een CU2-pagina. Nieuwe songs waar we apetrots op zijn (alweer ruim voldoende materiaal voor een derde Lemon schijf!). Het zal niet makkelijk zijn het afgelopen jaar te overtreffen, maar we zullen er alles aan doen. We wensen jou natuurlijk ook het allerbeste!

17 NOVEMBER: 2 GEBROKEN SNAREN BINNEN 30 MINUTEN
Een gedenkwaardige avond gisterenavond in Winston (Amsterdam). Eerst problemen met een stemapparaat, dan breekt een snaar in de tweede song en vervolgens breekt een snaar van de reserve gitaar. Als je dan maar 30 minuten speeltijd hebt, betekent zoiets dat je uiteindelijk niet meer dan twee songs volledig achter elkaar kunt spelen. Niet echt een manier om naar een climax toe te werken. Enfin: waarschijnlijk “our worst ever!”.

13 OKTOBER: VIDEO OP LIVEAMSTERDAM.NL
Eh…, het is vrijdag de 13e. Slim om op die dag nieuws te melden? Ach, Lemon is koelbloedig! Wat hebben we vandaag te melden? Nou, een dikke maand geleden traden we op The Waterhole in Amsterdam. Super sfeertje, lekker publiek. Op verzoek maar liefst vier (4!) sets gespeeld. En het aardige is dat liveamsterdam erbij was en video opnamen heeft gemaakt van een paar nummers. Nou, die zijn dus vanaf deze week te zien op www.liveamsterdam.nl. Okay, het is even zoeken, maar dan heb je ook wat!

27 SEPTEMBER: HYVES, EN DAT IS DUS VIER
Nadat eerder MySpace en CU2 een community voor bands waren gestart, kon Hyves uiteraard niet achterblijven. Vanaf deze week zijn zij ook gestart met zo’n community en wij waren er weer als de kippen bij. Kortom: vanaf vandaag is onze vierde Lemon-sitein de lucht. Je kunt die vinden via deze link www.lemonline.hyves.nl. Ben je Hyves-member, wil je dan onze Lemon-vriend of vriendin worden? Thnx.

24 SEPTEMBER: CU!
Sinds kort biedt ook de Nederlandse website CU2 bands en artiesten de gelegenheid een soort MySpace-achtige website in te richten. Wij hebben daar uiteraard dankbaar gebruik van gemaakt. Vanaf gisteren kun je ons op CU2 vinden via de link www.cu2.nl/Lemonamsterdam. Als je CU2-member bent, kun je onze fan worden, dus CU!

7 SEPTEMBER: PAKHUIS WILHELMINA NAAR 30 NOVEMBER
Een korte huishoudelijke mededeling: het concert dat we op donderdag 28 september tijdens de Dutch Delight avond in Cafe Pakhuis Wilhelmina zouden geven, is verschoven naar donderdag 30 november.

31 AUGUSTUS: OP LIVEAMSTERDAM.NL
Wahooo, wat een concert afgelopen vrijdag in The Waterhole in Amsterdam. Marathon gig: op verzoek maar liefst vier sets lang op de planken. Aan de reacties van het publiek en de programmeur af te lezen ging het niet vervelen;-)Liveamsterdam.nl was erbij en maakte video opnamen. Die staan nog niet op de site, maar wel een paar stoere foto’s. Check it out!

15 AUGUSTUS: LEKKER IN LIMBURG
Ha lekker, onze eerste gig na de vakantie zit er weer op. Afgelopen zaterdag in muziekcafe TomTom in Heythuysen bij Roermond. Volle bak, lekker sfeertje en goed verzorgd! En onze geluidsman Mario was ook goed bij de les dus het klonk als een klok daar. TomTom: een aanradertje voor alle bands in Nederland.

17 JULI: VRIENDEN
Ja, het is vakantietijd en dus komkommertijd. Een deel van Lemon is aan het chillen in het buitenland. Intussen groeit onze MySpace-vriendenlijst elke dag een beetje.Leuk om steeds meer bands en personen te kennen die van dezelfde muziek houden. Leuk ook dat bands als Stereo MC’s, Stone Roses en The Charlatans op de vriendenlijststaan en dan ook nog een mailtje aan je toezenden. Word ook vriend van de band: klik op de link in het voorgaande bericht en CU in MySpace.

