Alleen nog masteren

We zouden het liefste fulltime bezig zijn met onze muziek, maar dat geluk hebben we niet. Daardoor duurt het wat langer voordat de opnamen van een nieuw Lemon-album klaar zijn. Maar nu is het zover: de mixen van alle 12 tracks zijn klaar. Het enige dat nog moet gebeuren is het masteren.

Voor de liefhebbers: masteren betekent dat de klankkleur van alle mixen “naar elkaar wordt toegetrokken”, zodat bijvoorbeeld niet bij één song de bastonen meer op de voorgrond liggen en bij een ander de hogere tonen. Als je een album uit de jaren zeventig na een dance-album van nu beluistert dan hoor je direct dat de klankkleur, maar vaak ook het volume sterk verschilt. Dat heeft heel veel met de mastering te maken.

Enfin, de eerste mastering sessie staat voor overmorgen in de agenda. Hopelijk is die direct goed en is er geen tweede meer nodig. Dan is onze zesde (!) album dus helemaal klaar. Tenminste: nog even artwork voor de cover maken, dan aanmelden bij online platforms etc. Uiteindelijk zijn we dan toch weer een paar maanden verder voordat we het album echt kunnen uitbrengen.

 

Leave a Reply