25 JUNI: LEMON IN SPACE
Vandaag is de officiele My Space pagina van Lemon online gegaan. Check www.myspace.com/lemonamsterdam, beluister en download MP3’s, lever een bijdrage aan de blog, word vriendje enzovoort. Onze pagina ziet er nog niet super uit, maar daar zullen we zo snel mogelijk iets aan doen.

14 JUNI: NA REGEN KOMT ZONNESCHIJN
Het was een super sfeervol concert onlangs op strand Blijburg. Het weer zat niet mee, maar dat mocht de pret niet drukken. Voor het komende weekend, tijdens Kaaspop in Edamwordt zon voorspeld. Be there!

27 MEI: MUZIKANTENDAG EN LIVEXS RECENSIE
Vandaag tijdens de Nationale Muzikantendag in De Melkweg zwaar aan de Lemon-promotie geweest. Enkele AR Managers, boekings agencies en anderen onze CD laten checken. Gelukkig weer veel positieve reacties. Zelfs een paar voorzichtige beloftes te horen gekregen. Hopelijk levert het straks wat op, maar voorlopig zal het voor ons wel weer stalken worden. Of netter gezegd: follow-up verzorgen. Verder vandaag een recensie ontdekt in Live XS. Onze eerste zure recensie. We hebben hier alle recensies vermeld die we hebben gevonden – gelukkig allemaal positief! – daarom willen we niet zo onsportief zijn om deze niet te vermelden. De Live XS recensent vindt, in tegenstelling tot de meeste reacties die we ontvangen, dat we niets hebben van The Stone Roses, Talking Heads of The Verve. Aan het eind van het artikeltje wordt geplust en gemind. Dan schrijft hij of zij: min – deze recensent, plus – Yippy Yippy Ya Ya Yey. Dat laatste betreft de Happy Mondays-quote die we aanhalen in Wake Up! Dat eerste zijn we met hem of haar eens:-)

2 MEI: OOR EN MUSICFROM ARTIKEL
Het houdt (gelukkig!) maar niet op. Vandaag een positieve recensie op OOR.NL. Quote: “…weer klinken de Amsterdammers alsof ze zijn opgegroeid met northern soul. Ongeveer zoals dat bij Kasabian, The Music en Viva Stereo ook het geval is. Wat klinken die momenten als Saturday Morning In Town toch geweldig. Uit Nederland en toch zo relaxt en lazy klinken? Nu die platendeal nog.”Verder een uitgebreid artikel op musicfrom.nl, onder de noemer “De week van Lemon” een dagboek van onze avonturen van vorige week.

30 APRIL: RECENSIE CONCERT IN NIJMEGEN
Vandaag op de website van 3voor12 een recensie gevonden van het concert dat we afgelopen woensdag in Merleyn in Nijmegen gaven. Quote: “Dit trio doet vrijwel alles goed. Een superstrakke drummer, een zanger/gitarist die de band vol overtuiging leidt en een bassist die zelfs met een staande bas nog zo veel kan bewegen dat je er bijna moe van wordt. Fijne rockliedjes die goed in elkaar zitten met Billy Corgan-achtige zang.” Ook een paar kritiekpuntjes hoor, maar die kritiek werd – zoals de recensent zelf schrijft – niet gedeeld door het publiek in Merleyn.

28 APRIL: LEMON BEATS DE DIJK
Ha, ha, ha: okay, we staan dan niet meer op de 8e plaats in de Lowlands Top-25, maar het is toch leuk om te kunnen zeggen dat we met Hey… een plaatsje hoger staan dan de nieuwste van De Dijk. We worden er nog steeds erg blij van om onze naam tussen dat soortnamen te zien staan en vragen je daarom gewoon opnieuw op ons te BLIJVEN STEMMEN. Thanx sport!

15 APRIL: LEMON OP 8 IN DE LOWLANDS TOP-25!!!!!!!!
Hey Lemon supporters, dik feest vandaag! Lemon staat in de Lowlands Top-25. Van de 81e plaats geklommen naar nummertje 8. Onze 2e CD loopt als een trein. Check www.popinstituut.nl. Kan het nog gekker worden allemaal? Iedereen super bedankt voor het stemmen. EN VOORAL BLIJVEN STEMMEN. Het is errug lekker om te weten dat we op jullie kunnen rekenen als het erop aan komt. Wish we could give y’all a big hug:-x

14 APRIL: ONTZETTEND LEKKERE RECENSIE IN MUSICMAKER
“Het resultaat mag er wezen. Op Hey… wordt ambachtelijk gemusiceerd en – heel belangrijk in dit genre – de energie spat er vanaf.”, aldus Musicmaker 2006 nummer 3. Die kunnen we inlijsten! En dan heeft de recensent ons nog niet eens live gezien. Zouden er nog meer recensies aan zitten te komen? Als ze zo positief blijven als tot op heden, dan kunnen we er geen genoeg van krijgen.

7 APRIL: STEM LEMON IN DE LOWLANDS TOP-25
Het gaat lekker met Hey… Je kunt onze 2e CD nu ook op www.popinstituut.nl/lowlands/stemlijst.1572.html in de Lowlands Top-25 stemmen. Een klikje is genoeg. En het mag iedere dag, dus maak ons blij en klik er voorlopig vrolijk op los. Bij voorbaat dank voor je support.

5 APRIL: EEN TWEEDE RECENSIE GEVONDEN
Vandaag een tweede recensie van onze nieuwste gevonden, nu op www.podiuminfo.nl. Blijkt er ook al sinds 15 maart op te staan. Afsluitende regel: “Indrukwekkende CD, welke zeker naar meer smaakt”. Zo’n recensies hopen we nog vaker te vinden:-)

17 MAART: RECENSIE OP MUSICFROM.NL
Wij weer: al sinds 7 maart staat er een recensie van onze nieuwste CD op www.musicfrom.nl. De journalist schrijft onder andere: “Lemon heeft met deze cd wel degelijk een prima product afgeleverd. Twee missers op twaalf songs moet natuurlijk kunnen. Veel bands mogen immers al blij zijn als ze twee goede songs op een compleet album weten te zetten. We zijn dan ook heel benieuwd of de groep deze lijn weet voort te zetten op het derde album. Een serieuze doorbraak zou dan zomaar ineens in het vizier kunnen komen. Succes mannen!” Daar zijn we best tevreden mee. Maarre…, een van de twee songs die als misser worden aangemerkt is wel toevallig de song die volgens de meeste reacties op onze CD de beste single-kandidaat is, namelijk Friday Night! Zo zie je maar weer: over smaak valt niet te twisten.

15 MAART: NU OOK TE KOOP BIJ GET RECORDS
Vanaf deze week is onze nieuwste CD ook te koop bij Get Records in de Utrechtsestraat in Amsterdam.

28 FEBRUARI: CHECK DE LEMON PODCAST OP ONGEKENDTALENT.NL
Zoals in het vorige bericht gemeld werden we onlangs door de NCRV geïnterviewd naar aanleiding van het verschijnen van onze tweede CD. Dat interviewis te beluisteren en te downloaden als podcast op de website www.ongekendtalent.nl. In de rechterkolom op de homepage vind je onder het kopje Nieuwseen link naar de Podcast. Twee regeltjes daaronder staat de link “Help Lemon met nieuwe single”. Check it out.

26 FEBRUARI: FRIDAY NIGHT LIGT OP KOP, NCRV KIEST WAKE UP!
In het guestbook is het allemaal niet zo goed te volgen, omdat er vanwege alle spam daarin nogal wat Lemon-liefhebbers zijn die ons via e-mail,telefoon of persoonlijk laten weten wat hun single-kandidaat is, maar de song Friday night is op dit moment favoriet. Ook Wake up! krijgt aardig wat stemmen.Vrijdagavond belde de NCRV voor een interview (binnenkort meer daarover) en zij draaiden die song. Zojuist ontvingen we nog een mail van Studio Slagharen, die voor Not my day gaan. Dit hadden we echt niet zelf kunnen bedenken. Even voor het idee: we haddenFriday night bijna niet op het album gezet omdat we het gevoel hadden dat het arrangement niet helemaal lekker was. Uiteindelijk hebben we besloten de drum trackte schrappen en de song als een soort unplugged versie te gebruiken. Daar waren we wel tevreden over, en naar nu blijkt zijn we niet de enigen:-) Blijf stemmen want de wedstrijd is nog niet gelopen!

12 FEBRUARI: HELP ONS DE BESTE SINGLE-KANDIDAAT TE KIEZEN
Het is zover: op de LISTEN UP!-pagina kun je fragmenten van alle songs van onze nieuwste CD (titel zie bericht 2 februari) beluisteren. We zijn er nu al zo lang mee bezig, dat we zelf niet meer echt fris kunnen luisteren, vandaar dat we je vragen ons te helpen met het bepalen van de beste single-kandidaat. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is een berichtje in ons guestbook achter te laten met daarin de naam van jouw favoriet. Bij voorbaat dank voor je hulp. En veel luisterplezier. Interesse in de CD? op de LISTEN UP!-pagina kun je ook lezen hoe je hem in bezit kunt krijgen.

2 FEBRUARI: NA ZWARE BEVALLING TOCH EEN MOOI KINDJE
Hoera, hoera, hoera, de tweede Lemon CD is er. Titel: “Hey… since we’re not rich and famous we’d appreciate it very much if you choose to support us and pay for our music. If you download it for free, could you do us the favour to spread it to all your friends? Respect!” En ondanks dat het een zware bevalling was (lees voorgaande nieuwsberichten) is het een hele fijne schijf geworden. Binnenkort lees en hoor je er meer van op deze site.

14 JANUARI: ALMOST THERE!!!
Tsja, alles aanleveren op vrijdag de 13e, dat is natuurlijk de goden verzoeken. Dat is dus niet helemaal gelukt. Het mag de pret echter niet drukken want we leveren de master gewoon de 15e aan en als alles dan volgens plan verloopt is 29 januari onze CD gereed. Hallelujah! By the way: hij klinkt als een dijk en we zijn dan ookzo trots als een pauw op onze tweede…

23 DECEMBER: EEN MOOI 2006, IN JANUARI VERSCHIJNT ONZE TWEEDE CD
Nou Lemon liefhebbers, het jaar zit er weer bijna op. Het is ons helaas niet meer gelukt onze tweede nog dit jaar uit te brengen. Maar eind januari moet het lukken.Op de 11e gaan we masteren en de 13e moeten we alles aanleveren bij de CD-perser. Nog heel even geduld dus. Voor nu: het beste voor 2006 allemaal!

10 NOVEMBER: LEMON MEETS STEREO MC’S
Welke band is de favoriete band van alle Lemon bandleden? Juist: Stereo MC’s. Dan wordt je er wel vrolijk van als je samen met zo’n tien andere gelukkigen aanwezig kunt zijn tijdens de opnamen van een exclusief optreden voor BNN’s That’s Live in Hilversum. Donderdagochtend 10 november was gitarist/zangerRalf erbij. Niet alleen genieten van de muziek, maar natuurlijk ook even kennismaken, cd-tje overhandigen en chatten. Als Ralf zegt “we quoten jullie in een van de songs die op onze 2e CD verschijnen, zegt Nick (samen met Rob en Cat de kern van de band) “Ja, dat weet ik, dat heb je ons een jaar geleden ook al eens verteld in een e-mail die je ons toezond!”. Niet te geloven, maar helemaal waar. Toen de Stereo’s een jaar geleden naar Nederland kwamen, hadden we datdat inderdaad verteld. Maar dat ze die berichten ook inderdaad zelf zouden lezen, dat hadden we niet gedacht:-)

10 OKTOBER: DOM, DOM, DOM!
We hebben het weer voor elkaar: niet goed opgelet en te laat met het versturen van een demo naar Noorderslag. We hadden nu een heel goede redenom eens in Groningen te staan: een heel lekkere nieuwe CD, die vlak voor Noorderslag verschijnt. Enfin, weer te laat dus. Sorry…

6 SEPTEMBER: DE LAATSTE LOODJES
Okay, we werden redelijk geplaagd door wat tegenvallertjes, maar nu is het bijna zover: nog twee songs afwerken, dan alles masteren en de tweede Lemon CD is klaar. Even doorbijten voor ons want de laatste loodjes…

30 JULI: HET LIJKT WEER GOED TE KOMEN
Tsja, voor degenen die het nog niet hadden gemerkt: Lemon lag even plat. Klein stuurfoutje van zanger/gitarist Ralfhad grote gevolgen. Met een gebroken rug en gebroken pols is het toch wat lastig musiceren. Maar het lijkt weer goed te komen. Met een paar schroeven in zijn rug loopt Ralf inmiddels alweer rond en zijn pols is inmiddels ook weer gipsvrij. Hopelijk kunnen we binnenkort dus weer op de planken en verder met de afrondende werkzaamheden voor de tweede Lemon CD.

12 MEI: DE EERSTE ZES SONGS BIJNA AF
zondag 15 mei staat er weer een sessie in de studio gepland, waarbij we het productiewerk van de eerste zes songs van onze tweede CD willen afronden.Voor alle andere songs is ook al voorbereidend werk gedaan, dus we zouden er in moeten kunnen slagen de tweede Lemon dezezomer te releasen. Inmiddels hebben we ook een albumtitel bedacht en we beloven jullie dat die bijzonder zal zijn (maar niet zoeenvoudig te onthouden).

15 APRIL: HET BEGINT ERGENS OP TE LIJKEN
Zou het dan toch nog goedkomen met die tweede Lemon CD? Het producers en mixwerk begint enig vorm te krijgen. Als onze Niels de moed er in houdt,moet het mogelijk zijn de release deze zomer te laten plaatsvinden. Vrijwel alle songs zijn op dit moment in een vergevorderd stadium en een viertal songs is op een haar na gevild. Duimen met z’n allen dat er geen kink in de kabel komt en dat die langverwachte tweede inderdaadin de zomer verschijnt.

6 FEBRUARI 2005: NOG STEEDS IN TOP-10 DEMOMATCH
Tsja, nu wordt het toch echt eens tijd om er melding van te maken: we staan met onze song “Wake up!” nog steeds in de top-10 in het genre pop/rock op www.demomatch.nl. Niet slecht als je bedenkt dat we september vorig jaar al op de allerhoogste plek stonden. In de top-50 van alle genres staan we overigens op de 11e plek.

22 OKTOBER: OP ZOEK NAAR EEN TOETSENIST
Afgelopen weekend meldde Jeroen, die enige tijd met ons samenwerkte (hij voegde beats en sferen toe met een Roland Groovebox) dat hij het gevoel haddat de combinatie niet helemaal werkte. Zijn muziek is toch meer Drum ‘n Bass-achtig en niet zo sterk organisch als de Lemon-sound is. We waren blijdat Jeroen dat aangaf, want zelf waren we ook nog niet helemaal zeker of het klikte. Enfin: bedankt Jeroen, we jammen zeker nog eens samen! Intussen weten wij nu wat we wel zoeken, en dat is een lekkere groovy toetsenist. Iemand die vooral houdt van Rhodes en Hammond, iemand die begrijpt waar Soul voor staat. Ken je iemand, of ben jij die toetsenist? Je weet ons te vinden!

30 JULI: CONCRETERE PLANNEN
Eindelijk kunnen we wat concreter worden over de productie van onze tweede CD. De producer waarmee we willen werken heeft aangegeven in september aan het project te kunnen werken. Met andere woorden: eind van die maand zou het zover moeten zijn dat we klaar zijn voor de release. Duimen dat de planning niet opnieuw in de soep draait!

14 APRIL: POLDERPOP!
Vandaag hoorden we dat we deze zomer op het hoofdpodium van het gezellige en drukbezochte Polderpop-festival in Leuth staan. Zie concertagenda (scroll naar beneden!) voor datum. Binnenkort meer over de rest van het Polderpop-programma. Verder vordert het productiewerk van Lemon CD nummer 2 gestaag, maar op dit moment kunnen we je helaas nogniets laten horen. Zo snel als dat wel kan ben jij de eerste die het hoort, als we tenminste over je e-mail adres beschikken. Kortom: stuur ons een mailtje of laat een berichtachter in ons guest book!

2 FEBRUARI 2004: EEN GOED BEGIN…
Zou het er nu dan echt van komen? 1 februari is een producer (we noemen nog even geen naam!) gestart met de afwerking van de opnamen van onze tweede CD.We hebben hem een maand geleden ter inspiratie een CD van Black Grape gegeven en daar ging hij helemaal van uit zijn pannetje, dus hij heeft wel helemaalde juiste Lemon-feel. Hopelijk kunnen we binnenkort een sneak preview laten horen. Stay tuned!

24 DECEMBER 2003: DE ALLERBESTE WENSEN
Het jaar zit er weer bijna op dames en heren. Dankzij de welwillende tegenwerking van Kees S. zijn we er niet in geslaagd onze tweede CD dit jaar uit te brengen.Ons belangrijkste goede voornemen moge duidelijk zijn: in 2004 moet het er van komen. Voor nu willen we je hartelijk bedanken voor de support die je ons dit jaar weerhebt gegeven en we wensen je het allerbeste voor het komende jaar.

25 SEPTEMBER: PROTOOLS, EINDELIJK!
Nou, uiteindelijk hebben we de 24-sporen tapes kunnen converteren naar Protools files. Het moest effe een paar honderd Euro kosten, dus bedankt Kees (zie onderstaand bericht).Maar we kunnen in elk geval weer verder met de productie van onze CD…

20 AUGUSTUS: KEES LAAT ONS ZITTEN
Een heel vervelende ontwikkeling: we waren met Kees S. overeengekomen dat we in zijn studio op Protools zouden werken, maar dat kregen ze daar niet voor elkaar, waarna de opnamen voor onze nieuwe CD in eerste instantie op ouderwetse tapes werden vastgelegd. Beloofd werd dat de opnamen later naar Protools files zoudenworden omgezet. 5 maanden later blijkt dat de studio niet meer bereid is zich aan deze afspraak te houden en moeten we een andere oplossing bedenken. Zonde vanhet wachten. Hadden we dat eerder geweten, dan was de CD nu bijna klaar geweest.

3 JULI: LEMONLINE AGAIN
Tsjonge, jonge…, Lemonline is drie weken Lemoffline geweest. Server stuk! Nu hebben we met hulp van Tedmen en Webpower de hosting ondergebrachtbij een andere partij: site4u. En we zijn dus weer, hoewel het guestbook het nog even niet doet en we een deel van de berichten in het guestbook kwijt zijn. Dat moet binnenkort ook weer goed komen. Bedankt iedereen.

9 APRIL: OPNAMEN KLAAR, PROTOOLS GEDOE
Tsja, het lijkt een beetje stil, maar we hebben het er maar druk mee. De opnamen zijn inmiddels klaar, maar moeten van analoge 24-sporen tapes worden overgezet naar digitale Protools bestanden. Dat duurt langer dan gehoopt. En dan zoeken we eigenlijk nog iemand die wat extra kleur kantoevoegen aan de opnamen: lekkere Fender Rhodes hier, Wurlitzertje daar, samples, effecten etc. etc. Kortom: we zijn lekker bezig.

22 FEBRUARI: OPNIEUW DE STUDIO IN
Op 22 februari duiken we weer de studio in, om opnieuw vier songs op te nemen. Daarna hebben we bij elkaar twaalf songs opgenomen.Het werk is dan nog zeker niet gedaan, want er moet nog gemixt worden etc., maar de tweede Lemon-CD verschijnt dit jaar gegarandeerd!

5 FEBRUARI: IN DE MELKWEG
Op 5 februari stonden we samen met Zona Sul en Hip! Jesus in De Melkweg. Een gewaagd initiatief van een gloednieuw fenomeen in Amsterdam: een club bestaande uit zo’n 15 bands (waaronder o.a. Candyland, Casiotone Nation, Tribal Countdown en wij dus). Het was voor Alfred Pouwels – de bedenker van dit fenomeen – spannend of het allemaal zou lukken, maar het werd een feestje: een goed gevulde zaal (The Max) en een enthousiast publiek! Enne…, al zeggen we het zelf, we speelden helemaal niet zo slecht 🙂

JANUARI 2003: NIEUWE STUDIO-OPNAMEN
Op 4 en 5 januari hebben we vier nieuwe songs opgenomen in de Starsound Studio in Utrecht. Met de gouden handjes van Wilmer Wolf achter de knoppen heb je grote kans dat het weer heel mooi is geworden.Daarmee hebben we nu in totaal acht songs op tape staan die nog niet op CD zijn verschenen. Nog even sparen en we kunnen opnieuw een weekend de studio in om hopelijk weer vier songs vast te leggen. En 12 songs is een CD, toch 🙂

NOVEMBER 2002: ZWEEDSE REMIX
We zijn weer druk in de weer. We hebben een aantal nieuwe songs geschreven en zijn van plan in 2003 een nieuwe CD uit te brengen.Intussen heeft Anders Brewitz, een vriend van ons uit Zweden (die we via ons avontuur met de Amerikaanse platenmaatschappij hebben leren kennen, waarovermeer informatie onder aan deze pagina) twee nummers van onze laatste demo productioneel onder handen genomen. Het resultaat is top, een beetje The Verve-achtig, maar we houden het nog ‘onder de pet’. Als je wat meer wilt weten over Anders Brewitz, check de site van de band waarin hij speelt:www.bittersweetharmony.com.

18 JUNI: THE NEXT BIG THING?
Sommige journalisten hebben een scherp oog voor talent 🙂 Op 18 juni 2002 verscheen een heel erg prettig artikel over Lemon in het online magazine Kindamuzik.Kopregel: The Next Big Thing? Klik hier en check het zelf.

VANAF 29 MEI 2002 LEM-ON-I-MODE!
Zijn we de eerste Nederlandse band met een i-mode site? Hoogstwaarschijnlijk wel. Heb je een i-mode toestel, toets dan www.lemonline.nl/i in en je kunt bijvoorbeeld het Lemon-logo of een ringtone downloaden.Heb je geen i-mode, klik dan op de link hierna voor een simulatie:
Lem-on-i-mode

VANAF 31 MAART 2002 VERKRIJGBAAR: EEN AKELIG COOL LEMON-SHIRT!
Geloof ons gerust op ons woord: het Lemon-shirt is vreeeselijk cool. Zwart, lange mouwen,op de borst het Lemon-logo in spetterend groen en geel. Nu te koop voor maar 11 Euro (exclusief eventuele verzendkosten). Leverbaar in de maten M, L of XL. Zonder Lemon-shirt ben je eigenlijk maar een half mens. Stuur ons dus een mailtje met naam en adresen we zenden het onder rembours aan je toe (andere manieren zijn bespreekbaar). Of schaf het aan tijdens een van onze optredens. C’mon baby, buy a Lemon.

VIDEO OPNAMEN:
Op 13 februari maakten we live opnamen in Stairway to Heaven. Een geslaagde avond: presentator Fred Siebelink (3FM) enthousiast, publiek enthousiast, cameramannen enthousiast, geluidsman enthousiast, Stairway-programmeur enthousiast.Maar er moet nog veel gebeuren voordat het werk af is: geluid afmixen in de studio, beeld en geluid synchroniseren en monteren. Zelf hebben we tot nu toe daarom nog niets kunnen zien of horen van de opnamen en we zijn vreselijk benieuwd. Zo snel als we iets hebben, zetten we videofragmenten op lemonline. Houdt onze website dus in het oog!

RECENSIES:
Leidsekade Live! is enthousiast over onze nieuwe demo en besteedt daarom op zaterdag 10 november 2001 voor de derde keer aandacht aan Lemon. Marc Stakenburg interviewt ons en met name de avonturen met Spaceark Records komen ter sprake. Deze keer wordt het nummer ‘Live and let live’ uitgezonden. In juli werd ‘What a way to end’ gedraaid en daarvoor was het ‘Wasting time’. (zie ‘Biography’ en luister op die pagina naar wat Marc Stakenburg over Lemon zegt)
Begin november 2001 verschijnt op de website www.klubkat.com een recensie van de showcase die we op 18 oktober 2001 tijdens de Access to Amsterdam Music Convention gaven (inmiddels niet meer op de homepage te vinden, gebruik daarom de search-box op de site!). Klubkat schrijft onder andere: “Live, Lemon deliver an intense performance, full of stage presence. The act is well put together, the music catchy and the band professional throughout”. En: “…one of the better bands we saw during our time at A2A”.
In het mei nummer van het Nijmeegse popblad Pitch! krijgt het optreden van Lemon in Billabong een laaiend enthousiaste recensie: maar liefst viereneenhalf van de vijf sterren!

CONTRACT SPACEARK RECORDS
In april 2001 tekent Lemon een contract met Spaceark Records, een Amerikaanse platenmaatschappij, A&R-manager Leigh Silberg vond de band op www.iuma.com en besloot ons te contracteren. Helaas blijkt enkele maanden later dat de directeur van SpaceArk een oplichter is. Leigh Silberg besluit op te stappen en wij beschouwen het contract nu als niet getekend. Leigh gelooft echter nog voor 200% in Lemon en promoot ons intensief in de States. Onder andere via zijn website www.u-g-a.com.